Додати запис

Майдан – це територія свободи, перемоги сили духу над рабством

Те, що відбувається сьогодні в країні, можна назвати повстанням українців проти бандитів при владі. Янукович і Партія регіонів, по суті, встановили в Україні режим кримінально-олігархічної диктатури і, схоже, ведуть неоголошену війну проти власного народу.

Якщо в попередні роки правління «донецьких» ця війна носила переважно соціально-економічний характер, руйнуючи українську економіку, призводячи до «прихватизації» та захоплення прибуткових підприємств, виводячи капітали в офшори та перетворюючи нашу державу в найбіднішу країну Європи, то тепер вона набула відверто злочинних форм.

Спершу вони скасували Конституцію, за якою ми жили. Потім фактично скасували суди як незалежні органи правосуддя. Після цього намагалися скасувати мову, якою ми розмовляємо. Тепер домагаються скасувати наші основоположні права та знищити нашу гідність і людську подобу. А завтра вони можуть захотіти скасувати й саму державу, в якій ми живемо.

Мабуть, Януковичу та його оточенню виявилося замало мільярдів доларів, розкішних палаців і фазенд, мисливських угідь і золотих унітазів. Бандити підняли руку на власний народ, який вийшов на вулиці боротися за свободу та гідне життя на своїй землі. Боротися за те, щоби відновити справедливість, відстояти свою національну гідність і честь.

Але громадянин Янукович, котрий мешкає у Межигір’ї, схоже, має наміри, що кардинально розходяться з національними інтересами українців. Він, вочевидь, мріє про вічне правління, можливість висмоктувати українські національні багатства, збільшуючи статки «Сім’ї» та переслідуючи неугодних. А існування вільної незалежної України, де панує закон, де не процвітає корупція, де громадяни мають високий рівень доходів, а влада працює на благо народу, – та видається, зовсім не входить у його плани.

Очевидно: за чотири роки бездарного правління Партія регіонів довела Україну до межі прірви. Нещодавно міжнародне агентство Fitch Ratings визначило стан української економіки як переддефолтний. Замість обіцяного росту ВВП у 7% ми отримали нуль. Скорочується промислове виробництво. Збитки підприємств зросли на 31%. Обсяг інвестицій в Україну зменшився за минулий рік на третину. За десять днів «регіонали» умудрилися обвалити курс гривні на 15%. Бюджет-2014 теж не виконується.

А от чим може похвалитися Янукович, то це, мабуть, хіба що розбудовою поліцейської держави, кишеньковими корумпованими судами та прокурорами. За кількістю міліції на тисячу осіб Україна займає четверте місце в світі після Росії, Білорусі та Королівства Бутан. Проте цей факт лише сприяє масовим порушенням закону. Зграї «гопників» на вулицях, підпали автомобілів, викрадення і катування людей, вбивства – ось лише невеличкий перелік методів, які застосовує правлячий режим проти українців.

Спільна діяльність кримінальних елементів проти людей, які виборюють європейське майбутнє, спільно чи під прикриттям правоохоронців, засвідчує, що українській владі вдалося досягти деградації рівня африканських чи латиноамериканських диктатур минулого. Використання бандитів у політиці та в боротьбі з громадянами – це, на жаль, ганебне «ноу-хау» правлячого режиму. Ще ніколи за часів існування незалежної України життя та безпека громадян не були настільки знівельовані. Ніколи міліція, прокуратура та суди так відверто не закривали очі на розгул бандитизму.

За цих умов захоплення й поваги заслуговують усі, хто сьогодні на майданах відстоює свободу України. Хто не мовчить, виходить на вулиці, бо не хоче жити в рабстві та коритися бандитам при посадах. Хто на власних авто здійснює рейди до лігвищ «регіоналів» та їх посібників. Хто жертвує своїм здоров’ям і життям на барикадах у столиці. Усі ці люди – герої, які пишуть сторінки новітньої історії нації нескорених.

Ці люди вже не відступлять, вони зобов’язані перемогти. Іншого варіанту в нас немає. Майдан не може розійтись і не може дати себе розігнати. Якщо бандити «зачистять» Майдан, вони потім «зачистять» і всю Україну. Тоді Україна остаточно перетвориться в «зону», де правитиме «пахан» із правоохоронцями-опричниками та криміналітетом. Хіба такої держави прагнули наші предки, проливаючи кров за незалежність?

Майдан – це територія свободи, гідності, свідомості, перемоги сили духу над рабством. Того, чого так бояться і ненавидять пси режиму. Хочеться нагадати всім, хто сумнівається, лінується, не вірить: ті, хто був байдужим і пасивним у 1917-1920 роках, потім помирали страшною смертю у 1932-1933 роках. Ми не маємо права забути цих страшних уроків нашої історії.

Сьогодні не існує громадянського розколу в Україні. Українське суспільство зараз сконсолідоване перед обличчям спільної загрози – утвердження бандитської диктатури та втрати незалежності. Українці на майданах ведуть боротьбу за свою державу, за майбутнє своїх дітей, за справедливість. Їх згуртував протест проти свавілля чиновників, перевертнів у погонах, продажних судів і прокурорів, поборів і знущань. Вони хочуть жити за європейськими стандартами життя вже і зараз, а не слухати байки про «покращення», «стабільність», «реформи» від людей, які зробили Україну однією з найбідніших країн континенту, тоді як горстка олігархів буквально купається в розкоші.

Усунення диктаторського режиму – єдиний шанс побудувати іншу, європейську Україну. Поверхові, косметичні трансформації владної системи вже нікого не влаштують. Лише глибокі системні перетворення, кардинальна люстрація, відновлення соціальної і національної справедливості та покарання усіх винних у вбивствах патріотів і терорі українського народу здатні відкрити двері до нових стандартів життя. Сьогодні, як ніколи, є історичний шанс зробити це, бо сила духу нашого народу – непереможна.

Анатолій ВІТІВ,
народний депутат України від ВО «Свобода»


Стаття опублікована в газеті «Волинь-нова» від 15 лютого 2014 року
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вот! Еще один о про "непереможну силу духу"... Пан Витив, а что делать с неподдерживающими Вас востоком Украины и Крымом? О каких глубоких системных изменениях речь и каким путем Вы думаете это достигать, а главное, во главе с кем? С Вами во главе в Луцке? А что Вы умеете делать хорошо, вот по-Вашему мнению, можно узнать? Кого Вы собираетесь подвергнуть люстрации и каким образом, на каком основании? Будем продолжать опыт 32-33 года? А может имеет смысл подождать президентских выборов и к тому времени построить на майданах хостелы?))
Відповісти
"інтелектуал" від ГОППАзиції...
Відповісти
Петя - адаптуй трохи тексти до автора! То біда...
Відповісти