Додати запис

Українська солідарність

Зараз перебуваю у Варшаві і не можу не поділитися своїми враженнями від побаченого.

18 лютого, коли Євромайдан набув нових трагічних оборотів, біля Посольства України в Варшаві почали збиратися люди. Спочатку їх було 3, потім 10, потім 50, і під кінець робочого дня їх кількість наблизилася до 250 чоловік. Серед числа цих людей були не лише українці, але й поляки, які не можуть спокійно реагувати на події в Україні. Всі вони приносили до Консульського відділу Посольства свічки, квіти, фото загиблих, читали молитви... Пізніше, до народу приєднався і євродепутат Коваль, який звертався до польського уряду з проханням вплинути на українську владу.



19 лютого, близько 18.00, знову почали приходити люди. В цей день їх кількість досягла приблизно 400 чоловік. З свічок вони виклали сердце, що ще більше привертало увагу і змушувало всіх небайдужих підійти до Посольства і вшанувати загиблих у Києві. Мітингувальники стояли з українськими прапорами, які були симоволічно заплямовані червоною фарбою, та транспорантами з написами "Мародери повинні заплатити!".




20 лютого на Посольстві України, поряд із прапором України, з'явилася чорна стрічка. Дипломатична установа 24 години на добу охороняється польською поліцією.



Так, як Посольство України розташоване в урядовому кварталі Варшави(в тому числі, поруч з Міністерством закордонних справ Польщі), то 24 години на добу вулиця переповнена польськими та іноземними телевізійниками, котрих останніми днями хвилює єдине питання - українське.

Мене особливо здивувало, що на одному з відомих інформаційних польських сайтів близько 90% всіх новин стосувалися трагічних подій в України. Більше того, вчора (19 лютого) всі місцеві польські канали транслювали палаючий майдан, відомі політики в прямому ефірі обговорювали українське питання тощо.

Особисто мені важко зараз робити якісь висновки стосовно ситуації в Україні. Скажу лиш одне - в Україні вже йде неоголошена громадянська війна і до чого вона призведе відомо лише одному Богу...

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мордерци це мучителі а не мародери
Відповісти
Надія, дякую за поправку! Винна...не додивилась...
Відповісти
Дуже сподобалось.Досить захоплююча стаття.Рада,що в Польщі також підтримують Україну!Героям Слава!!!
Відповісти