Додати запис

Міліція чи поліція?

Ми часто бачили з телеекранів, як в розпачі лунали вигуки на Майдані: «Міліція – з народом! Міліція – з народом!» Але чи справді вона була з народом? Чи захищала вона той самий народ, який її утримує за свій кошт?

Та не буде вона з народом, хоч той народ її годує і одягає. Бо вона служить не народу, а владі. В неї навіть назва антинародна. «Міліція». Що означає це слово? З латинської мови перекладається: «озброєний воїн». «Militos, militare» (лат.м.).

Назву «міліція» ввели більшовики після жовтневого перевороту в 1917 році. Володимир Ульянов (Ленін) оголосив про всезагальне озброєння народу, перетворення імперіалістичної війни у громадянську. Свій сатанинський план він швидко втілював за німецькі кошти, які отримав за посередництвом одеського еврея і фінансиста, авантюриста міжнародного масштабу Парвуса.

Звільнені з тюрем і каторги кримінальні злочинці відразу наповнили ряди, так званої, «красної гвардії» і міліції. У народу почали вилучати зброю, а ту міліцію, озброювати до зубів. Цей озброєний воїн, тобто «міліція», захищала уже не народ, а ВЛАДУ, яка стояла над народом. Замість поліції став озброєний воїн проти ж свого народу, якого понад 70 років репресував, морив голодом, розстрілював, депортував під різними гаслами: «ворог народу», «куркуль», «буржуй», «український буржуазний націоналіст» тощо.

Всі 70 років радянська пропаганда широко пропагувала діяльність цієї міліції, чекістів і ЄМГБістів. Кінопродукція випускала масу фільмів, на прикладі яскравих героїв виховувалась молодь. Наше покоління пам’ятає багатосерійні фільми «Следствиє ведут знатоки», «Место встречи изменить нельзя» и т.п. Безумовно, було чимало відданих своїй справі «знатоков», які не жалкуючи сил і навіть життя, бездоганно робили свою справу по охороні громадського порядку, по розкриттю злочинних бандитських формувань, збереженню соціалістичної власності тощо. Отже, це був озброєний воїн для захисту інтересів влади.

Особливо у нас відзначилася міліція, спецпідрозділу «Беркут», який ми бачили з телеканалів і відчули особисто на своїх спинах. Навіть на виборах вони приймали участь у вирішальний момент, вилучаючи виборчі скриньки з дільниць, проштовхуючи до депутатського крісла владного кандидата.

І цей совковий шлейф більшовицької ящірки тягнеться дотепер. Тому й пам’ятники катам українського народу не зносили, назви вулиць до цього часу не міняють. Тому і била така міліція та копала молодого і старого, примовляючи: «Ми вам пакажем Євросоюз!».

Звідси напрошується запитання: «Хто проводить їм політінформацію, хто читає їм лекції на самопідготовках, яку історію вони вчать?» Чи не офіцери зі Сходу? Те, що побачили люди на каналах своїх телебачень, з подій у Києві 30-го листопада 2013 року, січня-лютого 2014 року – жахнувся весь світ. Один зарубіжний дипломат прокоментував ті події лаконічно і влучно, що так поводяться з мирним населенням, та ще й з дітьми, тільки бандити, або окупанти.

Отже, влада, яка готує, чи наймає таких «горил-опричників», яким дає зарплату у 5-7 тисяч гривень, не є народною, тим більше, національною. Тому народ і повстав проти такої бандитської влади, корумпованої і цинічної, антинародної і антиукраїнської.

Повстав і переміг. Але той орган уже нової влади залишився. Скомпроментований і деморалізований. У містах західної України вони навіть боялися самі виходити на патрулювання. Загони самооборони, Всеукраїнська спілка ветеранів Афганістану, ветерани МВД, Асоціація десантників, автомайдан та козаки мусили разом з органами міліції виходити на патрулювання по містах і об’єктах, щоб оберігати не тільки громадський порядок, а й саму міліцію від справедливого гніву народу.

Чому на Заході, та майже у всіх країнах світу, в тому числі уже і в Росії, називають того озброєного воїна не «міліцією», а «поліцією»? Тому що ця назва відповідає змістові слова. «Поліція» - означає – «захист»! Так як ми маємо «страховий поліс». Тобто, поліцай – це той, хто захищає своїх громадян від грабіжників, терористів, хуліганів і т.п.

Отже, якщо Україна почала очищуватись від старого і гнилого посткомуністичного, і пострадянського, то безумовно, потрібно негайно змінити і саму назву цього силового органу. І він повинен називатися так, як у всьому цивілізованому світі: «ПОЛІЦІЯ». Військові дизайнери повинні негайно розробити нову форму, щоб докорінно відрізнялася від минулої міліцейської, скомпрометованої і заплямленої невинною кров’ю Небесної Сотні та активістів Євромайдану.

Пора Україну одягати у чисту сорочку!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
к фільозопу, відомо про єдність форми і змісту...Не поєднуйте їжака з дротом.
Відповісти
Влдаимир, ей Богу, заплатите ему или рубрику "Нарочно не придумаешь" откройте. Автор, в слове "поллюция" ("полюція", может понятнее?)поищите смысл, а? Может тайную духовную связь поллюции с полицией сможете установить? Как думаете, а может нужно сменить его, чтоб с "силовым органом" не ассоциировалось?
Відповісти
Пане почтніть з себе.... а то берете в ничку гроші за відеозйомку в вашому парку атракціонів в рокинях а тут про демократію та народовладдя розказуєте...
Відповісти
Діду, Ви кажете що: "негайно змінити і саму назву цього силового органу. І він повинен називатися так, як у всьому цивілізованому світі: «ПОЛІЦІЯ».
А я думаю що, як гівно не назви однаково гівном залишиться. Особливо, якщо на чолі Авакідзе - мульти мільйонер.
Хіба ні? А Ви якісь там полі-мілі аналізуєте. Фігня.
Відповісти
Логічно, правильно і лаконічно. А що ви можете, моськи безмозглі, крім тявкання на розумного СЛОНА?
Відповісти