Додати запис

Атентат у Рівному

Вбивство Сашка Білого – лише частина масштабної операції зі знищення політичних конкурентів.

В Україні відбулася революція. Вона проходила під гаслом «перезавантаження» або повної заміни старої влади новими кадрами. МВС – одне з найбільш одіозних міністерств, яке вимагало негайних змін. За часів царювання Януковича міліція перетворилась на слухняний батіг злодійської верхівки.

Після перемоги революції та втечі міністра Захарченка постало питання нового голови МВС. З огляду на те, що 2014 рік в Україні є виборчим, це призначення є ключовим для політичних гравців. Міліцію очолив Арсен Аваков, колишній голова Харківської ОДА, вірний бютівець та олігарх, який «важить» за даними аналітиків журналу «Фокус» майже 100 мільйоні доларів.

Отримавши посаду за партійною квотою, Аваков спочатку не викликав різкої реакції у поплічників БЮТу по революції. Перші кроки новопризначеного міністра не викликали різкого несприйняття революційної громади. Розформування спецпідрозділу «Беркут» та максимальне звільнення з ув’язнення Юлії Тимошенко співпадали з цілями Революції.

Але події 24-25 березня розкрили справжню мету призначення Авакова. Новий міністр виявився абсолютно безпорадним перед натовпами гастролюючих східними регіонами сепаратистів. Не проявив себе Аваков і під час фактичної анексії Криму військами Російської Федерації.

Аваков виявився успішним тільки в одному – зачистці неконтрольованих владою революційних рухах. Першою жертвою «зачистки» став один з очільників «Правого сектору» Олександр Музичко на псевдо Сашко Білий. Націоналіста навіть не збиралися затримувати – його розстріляли ті, хто ще три місяці тому вбивав людей на Майдані. Міліціонери. «Орли» Авакова.

Сашко Білий був вбитий біля бару «Три карасі» в рідному селі Бармаки за 5 кілометрів від Рівного. Вбивство сталося 24 березня о 23:40. На територію бару на 5 автомобілях увірвалося 30 озброєних молодиків, які одразу ж почали стріляти в Білого з пістолетів та автоматичної зброї. Білому вдалося прослизнути між двома альтанками. Жертва нападу тікала схилом пагорбу, ховаючись між стовбурами дерев. Через 100 метрів в Білого влучила куля. Нападники підбігли до пораненого в ногу Білого, закували його в кайданки, розірвали одяг на грудях та, пересвідчившись у відсутності бронежилета, вбили його двома пострілами в серце. Шістьох відвідувачів кафе нападники забрали з собою. Труп Білого лишили покинутим у лісосмузі за баром.

Брутальна розправа над Білим одразу викликала асоціації з кримінальними розборками 90-х. Рівним поповзли чутки. Хтось звинувачував у вбивстві Білого місцеву мафію, хтось вбачав тут російський слід.

Та ось після 10-ти годинного мовчання озвалося МВС. Міліціонери визнали, що вбили Білого. За версією правоохоронців Білий – голова протизаконного озброєного угруповання, і загинув під час затримання, відстрілюючись від бійців спецпідрозділу «Сокіл». Одразу ж постало питання – навіщо міліціонери кинули тіло вбитого, ще й закуте в наручники?

Аваков не знав, що дії «групи захвату» фільмувалися камерою спостереження, і через декілька годин всі користувачі інтернету зможуть побачити як насправді ліквідовували Сашка Білого.

Брутальне вбивство Білого заступило собою інші події, які дозволяють панорамно побачити картину ліквідації всіх непідконтрольних новій владі угруповань.

Наступного дня у Києві бійцями столичного УБОЗу в Гідропарку було затримано 9 озброєних автомайданівців.В штабі Нацгвардії (яка складається переважно с учасників Самооборони Майдану) міліціонери провели обшук. Кажуть – шукали небезпечні предмети. Мовляв, невідомий громадянин повідомив телефоном про небезпеку.

Також того дня в Полтаві було затримано семеро активістів «Правого сектору». Хлопцям інкримінували зберігання незареєстрованої зброї.

Схоже, ми стаємо свідками масштабної операції із зачистки електорального поля. Найбільшу небезпеку для «Батьківщини» складають нові сили, що виникли на хвилі Євромайдану. В умовах шаленого падіння рейтингу Юлії Тимошенко Аваков намагається створити примару терористичної організації. В той же момент міліція «пасує» перед заїжджими росіянами та бойовиками «Оплоту», які в Харкові та Донецьку вбивають українців.

Чомусь Аваков не спішить проводити чистки серед працівників міліції та не квапиться покарати винних у вбивствах та знущаннях над євромайданівцями. В умовах військового вторгнення та міліцейського свавілля він вимагає від громадян здати зброю.

На совісті Авакова – чергове українське політичне вбивство. Але, схоже, він не зрозумів, що своїми діями створив для націоналістів нового мученика. Мертвий Білий може стати для влади ще не безпечнішим, аніж живий.

(написано для газети ВолиньPost)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
але і рівненський вуєк - не білий ангелочок. Куля догнала "героя".
Відповісти
Аваков молодець, а Ви пане Шаповал покривач бандитів!!!! Досить гратись в примарні ігри, до роботи, піднімати і зміцнювати Україну!!!! Що це за дибілізм так званих люстрацій - це європейська держава???? Винесіть пропозицію ВРУ, узаконьте процес зняття з посад чиновників за громадською недовірою!!!! А будете дурниці писати, пане журналіст, прийдем Вас з посади, чи можливо від уподобання писати, люстровати!!! Це я, той хто на майдані стояв і той хто зараз спостерігаю за байдикуванням так званих активних учасників майдану: правого сектору, авто майдану!!! Займіться роботою.
Відповісти
Тпк званий "Юрко" може завжди прийти до редакції Волиньпосту і спробувати мене зняти з посади особисто. Тільки раджу перед тим оформити медичну страховку.
Відповісти