Додати запис

Одеса пройшла свою ініціацію

Одеса. Сьогодні був божевільний день. Довелось маскуватись під рашистку, зайти в обгорілий Будинок профспілок та пройтися з ними мітингом до міського відділку міліції.

Потім знайти майданівців і піти з ними до Дюка. З одного боку ображені, помітно не заможні люди переважно літнього віку. У профспілках вони переживали катарсис і на цій хвилі вирішили "давить фашизм в зародише". Багато з них плакали і ненавиділи. Їх можна зрозуміти.

Проте ненависть їхня не стосується конкретної події: просто життя не склалося, бо не справедливо, бо треба когось звинуватити.

Легенди про те, шо "эти даже береминную женщину линчевали, одному мужчине даже крест немецкий высекли на спине". Напис фарбою перед профспілками "Геноцид. Киев - убийцы"! охороняла бабуся з кульбакою.

А три дідусі, ставлячи лампадки на сходах, сперечалися, хто пізніше пішов з Куликового поля і скільки виніс поранених у п'ятницю. Це при тому, що дідусі ледь стояли.

Потім натовп довго збирався у колони, щоб йти до відділку. Примітивні лозунги "Фашизм не пройдет", "Один за всех и все за одного" таки розбавив новий слоган "Одесса вставай - Бандеру прогоняй".

У натовпі говорили про американців, які надіслали в Одесу 6 тисяч найманців, про "я этот прапор жовто-блакитний ненавижу, этот тризубец и этот вонючий гимн".

"Украинский язык мы понимаем, но не любим".

З іншого боку спершу на Жуковського збиралися майданівці. Підходжу - бачу з десяток справді ще дітей. Веселі, стурбовані, але готові до того, що в цю хвилину (мітинг під відділком міліції за метрів 200) можуть напасти.

Російськомовні, але вітаються "Слава Україні", дівчата сміються, запитуючи один одного: "скільки тобі проплатили американці?"

Згодом все продовжується біля пам'ятника Дюку. Відразу накидають гору бруківки та формують медпункт. Вирішили, якщо сепаратисти будуть захоплювати якісь адмінбудівлі, то будуть їх відбивати. Йти на штурм відділку не збираються.

Переважно молоді і дуже рішучі. Кажуть Одеса - мирне місто, але готове себе захищати.

Щодо профспілок, ні від кого не почула великої радості, чи зловтішання. У них теж скорбота за загиблими і своїми, і тими, хто б там не був у приміщенні. Качелі в місті ще будуть добрячі.

Але за позицію його мешканців можна бути спокійними. Одеса пройшла свою ініціацію.

П.С. У цю хвилину місцеві майданівці встановлюють на профспілках національний прапор і скандують "Одесса - Украина!" :-)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
все сталося через таких революційних ідіотів, як ви. яка ініціація? людей вибили і випалили, щоб зіштовхнути пустими головами одних ідіотів з прапорами з іншими. яка позиція? яка ініціація? ви трупи звідти бачили?
Відповісти
це повна деградація. витріть цю дебільну фразу. "Проте ненависть їхня не стосується конкретної події: просто життя не склалося, бо не справедливо, бо треба когось звинуватити". витріть, бо накаркаєте собі.
Відповісти
оті одеські лівівці...
Відповісти
Вы что пишете? Вы сошли с ума? Вы не видели в роликах, как правосеки добивают обожженных людей, которые спаслались из огня? Вы не слышали, какими аплодисментами сопровождали тех, кто прыгал с пятых и четвертых этажей, спасаясь от огня? Вы не видели убитую беременную женщину в здании? Она не задохнулась , в том помещении не было огня. Ее просто застрелили в кабинете. О какой ненависти ты , тупица, пишешь? Какая инициация?
Відповісти
після таких коментарів розумієш,що рашистські провокатори уже доїхали і до Луцька
Відповісти
іди десь подалі. десь у пекло, у якому радіють смертям.
Відповісти
Молодці Одесити ,ніяка путінська сволота до вас не полізе ,а якщо полізе, то наглядний приклад вже є.Так держати !
Відповісти
Одесса фашистам никогда не сдастся. Русские всегда побеждали. Всех этих объединителей Европы - Карла, Батория, Наполеона, Гитлера... Был русский флаг над Парижем и Варшавой, был над Берлином, будет и над... Что там сейчас у вас столица? Брюссель или Фашингтон? Там и будет
Відповісти
Ольга Богачевская. В Интернете можно найти ее труды по определению 16 лучших песен Евромайдана и критикой произведения некого Андрея Любки "Спати з жiнками". Да, и конечно репортаж о распространении бешенства в Киеве. ВН, в отсутствии Шаповала привлекаете заезжих штрейкбрехеров? А что же господа Котлюк и Рычук? Неужели они не могли самостоятельно пройтись по костям жертв в Одессе своим "пером, приравненным к штыку", что нужно для этого привлечь молодую некрофилку, заканчивающую свой памфлет радрстным смайликом?
Відповісти