Додати запис

Одеса. Тиждень після трагедії

Пройшло 7 днів з того часу, як відбулися сумні події в Одесі. На 9 травня дали можливість зайти в приміщення Будинку профспілок на Куликовому полі. Як виявилося, це проросійські активісти зламали огорожу і трохи розігнали міліцію (Думская.net)

В середині картина не з приємних. Більше питань, ніж відповідей. Але дещо стає зрозумілим. Версія із самозагоранням спростовується (полум’я у вікні на третьому поверсі, його не було, це все-таки відблиск у склі вогню, який ззовні). А от версія про газ стає все більше вірогіднішою. Пропоную невелику фото-відеоекскурсію.

***
Центральний вхід, перший поверх. Як не дивно, але він вигорів менше, ніж наступні поверхи.


1 поверх. Вигляд з правого крила в бік центрального входу. Пожежа була лише до цих дверей.


1 поверх. Вид від центрального входу (де була пожежа) в бік правого крила. Як бачите, коридор не пошкоджений вогнем. І так точно на трьох поверхах (вище я не піднімався). Залишається питання: чому люди раптово згоріли на сходах і не втекли в праве та ліве крило?


1 поверх, кімната у правому крилі Будинку профспілок від центрального входу. Кімнати і коридор трішки прокопчені, але не згорівші. Поки не зрозуміло, чому люди не втекли в бокові коридори, які не горіли ні на жодному поверсі.


Центральний вхід. Справа є невелика бібліотека чи книгарня. Хоч там багато легкозаймистих предметів, вона не сильно обгоріла.


2 поверх, центральний стояк. Приміщення "дихає" ненавистю до "фашистів", "нацистів", "западенців" та "бандерівців".


***
А тепер трішки розслідування. Була версія, що приміщення загорілося з-середини ще до того, як його почали палити ззовні. Як доказ наводили ось це відео (приблизно з 2-ї хвилини): http://youtu.be/s9AMjLBIliw?t=1m59s

Тепер гляньте, ось ця кімната:


3 поверх, ліве крило, друге вікно. Кабінет зовсім не обгорівший. Вогню в середині не було.


***
А ось спростування того, що в Будинку профспілок були лише мирні та невинні люди. На підлозі стоять коктейлі Молотова.




А ось тут фото подій 2 травня. Щоб остаточно переконати, що агресія не була однобокою.




***
Третій поверх, вікна на задній двір. З них люди вистрибували, рятуючись від вогню. Близько десяти чоловіків загинуло, багато поранених. Чому вони не пішли в бокові корпуси теж не відомо.


***
І ще трохи фотографій.
















***
На разі в Одесі більш-менш спокійно. І водночас тривожно. Багато змін, які тішать і лякають. Новий голова облдержадміністрації (волинянин Ігор Палиця). Блок-пости, батальйон військових. Заклики антимайданівців відновити наметове містечко. Розслідування та арешти посадовців, активістів та правоохоронців. Щоденно прес-конференції (по декілька на день), візити кандидатів, замахи на депутатів в області.

Але Одеса залишається українською. Це нічого, що не всі знають державну мову. Але одесити люблять її, переходять на українську, коли купуєш чізбургер в МакДональдзі чи ковбасу в "Таврії В". Посміхаються, говорять "Слава Україні", носять жовто-блакитні стрічки. А це значить, що ми залишимося одним цілим, не зважаючи ні на що.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Супер матеріал
Дякую Сергію!
Відповісти
Будь ласка
Відповісти
цiкаво ,що саме" тiшить"?Мабуть,що вбили "сепаратистiв",а потiм злякались.А слава Украiнi мабуть кажуть родичi загиблих
Відповісти
спасибо за материал.
действительно, от чего люди могли прыгать из окон, если огня не было. и как их тела попали в пламя, если коридоры не горели.
наверное, правда слишком чудовищна.
спасибо еще раз.
Відповісти
маленьке розслiдування,ось доказ?!!ха-ха-ха
Відповісти
еще 48 пропавших без вести. про беременность додумали те, кто видел первые фото погибших. все остальное... да, препогано.
Відповісти