Додати запис

Контейнерна перемога

Сміттєвий контейнер стояв у центрі європейського міста протягом цілого січня. Милував око перехожим, створював необхідний естетичний фон під час новорічно-різдвяних фестивалів. Прибрали його тільки сьогодні, 1 лютого.

Цьому передували розмови з начальником міського ЖКГ Іваном Кубіцьким, головним архітектором міста Юрієм Казміруком, скарги в санепідемстанцію, публікації в газеті і «фотожаби» в інтернеті. Але, схоже, прибрати контейнер комунальників спонукало геть інше – намір «Хронік Любарта» пересунути цю бляшанку зі сміттям під стіни міськради.

Дозволю собі нагадати, чому ми були проти контейнерів на Театральному майдані Луцька. Бо згідно з п. 2.7 Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць, «контейнерні майданчики… не повинні бути прохідними для пішоходів і транзитного руху транспорту». Бо згідно з п. 2.8. норм, «контейнерні майданчики мають бути віддалені від... майданчиків для ігор дітей та відпочинку населення на відстань не менш як 20 м». Бо згідно з п. 7.1.6. Правил благоустрою міста Луцька, «на час проведення виставок, святкових, розважальних та інших масових заходів організатори повинні встановити УРНИ для збирання відходів, біотуалети», а не контейнер для побутових відходів. Бо це просто некрасиво, неестетично, і прямо скажемо, потворно.

Головний комунальник Луцька Іван Кубіцький нам заявив: «Контейнер новий, красивий, і зовсім не пахне». Головний архітектор міста Юрій Казмірук сказав, що ніяк не може повпливати на місце розміщення злощасного контейнера.

Хоча після скарги «Хронік Любарта» до Луцької міськрайонної СЕС санепідеміологи у п’ятницю, 27 січня видали припис контейнер забрати. І було в Кубіцького три дні…

Ми чекали до 1 лютого. А на сьогодні у Facebook анонсували акцію: урочистий переїзд нового, красивого і непахнучого контейнера з Театрального майдану на Хмельницького, 19 – прямо до стін міськради. Там би він став новою окрасою нашого міста, можна навіть сказати комунальною святинею. Він би манив іноземних туристів, які б товпами приїжджали до Луцька лише заради єдиного фото біля контейнера імені Кубіцького…

Отож, ми підготували агітналіпки, спецрукавички, етс. Час «К» назначили сьогодні на 14:00.

…А о 13:40 приїхала машина "Луцькспецкомунтрансу" і відвезла красивий контейнер у невідомому напрямку.

Здоровий глузд взяв гору чи Іван Кубіцький теж читає Facebook?

:)

Фото Оксани Цимбалюк

p.s. Демотиватори контейнерної історії:
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не встигла((( хтось підскаже де тепер виставляється ця чудова експозиція...і чи не буде вона представлена на найближчому аукціоні?
Відповісти
Читав кілька разів. Смачні равлики (улітки, слимаки), але невдало подані. Змішались в купу коні і люди. І єгипетські піраміди. І вежі.Фоти поглинають текст. Все складно, як в політтехнолога Єльцина - Глєба Павловського. Андрій, давай простіше, щоб було зрозуміло плебеям на Хмельницького, 19.
Відповісти
я також переймаюсь такою бідою.у мене під вікном стоїть контейнер.також зверталась у санепістанцію і жкг.жек№8.всі дали гарні відповіді,що контейнер буде встановлено згідно норм і правил-------но він досі на тому самому місці.якщо у центрі та з журналістами ледь перевезли,то у мене на 33-кварталі буде до виборів.бо таки піду до всіх партій Щоб прибрали той сморід з-під вікна.
Відповісти