Додати запис

Найдорожчі в історії вибори… або навіщо інсценувати АТО

Дві обставини не давали мені можливості зробити для себе світоглядний висновок про те, що відбувається в Україні останні два місяці. Точніше незнання цих обставин. Нарешті пазл склався. І те, що я побачив, мене дуже шокувало. Не часто так кажу, але я б дуже хотів помилятись.

Перша обставина: до недавнього часу серед призовників, мобілізованих у Збройні сили, були переважно недосвідчені військові, які в кращому випадку відбули службу в армії. І тільки з минулого тижня почали відбирати досвідчених (в тому числі тих, які пройшли гарячі точки).

Друга обставина: нереально переконлива перемога Порошенка на виборах. Можна сказати фантастична.

Ну так от. Ні для кого не секрет, що головним тактичним ходом у кампанії Порошенка були не біл-борди, чи гала-концерти, а НАДІЯ. Він подарував людям надію на те, що вибори можуть відбутись в один тур і все нарешті закінчиться. Але щоб фактор «надія» спрацював, треба зробити так, щоб люди чогось дуже сильно і щиро чогось чекали. «Чогось» - це завершення війни.

Як подарувати надію? Зробити війну. Як зробити війну? Провести недолуге АТО.

Ось чому так кволо проводилась АТО. Не тому, що немає кому воювати і навіть не для того, щоб дискредитувати Тимошенко – головного конкурента. А заради того, щоб залякати людей. Настільки сильно залякати, щоб ті готові були голосувати не розумом, а серцем, яке підказує їм тільки одне: «якнайшвидше зупинити війну!».

Загиблі та поранені хлопці – це результат передвиборчої кампанії та політичних амбіцій окремих людей. Хочете відповідь на запитання чому мобілізували тільки недосвідчених бійців? Бо з досвідченими важче робити показухи і постановки.

При цьому, я все ж таки вважаю, що загиблі під Волоновахою – це не передвиборчий хід. Вони – випадкові жертви масштабної та недолугої інсценізації під гордовитою назвою «АТО».

Є ще багато моментів, на які треба відповісти: хто зробив таким АТО? хто «годував» сепаратистів? як цим скористається Москва? і т.д. Та єдиним беззаперечним фактом залишається те, що при владі у нас – цинічні і жорстокі люди. І ми за це платимо дуже дорого. Але платимо не за їхню жорстокість, а за свою байдужість.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не видаляйте коменти, які не співпадають з вашою позицієюб!
Відповісти
не лірики..
Відповісти
біомаса на повагу не тягне...
Відповісти
Уж больно запутана детективна історія. Мало вероятно.
Відповісти
Якщо перестати думати в спосіб, що нам нав'язують через ЗМІ, то слова автора заслуговують на увагу. Однак, хотілося б помилятися.
Відповісти
Цейво
Слухайте мене шо я кажу
Умнiчати вмiете? А керувати державою пiд тиском то не хуримухри!
А ви не боiтеся шо вам в чай радiацiю пiдкинуть? як Ющенку чи росiянину в Лондонi?
Он Коломойський варту собi з Iзраiлю виписав.
Умнiчати вмiете а державою керуваати то не хуримухри!
Село.
Відповісти
Файно сказав, холєра ясна!
Відповісти
Війна потрібна була, щоб зіграти вибори і відволікти від криму.
Порох грає подвійну гру, але він не тупий яник, тому пукін показав силу зброї, щоб пєтя ухилятись від нього не на думав.
Відповісти
Ясненько, БЮТ сработал на Порошенко, значит))... А что же дал Ярош? Что "все только начинается"? Причем УЖЕ получив соответствующую поддержку виноватого, конечно, в этом "маргинального населения", не оценившего "надежды Яроша", своего счастья в приходе нового мессии-освободителя от рабства москалей и внутренней коррупции. Ну такие уж фантасты-волыняки, не повезло, мира хотят почему-то... Рабинович даже радуется своей популярности на Волыни)). Так что делать будет ПС, как пазл дальше ляжет? Поддерживаем надежду или нет? Распоряжения президента будем выполнять или автомат и дальше будет являться лучшим средством убеждения и решения спорных вопросов, как например в Житомире вчера?
Відповісти
Спер Моклыця чужой бред с ФБ и несет его людям со страниц ВП. Юрий, крутите лучше педали, конспирология - не ваше.
Відповісти
VSC, не пошкодував свого дорогоцінного часу, щоб написати цю єрунду, не пошкодуй часу знайти на фб посилання, з якого я здер текст.
Відповісти
ЕМНИП - СЕР З-М, вроде бы у него я этот бред видел, но и он не одинок, эта глупая версия не первый день по сети гуляет.
Відповісти
Прям аналітик, якого Україні не вистачало. Відкрив нам очі! Як же ми цього не бачили раніше. Не кури більше... Більшої ахінеї останнім часом не читав ніде. Я б в статтю добавив про Вангу і Ностардамуса. А ще про сомалійських піратів, які викрали автора перед написанням статті.
Відповісти
Дуже правильно підмітив автор. Наша байдужість дозволяє олігархам дерти з нас сім шкур. Наша байдужість дозволяє депутатам-перевертням стрибати з провладної коаліції в нову провладну коаліцію. Наша байдужість дозволяє чиновникам безнаказно красти бюджетні кошти. брати хабарі і щоразу нагло брехати. брехати. брехати.
Відповісти
Шо за хз, невідомі починають постити під моїм ніком.
Автор цілковито помиляється, оскільки отримати Порошенку такі результати можна було і без проведення АТО та значних економічних втрат, які він же повинен компенсовувати. Стаття далека від аналітики, досить куцо викладено і умовиводи лед чіпляються одне до одного. Крім того, автор і не може нормально визначити ситуацію без гарних столичних джерел.
Хочете ознайомитись з реально інформативними статтями, де все розкладено до дрібниць, читайте фахові ЗМІ.
Відповісти
Так, варто задуматись.
Відповісти
То ви точно будете багатий! Не виходьте з пози!
Відповісти
Шановний пан писака-аналітик, як на мою думку, в своїх "умозаключєніях" упустив один момент. Це те яка політсила зараз, хоч тимчасово, але при владі. Хто в.о. головнокомандуючого та хто його "шеф", який в цього"шефа" рейтинг на сході, і т д. Тоді відповіді на останній абзац не так важко знайти.
Відповісти
Враховуючи ті особини що на волині очолюють удар але вважаю що дана стаття знищує надію! Так думки слушні але на даному етапі це лише припущення !
З іншого боку якби із сепаратистами усе було зроблено надто швидко то ані ми, а ні на сході наслідків цього ганебного явища не відчулиб у повній мірі.
І єдиними достойними людьми у цьому житті були б ті хто фізично був на майдані (і активні у боротьбі, і пізніші туніядці) а правоохороннці лишалися б дискредитовані а так додатково було продемонстровано хто готовий виконувати свій обовязок у місцях зі смертельною небезпекою (поза межами норм "мирного протесту").
Відповісти