Додати запис

Шанс на чесне правосуддя

Про суддівське свавілля знає, напевно, кожен українець, який хоча б раз звертався до вітчизняного суду. Тисячі пересічних громадян вважають себе ошуканими українськими суддями.

Україна займає четверте місце по кількості звернень громадян до Європейського Суду з прав людини. Фактично, кожна десята скарга до Страсбурга надходить саме від громадянина України – сьогодні на розгляді 8 тисяч заяв від українських позивачів.

Але Україна має і інший антирекорд - увійшла в десятку країн, в яких систематично виникають затримки і порушення у виконанні рішень Європейського Суду.

Україна пройшла важкий шлях і нарешті підписала Угоду про асоціацію з Європейським союзом, ми остаточно обрали євроінтеграційний шлях, який дався українському народу занадто високою ціною. Тож не можемо дозволити ганебну ситуацію з невиконанням рішень Європейського Суду.

Важко, з «потугами», але Верховна Рада вчора проголосувала закон, поданий депутатами нашої фракції "Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини" (щодо забезпечення виконання судових рішень).

Переконаний, що це важливий крок у бік Європи та створення передумов для справедливого і чесного національного правосуддя.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Совість заклеєна зеленими. Не вірю.
Відповісти
краще розкажи,як полішуків другий раз обдурив,щоб потрапити в парламент.А про всіх корупціонерів ми і без твоєї галіматні добре знаємо.
Відповісти
совість в нього взагалі відсутня
Відповісти
Х..ло!ого ого.
Відповісти
Цвіркун!
Відповісти