Додати запис

Був репресований, а став реабілітований

Минуло два роки –це був час приниження, знущання,обшуків, одягання наручників тощо.

Настав час і з мене зняли всі обвинувачення .

Прочитав свої публікації у ВолиньPost: “Кримінальна подяка професору від влади” і “Роздуми професора медицини в наручниках”

Миттєво думка опинилась на Евромайдані і подумав, що мої проблеми дріб’язкові порівняно з тим що відбувалося там .На Майдані я був тричі. Поклав квіти в честь пам’яті загиблих Небесної сотні, де навічно вписані волиняни ……… .Згадав сміливих волинян, О Пирожика і І.Гузя та М. Москвич і П.Данильчука, які на Волинському майдані боролися проти злочинної влади. Сам про себе подумав – як можна віддячити цим людям загиблим та живим –якби не вони я міг бути у в’язниці 8 років,на чому наполягав прокурор волинянин Д.Шубін.

Промайнула постать слідчого прокуратури А Лизуна, який цинічно нагло заявляв мені, ветерану праці та дитині війни “Ми ще не таких ломали”. Я задав собі сам питання, а може я дійсно в чомусь винний і проаналізував свій життєвий та творчий щлях на Волині.

В 1993 році мене запросили створити медичну освіту на Волині.

Створив медичний факультет при універистеті завдяки мудрим керівникам В. Блаженчуку та А. Кривицькому, які надали мені житло, як науковцю, але на жаль прийшла нова влада і віддала цей факультет на Галиччину незважаючи на те, що на Волині було все: прекрасна матеріальна база обласної лікарні та міської клінічної лікарні , понад 50 фахівців, які мали наукові звання з медико-біологічних дисциплін.

Для громадськості нове кервіництво сказало- немае бази, нема фахівців для вищої освіти .А сьогодні могли б мати понад 1000 фахівців з вищою медичною освітою, які працювали б на Волині та зберігали здоров’я своїх земляків

Після переводу факультету на Галичину я міг продати виділене мені житло та поїхати, але вирішив зробити щось фундаментальне та потрібне для Волині.

У 1996 році створив Приватний Луцький біотехнічний інститут, як філіал Міжнародного науково- технічного універистету .Знову на моєму шляху зустрівся мудрий керівник Кривицький А., який без всяких корисливих цілей сприяв розвитку приватної вищої освіти на Волині. За період з 1996 по 2012 роки створено студенське містечко : навчальний корпус, гуртожиток на 100 місць, ідальня, спортивний комплекс та побудована перша в західному регіоні православна церква .Для створення такого студенського містечка НЕ БУЛО ВИДІЛЕНО ЖОДНОЇ КОПІЙКИ З Міжнародного науково- технічного універистету хоча УСІ ФІНАНСОВІ ДОМОВЛЕНОСТІ З МОЕЇ СТОРНОНИ БУЛИ ДОТРИМАНІ ( про що свідчать регулярні банківські платежі до центрального вузу ).

Луцьким біотехнічним інститутом під моїм кервництвом підготовлено понад 2000 фахівців з різних спеціальностей, які є актуальними на ринку праці. Зекономлено для держави 75 млн. гривень, оскільки підготовка одного фахівця цих спеціальностей обходиться державі 10 тис.грн в рік, створено було робочі місця більш ніж для 100 волинян, сплачено в бюджет біля 10 млн гривень податків.

В цій ситуації я використовував надану державою спонсорську допомогу .Все що було створено мною залишиться людям, які повинні вміло це використовувати на благо нашої незалежної України.

Визнаю, що у фінансово-господарській діяльності міг допустити неточності, але я вважаю, що при цьому ніякого злочинного умислу НЕ БУЛО .Я ні в кого не забрав бізнес, та нікого не обманював.

Наступив 2012 рік. Нащадки покійного керівника Київського МНТУ ім. Ю.Бугая вирішили рейдерським шляхом приватизувати майно, яке належало до створених мною підприємств та, навіть, забрати особисте майно. За лобіюванням судді ВГС України А.Демидової було сфальсифіковано 6 судових справ по позбавленню майна .Сама суддя А Демидова головувала на цих засіданнях, щоб завершити ці злочинні дії .На підставі цих рішень проти мене порушили кримінальну справу за використання службових повноважень в корисливих цілях .Проти дружини –пенсіонерки -жертви політичних репресій ( 1948-1953 років) порушили кримінальну справу ( спонсорство шляхом залякування студентів перекваліфікували на хабарництво, не зхважаючи на те, що вона в інституті не працювала ( що свідчать записи в трудовій книжці).Слідчі прокуратури А.Лизун та Шубін Д. отримали команду “ФАС” ТА ПОЧАЛИ РОБОТИ СВОЇ ЧОРНІ СПРАВИ. Було заблоковано усі рахунки, втому числі пенсійні, що заборонено чинним законодавством. Позбавлено ліцензії Володимир-Волинський медико-технічний коледж, який готував медичних фахівців для сільських районів на межі з Польщею ( за статистичними даними мешканці цих районів живуть на 5-7 років менше ніж їх сусіди за Бугом).

За період 2012 -2014 років відбулося більше 20 судових засідань де приходилося доказувати свою невинність .Я звертався в усі відомі державні правоохоронні судові органи та отримував відписки .Більше 10 народних депатутів до яких я звертався радили мені “Шукай вихід на СІМ’Ю”.

Сьогоді я думаю про керівництво нашої держави.

Президент Янукович В. обіцяв “Я почую кожного”, але нажаль він мене не почув та виїхав з країни.Не почули мене і мністр внутрішніх справ Захарченко В., прокурор Волинської області Парака А., губернатор області Климчук Б. У мене нема образи Бог ім дав таке мислення за що і сьогодні вони і розплачуються.

У мене немає образи на людей з яким я працював, дав можливість захистити дисертацію, дав постійну роботу всій сім’ї та їх цілій родині – це сім’я Гнатюків , які сьогодні очолюють створений мною вуз ,якому і віддав свої 20 років життя. Про їхню недолугізть і низість я відчув коли вони мене перевели на посаду двірника у вузі ,який я створив БОГ ЇМ СУДДЯ

Надійшли на думку слова письменника Г.Мединського “Вбивцю можна зрозуміти, но не пробачити, негідника не можна зрозуміти та неможна пробачити”. На мою адресу були звинувачення, що я злочинним шляхом заволодів майном, яке належало нащадкам Бугая.Ю .

В судді я доказав, що не винуватий, бо діяв згідно чинного законодавства: мав дозвіл придбати майно згідно умов статуту, за рішенням зборів засновиників, нотаріального посвідчення.

Всі ці законодавчі акти були не враховані при порушенні кримінальної справи .

Ось мені стало і зрозуміло, що за таку не справедливість постраждали тисячі інших громадян , що і сприяло вибуху громадського протесту на Майдані.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 18
  • Статус коментування: без коментарів
хватить шмарклі розпускати.Хто хоче знати,той знає,що
Стеценки корупціонери!Крапка!
Відповісти
Але Гнатюки їх перевершили!!!
Відповісти
БЄЛИЙ І ПУШИСТИЙ
Відповісти
Шановний пане, професоре, напевно досить вам розказувати який ви білий і пухнастий. Викладачі університету пам"ятають якими примітивними махінаціями ви створили медичний факультет і скільки тоді постраждало дітей і батьків, викладачі які мали "честь" працювати у вас теж пам"ятаюють як ви з ними розраховувалися і всі, принаймні причетні до цього, пам"ятають як створювався і працював медичний коледж. Ваші слова "БОГ ЇМ СУДДЯ" стосуються безпосередньо і вас і по справах ваших буде судити вас. Нічого в житті не буває випадкового, за все приходиться платити. Нехай щастить вам у подальшому житі!
Відповісти
Григорію Семеновичу,пане професоре,як Вам не соромно писати статті з величезною масою граматичних помилок? Вас не навчили ставити навіть коми???? І що Ви пишете??? "МЕНЕ НЕ ПОЧУВ ЯНУКОВИЧ,БО ВИЇХАВ З КРАЇНИ.."-Їдьте до нього в Росію і домовляйтеся,тим більше, що значна частина ваших заощаджень знаходиться саме там (якщо Ви поділилися з рідним сином, який живе в клятій Росії)
Відповісти
Якщо шанований пан Стеценко такий патріот і так вболіває за долю нашої України,то хай відправить свого меншого сина з Києва на схід, де воюють наші діти, а не ніжиться на сонечку за кордоном (або, як ваша псевдорепресована дружина каже: "гріє син сраку на сонечку") А може треба визвати свого старшого сина з Москви, який воює проти нашого брата???? Що ви на це напишете, шанований наш професоре????
Відповісти
ніхто в Україні не приніс більше шкоди освіті, ніж сімя стеценків. Будь вони прокляті.
Відповісти
Гнатюки разбушевались!!! Ха-ха!!! Как вас задело!!!
Відповісти
Не знаю Стеценка, але те, що Гнатюки деруть останню шкіру то це факт. І роблять це з такою усмішкою, що гидко. Ті, хто знав Стеценків кажуть, що вони були просто ангелами у порівнянні із сьогоднішнім керівництвом. Гнатюків потрібно у три шиї гнати звідси колючими канчуками...
Відповісти
Не знаю Стеценка, але те, що Гнатюки деруть останню шкіру то це факт. І роблять це з такою усмішкою, що гидко. Ті, хто знав Стеценків кажуть, що вони були просто ангелами у порівнянні із сьогоднішнім керівництвом. Гнатюків потрібно у три шиї гнати звідси колючими канчуками...
Відповісти
Я-випускник медуніверситету Львова.Я хочу подякувати Стеценку за те,що він завалив в вду медичний факультет.Якби я вчився тут-то б вбаранів,як сотні його випускників.Ми при зустрічах завжди згадуємо цього придурка,який був схожий на німця-наглий і пихатий,а бабло любив,як заєць моркву!




Відповісти
Люди,що він пише?-"спонсорство шляхом залякування студентів перекваліфікували на хабар"-це він про свою дружину Надію Демянівну.То що,Григорій Стеценко,здирати і залякувати студентів це нормально? Ви неадекватні обоє,а ваша жінка-це гестаповка-катувати людей-це її кредо.Ця неадекватна і за волосся викладачок на конференції таскала і матом крила всіх підряд,навіть вагітних.А одна студентка вагітна до речі,так просила не здавати спонсорську в сумі 2000,що плакала,а ваша дружина кричала:"позич,а потім віддаси.в іншому випадку не здасиш екзамен"А сльози вагітної жінки-це її сльози в старості.........Ви б не писали безглуздих статєйок-то може б і люди не згадували вас,наглоту.А статті читаю всі на Волинь пості-тупішої не бачили.
Відповісти
Що, Євгенівна, не спиться?! Почекай, ще й до тебе доберуться!
Відповісти
Я ДИВУЮСЬ НАГЛОСТІ СТЕЦЕНКА.ДА СКІЛЬКИ Ж МОЖНА СЕБЕ ВИХВАЛЯТИ? 20 СУДІВ!!! І ШО ВСІ ЛИПОВІ?? ДИМУ БЕЗ ВОГНЮ НЕ БУВАЄ.ЗЛО МАЄ І БУДЕ НАКАЗАНЕ.ВІЗЬМІТЬ ОТІ СПОНСОРСЬКІ ГРОШІ ДІТЕЙ І ІДІТЬ ЗДАЙТЕ СОЛДАТАМ НА СХІД.ОТО БУДЕ СПРАВЖНЯ ДОПОМОГА,А НЕ ЇЗДІТЬ НА ЕКСКУРСІЮ В СТОЛИЦЮ.АЛЕ Ж ВИ ЖАДНИЙ І НІКОЛИ ЦЬОГО НЕ ЗРОБИТЕ...ХІБА ШО СЯДИТЕ ЯК Я КОЛИ БЕЗСОННІЦА І БУДЕТЕ БРЕХАТИ ЛЮДЯМ СТАТТЯМИ.ЗРОБІТЬ ШОСЬ КОРИСНЕ!!!
Відповісти
Таких НАГЛИХ ТА ТУПИХ ЯК ГНАТЮК Н.Є Я НЕ ЗУСТРІЧАЛА,А ЯКА ВОНА ХИТРА .ХАЙ ЗАПАМ"ЯТАЄ ЦІ ВИМАГАННЯ ГРОШЕЙ З НАС ДЛЯ СВОЄЇ СІМ"Ї ( ДОЧКИ ,ЯКУ НАРЕШТІ ВИДАЛА ЗАМІЖ ТА ЧОЛОВІКА, ЯКИЙ КРІМ МАТЮКІВ ЖОДНОГО СЛОВА НЕЗНАЕ) ХАЙ ЇЙ ПІДУТЬ НА ЛІКИ !!!!!
Відповісти
сама Гнатюк Н.Е всім розказує скільки коштувала їй дисертація!!!ЛЮДИ СХАМЕНІТЬСЯ КУДИ ЙДЕМО !!!!!!
ТАКІ ГНАТЮКИ БУДУТЬ НАШИХ З ВАМИ ДІТЕЙ ВЧИТИ ЧОМУ ВОНИ НАВЧАТЬ !!! ДЕ ПРАВИЙ СЕКТОР !!! ДЕ ЛЮСТРАЦІЯ ТАКИХ !!!!!ВОНА ПЕРЕПЛЮНУЛА СВОЮ ВЧИТЕЛЬКУ СТЕЦЕНКО Н.Д.
Відповісти
наступає розплта для гнатюків та їх команди .накінець бугаї почали розуміти з ким мають справу.ЦЕ ШАХРАЇ З ВЕЛИКОЇ ЛІТЕРИ!!Вже вигнали Ткачука в черзі ГНАТЮКИ!!!!
Вони ще справу сфабрикують проти Бугаїв у них така форма подяки існує.Бугаї ГОТУЙТЕСЬ!!!!Проконсультутесь по цих питаннях у Стеценків
Відповісти
Можливості додавати нові коментарі під цим дописом я закрив, бо коментатори чи то совість, чи то розум втратили
Відповісти