Додати запис

Шанси і виклики євроінтеграції: чого більше?..

Що довше Україна форсуватиме кризовий бар’єр, до речі, поставлений власноруч, тим більше накопичуватиметься соціально-економічних проблем у середині держави. Відсутність перспектив збереження старих робочих місць, унеможливлення створення нових – одна з них.

Щоправда, були сподівання на Угоду про асоціацію з ЄС. Перш, ніж Президент поставить підпис під нею, мільйони рядових українців (робітників), що задіяні у промисловій сфері, мали надію на ряд гарантій від нього. Люди щиро сподівались, що і надалі зможуть працювати.

Та на жаль, дива не сталося: економічна частина Угоди підписана, а преференції трудовикам як вітром здуло. Та, якщо чесно, то їх і не було…

Відтак не дивно, що конкуренція на ринку праці України зросла у півтора рази: з 4 чоловік на одне робоче місце до 6-ти. Найбільше падіння спостерігається у транспортній сфері і логістиці – 36%.

І це не межа. За твердженням аналітиків, дана тенденція прогресуватиме щомісяця. В першу чергу це відчують Луганська та Донецька області. Там рівень вакансій скоротився уже майже вдвічі.

Та метод зупинити цей ганебний процес є. Треба вимагати від влади гарантій: кожен працюючий українець має залишитися на своєму робочому місці, а той, що має знання, вміння та бажання себе реалізувати, мусить бути забезпечений роботою!

Важливо, щоби це повідомлення було розтиражоване у першу чергу в тих регіонах України, потенціал яких орієнтований на країни СНД. Адже економічно зблизившись із Заходом, у нас на Сході так і не отримали відповідей – що буде з металургійними комбінатами, підприємствами важкої промисловості?!

Потерпає й аграрний сектор України. А все тому, що згідно постанови Нацбанку, припинено операції щодо кредитування агробізнесу. Відтак трудівники села знову у заручниках ситуації. А немає грошей – немає зиску.

І що цікаво, не лише для фермерів і представників приватних господарств. Страждає й держава, бо недоотримає продукції з перших рук. Висновок: ті ж самі яблука, картоплю знову закуповуватимемо за кордоном. Які ж на них ставитимуть ціни супермаркети, усім відомо.

Окрема мова і про євростандарти. Ось приклад: молоко на підприємства має потрапляти, не маючи контакту з людськими руками. Суто механізований процес. Але де взяти кошти аграріям-одноосібникам на доїльний апарат??? Знаю, в такій ситуації виживатимуть лише великі господарства. Пересічний же сільський мешканець, вміст гаманця котрого більшою мірою визначала кількість зданого молока заготівельнику, опиниться поза грою.

Потрапляє у зону ризику і вітчизняний автопром. Бо вже у травні обсяг виробництва автомобілів знизився на 20% в порівнянні із квітнем. На сьогодні, фактично, уже зупинилося два автобусні заводи: ЗАЗ та Часовоярський, який збирає автобуси «Рута».

Сьогодні ми чуємо про те, що Європа виділяє 1,5 млрд. євро на нові робочі місця для України. Але, як і у випадку із санкціями проти Росії, все залишається на рівні розмов і завірянь.

Тому Партія розвитку України наполягає на розробці та практичній імплементації окремої програми щодо відновлення старих й створення нових робочих місць у східних областях України. Адже обов’язком держави є турбота про будь-якого громадянина.

Ще одна задача з багатьма невідомими – український військово-промисловий комплекс. Хочемо ми того чи ні, але він на 90% орієнтований на Росію. Не важко спрогнозувати, що підписання Угоди з ЄС поховає його заживо.

На мою думку, смертельно хворого пацієнта ще можна врятувати, якщо вчасно дати йому дві пігулки: модернізацію та переорієнтування. Втім, де на них взяти кошти – невідомо. Житиме ВПК чи помре - знатимемо уже під кінець року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пане Анатолію! Ми пам"ятаємо Ваш кулачний захист ПР, тепер Ви проголошуєте програму дій для нової влади від імені ПРУ.Ви накінець можете оприділитись кого Ви представляєте і чиї інтереси захищаєте.Будьте послідовним, а не героєм " Весілля в Малинивці".
Відповісти
тепер править Попандопуло при провінційних отаманах...
Відповісти
гонить він....і нічого невміє фізкультурник....повезло колись...зараз хоче в поїзд сісти...а він ту-тууууууууууууу
Відповісти
Горбатюк - випадкова людина в політиці, як і багато чого у нас випадкового. Баласт суспільства, чиряк на дупі. З таким інтелектом розвивати Україну? Не смішно - гірко, боляче. Відродження партії ригів.
Відповісти
Шановний нардепе! Ви вже мали можливість показати себе в усій красі, перебуваючи в лавах партії вбивць януковича. Скільки ще ви матимете людей за ідіотів? Скільки? Змінили партію чи переназвали? Пишете нібито мудрі опуси про те, що треба робити? Корчите з себе дуже розумного? Це все просто смішно. Ви давно стали політичним трупом і сміттям історії, і саме там вам місце - на смітнику. Ваші написані слова пусті й порожні, беззмістовні, бо за ними немає дій, немає підгрунтя, немає ідеї. Відійдіть у минуле, будьте хоча б людиною!
Відповісти
Прочитав, бо цікаво було, що нам скаже місцева ПРУ. Стаття написана дуже слабенько, неаргументовано, маніпулятивно.

Ну наприклад, "За твердженням аналітиків, дана тенденція [про зібльшення безробіття] прогресуватиме щомісяця. В першу чергу це відчують Луганська та Донецька області. Там рівень вакансій скоротився уже майже вдвічі".

По-перше, рівень безробіття на Донбасі росте не через вступ у ЄС, а через війну. А по-друге, якщо рівень вакансій там "скоротився майже удвічі", то це означає, що рівень безробіття там зменшився. Адже вакансія - це незаповнене робоче місце.

Щодо здачі молока. Давним-давно молоко, прийняте від одноосібників йде лише на плавлені сирки, як молоко найнижчої якості. А підвищення якості харчових продуктів, пов.язане із підписанням Асоціації, - правильний шлях. Чи вам до вподоби антисанітарія?

І щодо ВПК. Те, що пишете ви - взагалі ахінея. Адже: а) під час війни не можна допомагати військам країни, яка здійснила агресію (Порошенко вже заборонив співпрацю з ВПК Росії), б) ВПК Росії залежить від української оборнки набагато сильніше, ніж ми від них. Й у структурі експорту з України продукції воєнного та подвійного призначення Росія займає навіть не перше місце. Перш, ніж писати брєд, ознайомтеся із текстами експертів, які пишуть про оборонку. Ну наприклад, тут:

1. http://www.niss.gov.ua/articles/251/
2. http://www.3republic.org.ua/ua/analytics/13532
3. http://www.radiosvoboda.org/content/article/25435062.html
4. http://www.ji-magazine.lviv.ua/anons2014/Voronov_Slovjyanske_bratstvo_po_zbroi.htm

І на завершення, цитата з однієї із цих статей:

"Навряд чи випадкове і вкидання серії матеріалів у ЗМІ, які змальовують страхітливий стан ВПК України: з них випливає, що практично всі підприємства української оборонки виживають лише за рахунок російських контрактів, половину своєї військової продукції промисловість України взагалі виробляє для Росії, причому понад 70 відсотків комплектуючих і сировини вона отримує з Росії. При цьому жодних ілюзій щодо «європейських» перспектив свого ВПК в Україні ніхто не має - в Європі своєї військової промисловості хоч греблю гати".

Л.єте воду на млин Путіна, пане Горбатюк?
Відповісти
Славний євронтеграторе повернемось до цієї теми трошки згодом....
Відповісти
Пошукав чи є інші статті афтара. Виявилося що крім цієї є аж нуль. Ця стаття, це наче "спроба хробачка спроба потрішки виповзати на поверхню", так би мовити промоніторити як люди зараз реагують на партію регіонів?
Відповісти
ПАРТІЯ РОЗВИТКУ
Відповісти
Толя, ти б краще грав у волейбол, ніж вчив як жити і керувати після революції. Де ти був, коли Євромакйдан воював проти бандюковичів?
Відповісти
Вам тільки озера рити з комуністами
Відповісти
Перефарбую, клятий, на Схід іди там тебе сепаратисти чекають!
Відповісти
Вас всіх раком ставити на передовій!
Відповісти
Толік. Ти явно загрався. Ну тебе візьме. Ну який з тебе політик. Ну вернись в спорт. Там можна гратись і це виглядає реально.
Відповісти
Собаки гавкають,караван іде.
Відповісти
БА-БІ незрозуміти спорту і політики, бо вона баба.Тормоз в ЇЇ голові і на довго.Горбатюк-Президент ФК"Підубці,яка стала бронзовим призером чемпіонату області у вищій лізі і виграла зимову "Сніжинку".Подивіться який у них в селі стадіон,на якому автобусі вони їздять,в якій формі грають.Покажіть в області ще депутата, який для спорту зробив стільки-ж!
Відповісти