Додати запис

Волинська міліція - тест на впливовість для нового губернатора

Володимир Гунчик доволі пафосно вступив на свою посаду. Новий голова ОДА за два дні обіцяв волинянам чимало: відкритість, професійність, ініціативність, більшу зарплату ... Бажаю, щоб все заплановане вдалось реалізувати.

Але є певні речі, які залишились у спадок від попередника. Зокрема, незавершене питання кадрових змін в обласному управлінні МВС.

Дехто скаже: а причому тут голова ОДА? це ж зовсім незалежні між собою органи влади! хай сам пан Шпига розбирається зі своїми заступниками.

В ідеалі то так. Але голова облдержадміністрації якнайбільше має бути зацікавлений в тому, щоб правоохоронні органи працювали злагоджено, а громадськість краю їм довіряла. Від того залежить спокій в регіоні. Поки що його нема.

І не буде доти, поки всі три сумнозвісні заступники начальника УМВС в області Олександр Никитюк, Михайло Руденко та Володимир Поліщук не покинуть свої посади. І це питання принципове. Ну не можуть громадські активісти спокійно дивитись за тим, як душителі Майдану і далі сидять на державних посадах і нібито охороняють права громадян, які пять місяців тому самі ж порушували.

На жаль, попередній голова ОДА - Григорій Пустовіт, майже нічого не робив для того, щоб розвязати це складне питання. Хоч його однопартійці теж потерпали від дій цих міліціонерів. Він вирішив постояти осторонь і почекати поки питання вирішиться саме по собі.

Натомість начальник управління УМВС області Петро Шпига не може сам вирішити це питання. Тут мабуть замало як авторитету перед чиновниками в Києві, так і сили волі.

Таким чином це питання залишилось у спадок новому "губернатору". Він, до речі, може цілком непогано використати цю можливість і продемонструвати свою впливовість на рівні Києва. Це буде дуже добрим посилом для співпраці із революційною громадськістю краю.

Адже остання й далі наполягає на тому, щоб всі органи влади на Волині та їх керівники зробили дієві кроки на підтримку її вимог - домогтися звільнення трьох заступників начальника УМВС Волинської області.

Саме для цього на чергове засідання Громадської ради при Волинській обласній державній адміністрації виноситься питання "Про звернення до голови Волинської ОДА щодо доцільності перебування на займаних посадах заступників начальника УМВС у Волинській області Михайла Руденка, Володимира Поліщука та Олександра Никитюка", текст якого подаю нижче.

Це питання стане своєрідним тестом, як для нового складу Громадської ради, так і для нового голови облдержадміністрації на предмет того, чи памятають вони ще про події Революції гідності і чи зробили після неї висновки.

Скоро побачимо...

Проект звернення що виноситься на розгляд засідання Громадської ради при Волинській ОДА, 29 липня 2014 р.:


Голові Волинської обласної державної адміністрації
Гунчику Володимиру Петровичу

Звернення

Члени Громадської ради при Волинській облдержадміністрації обурені тим, що на керівних посадах в правоохоронних органах Волинської області досі перебувають особи, які дискредитували себе в період Революції гідності.

В Управлінні МВС у Волинській області, попри зміну начальника управління, заступниками начальника УМВС України у Волинській області досі працюють Олександр Никитюк, Михайло Руденко та Володимир Поліщук.

В очах громадськості краю та значної частини правоохоронців ці посадові особи асоціюються із нещодавно поваленим злочинним режимом, оскільки в період революційних подій діяли на шкоду інтересам громади. Так, за безпосередньої вказівки та участі цих осіб відкривалися кримінальні справи проти громадських активістів, чинилися перешкоди для участі громадян у акціях протесту, вчинялися провокації проти мирних громадян. Зараз же вони уникають спілкування із громадою та всіляким способом намагаються утриматися на своїх посадах.

Ці особи, на нашу думку, не мають ні морального, ані професійного права не тільки керувати правоохоронними органами, а й взагалі знаходитись у їх лавах. Перебування цих осіб на керівних посадах дискредитує всю правоохоронну систему, оскільки до дій цих посадовців немає довіри.

Свою позицію щодо неможливості обіймання цими особами керівних посад у волинській міліції громадськість краю висловлювала неодноразово і під стінами МВС в Луцьку та Києві, і під час відповідних громадських слухань. Аналогічне рішення було прийнято й Комітетом громадської люстрації Волині.

Тому, звертаємось до Вас, щоб Ви як очільник виконавчої гілки влади області теж висловили свою позицію щодо цього питання та домагалися перед Міністерством внутрішніх справ звільнення вищезгаданих осіб із займаних посад.


Написано для ВолиньМедіа
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 21
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Маленька поправочка. З цієї троєци Поліщук майже місяць служив в зоні АТО і в Славянску в тяжких умовах війни і стрілянини і мав всі шанси не повернутися додому. А тому члени громадської ради, серед яких більшість - великі теоретики околовсяческих наук і експерти у всіх сферах життя, а насправді - просто протирачі штанів і спідниць, НЕ МАЮТЬ МОРАЛЬНОГО ПРАВА ВИСТАВЛЯТИ ПРЕТЕНЗІЇ ДО ЦІЄЇ ЛЮДИНИ.
Відповісти
ШЕЛЕП І РЕШТА БЕЗДАРІВ ЗАМІСТЬ ТРІПАТИ СВОЇМ ТУПИМ ЯЗИКОМ --ВЕПЕРЕД НА ТЕРЕМНІВСЬКУ У ВІЙСЬКОМАТ Й НА ПЕРЕДОВУ НА СХІД. ТИ ШЕЛЕП ОРГАНІЗОВУВА РАЗОМ З ГУЗЕМ ТА ДАНИЛЬЧУКОМ МАЙДАН, А ТЕПЕР ВОЛИНЯНИ ЇДУТЬ ЗІ СХОДУ В ГРОБАХ---ОСЬ ЩО ТИ ВУЙКО ЛЬВІВСЬКИЙ ЗРОБИВ ДЛЯ ВОЛИНІ...ГАНЬБА ТОБІ Й ГЕТЬ З ВОЛИНІ ТРІПЛО СОБАЧЕ, ЛАЙНО АМЕРИКАНСЬКЕ
Відповісти
Ностальгія за яником??? лайно кацапське!!!
Відповісти
Цікаво, чи Шелеп не забув пролюструвати себе за співпрацю та отримання коштів від Партії регіонів, більше того - співпрацю з прорегіонівськими функціонерами після майдану?
Відповісти
миша скоро ти будеш кричати милиция хелп не буде кому почути одни участкови чекай
Відповісти
Трутні, тільки вміють язиками тріпати. Ви вже всіх достали клоуни. Автомата в руки і на схід, якщо не хочете захищати Україну, то хоча б свою честь вже захистіть, а то на вас вже смішно дивитись
Відповісти
гунчик не лише не буде звільняти нікого а й ще й може пролобіювати повернення прокурорів старих на попередні посади. не будьте наївні
Відповісти
А Пустовіт що зробив? Які зміни в області? Довів людей зо перекривають траси? Це чучело не має права займати неодну посаду.
Відповісти
100 %, через нього пєтя поверне на посади найбільш ярих зацементовувачів місцевої банди в погонах.
Відповісти
Гунчик -кадра від старої комсомольської свори.Всіх старих кадрів поверне назад!
Відповісти
Правда. Пустовіт, майже нічого не робив. Бо непрофесіонал, а спеціаліст по партійним інтригам і професійно (як бувший замполіт) молоти язиком.
Відповісти
Міша, їдь додому у село, бо вже ти в Луцьку більш нічого не заробиш.
Відповісти
Вже Гунчик професійно визначився з новими очільниками прокуратури... Ще і до міліції добереться.
Відповісти
Всі старі корумпери вернуться назад, комсомолу процвітати далі...Ради чого боролися???
Відповісти
Шелеп якщо ти революціонер то де ти був коли майдан був?????? Диваносид боягузливий.
Відповісти
Шелеп трохи смішний, але з цього питання говорить правду. Загалом в нас немає міліції, в нас є охоронці криміналітету.
Відповісти
"Волинська міліція - тест". Запитання гол.ДАІ і адміністрації:
"Чому ДАІ дозволяє, коли спека більше 30 град., нищити дороги Волині
20-тонним вантажним автотягачам? Хіба це запобігання ЗЛОЧИННАМ???
Це співучасники руйнування наших доріг!!! Де пости ДАІ, чому не працюють як слід???
Відповісти
даївці воюють в АТО.Навіть хоч затримають на посту вантажівку, то як доведуть, що зруйнована дорога на Волині і потрібно сюди платити штраф?Штраф піде на місце приписки водія.А ще потрібні спеціальні ваги і термометри по дорогах!
Відповісти
Усьо правильно Міша. Молодець. Тільки скажи вже так, як воно є. Наша міліція переробленню не підлягає. паралельно потрібно створити справжню міліцію чи поліцію чи жандармерію. Не допустити в неї "мусор", встановити жорсткий контроль за життям та діяльністтю кожного - від рядовго до генерала. А всю стару відправити на довічні громадськи роботи.
Відповісти
Ніби Шпига -це то, що треба Волині.Хоч заступники будуть розумніші та досвідченіші
Відповісти
У Володимирі бандюгани собі мусорів призначають.Мер міста Мороз у якого Саганюк радником працює, рєшаєт всьо!!!Про яку міліцію мова???
Відповісти