Додати запис

«Праву руку» ковельського мера «підловили» на корупції?

Як стало відомо з публічних джерел, 10 липня 2014 року фізична особа-підприємець Трофимук Анатолій Володимирович (на фото) офіційно припинив свою підприємницьку діяльність, якою займався з моменту державної реєстрації, а саме з 29 листопада 2010 р. Серед зареєстрованих ним видів діяльності значиться організація перевезення вантажів, дослідження кон’юнктури ринку та виявлення суспільної думки (основний), консультування з питань комерційної діяльності та управління, підбір та забезпечення персоналом, надання інших комерційних послуг.

Нічого дивного тут немає, якби Анатолій Володимирович не був затверджений першим заступником ковельського міського голови та членом виконавчого комітету міськради ще з 24 лютого 2011 року. Цей сенсаційний «сюрприз» оприлюднив на сьогоднішній сесії депутат міської ради Сергій Кошарук.

- Найбільшим злодієм в країні сьогодні є корупція, – сказав Сергій Дмитрович. – А чи є корупція в місцевій владі? Бо ж ми полюбляємо звертатися до Президента України, ще до когось, говорити пафосні слова, бути водночас і генералом, і головнокомандуючим. Але, давайте, глянемо на себе самих. Починімо з себе! Мій депутатський запит – до ковельського міжрайонного прокурора Василя Лопохи, а вас, колеги, просив би підтримати його. І вас, Олег Олексійович, в першу чергу. Ми, ковельчани бачимо нашого Трофимука на сесії міської ради: він здійснює роботу не тільки в сфері економіки, перевезень, що вже створює конфлікт інтересів, а ще й заміняє міського голову, згідно відповідних розпорядчих документів. Я не буду зачитувати весь запит. Тут все детально й чітко розписано прокурору. Якщо ж ми хочемо, щоби відбувся лад в нашій державі – давайте, допоможемо нашому міському голові навести цей лад, хоча б в ланці управління. Бо така «діяльність» підпадає під ряд норм, які називають корупцією. І якщо ми сьогодні звертаємось до Президента України про відповідальність, то так само, давайте, продемонструємо й нашу сміливість. Чи міг Олег Олексійович призначати пана Трофимука на цю високу посаду?

- Ну нащо ж так довго? – починає перебивати депутат від ВО «Батьківщина», вчителька Олена Євсюк. – Ви сказали – ми почули!

- Якщо ми щойно слухали кандидата в народні депутати України, секретаря міської ради Михайла Гетьмана і нічого не казали, а коли я веду мову про корупцію, яка натискає декому на п’яти, то про це не треба говорити?! – аргументував Сергій Кошарук.

Проти чого підняла свій голос в’їдлива «бютівка»? Адже, згідно статті 12 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», на посадових осіб поширюються вимоги та обмеження, встановлені Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції», зокрема щодо заборони сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності. Статтею 7 цього важливого Закону місцевим посадовцям заборонено займатися підприємницькою діяльністю.

Попри чиєсь невдоволення, голі факти свідчать: «…посадовою особою місцевого самоврядування – першим заступником міського голови Трофимуком Анатолієм Володимировичем, як службовою особою, яка займає відповідальне становище та є уповноваженим на виконання функцій місцевого самоврядування впродовж періоду з 4 березня 2011 р. по 10 липня 2014 р. здійснювалась підприємницька діяльність, тобто тривалий час вчинялись протиправні дії, що містять очевидні ознаки корупційного правопорушення, відповідальність за які передбачена статтею 1724 Кодексу України про адміністративні правопорушення».

Водночас Сергій Кошарук звертає увагу прокурора Василя Лопохи на те, що «всупереч інтересам служби в діяльності виконавчого комітету Ковельської міської ради та його посадових осіб, відповідальних за реалізацію заходів щодо запобігання та протидії корупції в Ковельській міській раді та її виконавчих органах, склалась ситуація, що містить ознаки корупційного правопорушення, відповідальність за які передбачена статтею 1729 Кодексу України про адміністративні правопорушення».

Яким має бути фінал цієї історії? Якщо прокуратура доведе справу до суду, а Феміда ухвалить законне рішення, визнавши дії корупційними, то нерадивий високопосадовець підлягатиме звільненню з посади у триденний строк з дня отримання міськрадою копії відповідного судового рішення…

Врешті-решт, депутатський запит було поставлено на голосування і очікувано дружно провалено. Його підтримали лише 9 народних обранців, 3 – утримались, а решта – просто зігнорували. Показово, що разом із головою депутатської фракції ВО «Батьківщина» Василем Дудкою синхронно відмовились підтримати антикорупційний запит до прокурора й лідери місцевої організації Партії регіонів – Володимир Матвєєв та Анатолій Соболєв.

- Голосування показало: хто за те, щоби боротися з корупцією! – в серцях прокоментував результати волевиявлення Сергій Кошарук.

Що ж тут скажеш? Для ковельчан не є дивиною такий симбіоз «біло-сердечних» і «біло-синіх». Здавалось – нібито політичні опоненти? А дують – в «одну дудку»!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

Врешті-решт, депутатський запит було поставлено на голосування і очікувано дружно провалено.ОЧІКУВАНО, це ключуве слово, Кошаруку повний ігнор,навіть якшо він і запропонує шось толкове ніхто не проголосує.
Відповісти
І дісно, ОЧІКУВАНО це ключове слово. При владі Кіндерів очікувати на підтримку здорових ініціатив, зокрема в антикорупційних питаннях - марна справа! Толкове, запропоновано Кошаруком. Безтолкові толкову ініціативу торпедували. На свою голову. Покривають корупціонера-апаратника з команди Кіндера? То кому ігнор. Кошарук, давай, дави гідру корупції!
Відповісти
"Шановні" пани Кошарук, Гаврилюк та І дійсно, ви б краще зїздили на Ягодин, там погранці таке лаве косять за день, шо можна купити танка для АТО, от де корупція.Кошарук, давай, дави гідру корупції!
Відповісти
Панє контрабандистє. То для чего пан дає тим цельнікам тилє пєнєнзи, цо вистарчи на цали човг?! Ку*ва! Нє давай і не бендзє корупциі.
Відповісти
А чому б їх не кинути в "мусорний" бак?
Відповісти
Що Кіндер, що Кошарук - два чоботи пара
Відповісти
Може й так. Але зараз мова йде про Трофимука. Який як видно попав під корупцію. Відмажеться чи ні?
Відповісти
І нічого дивного, а тим більше корупції, не бачу. Я написала заяву в податкову про припинення підприємницької діяльності ще в 2012 році, а повідомлення про закриття прийшло в 2014? Не думаєте панове, що це знову новий піар-хід Кошарука "захисника" ковельчан? А я просто переконана в цьому. І не дивно, що депутати Ковельської міської ради уже не реагують на такі собі піар-ходи Кошарука.
Відповісти
Шановна, Ви часом не в прокуратурі працюєте? Наскільки продумана відмова в порушенні криміналу! Якщо заява на припинення діяльності написана в 2012 році, то саме тоді і має бути закриття. І ніякого через два чи десять років. Закон для всіх один! Тоді треба разом із Трофимуком притягувати до відповідальності (кримінальної) посадову особу, яка зволікала із закриттям його справи. Але все це відмовки. Досить вже цих гнилих оборудок!!!
Відповісти
А.В.Трофімук був затверджений першим заступником ковельського міського голови та членом виконавчого комітету міськради з 24 лютого 2011 року. Значить, заяву на припинення підприємницької діяльності він повинен був подати 24, в крайньому випадку 25 лютого 2011 р., а не в 2012 р. Так що не намагайтесь розділити вину Трофімука з неназваною Вами посадовою особою.
Відповісти
Працює в Білому домі з 24.02.2011 р. А у своїй декларації про доходи в розділі "Загальна сума сукупного доходу" за 2011 рік державний службовець Трофимук А.В. вказав суму - 576 084 гривень. Де прокуратура?!
Відповісти