Додати запис

Кандидат з «лошадиной фамилией»

…Тяжко в домівках у холодну пору без тепла. Тому лучанам увімкнуть гарячу воду та опалення. Рішення про це було ухвалено під час зустрічі оператора базової котельні № 3 дядька Василя та сантехніка ЖКП № 11 Миколи. Зустріч відбувалася в душевній атмосфері в одному з генделиків міста. Окрім цього, було обговорено питання виборів, війни на сході та безпеки дорожнього руху. У результаті дискусії було складено резолюцію, що «всі даїшники – козли».

Смішно? Сюрреалістично? Життєво? Саме так виглядає вирішення якогось питання людьми, які не мають для цього жодних повноважень чи компетенцій.

Справді, оператор котельні має стосунок до вироблення тепла, а сантехнік – до труб, запірної арматури та решти речей, з цим пов’язанами. Але чи мають вони стосунок до рішення про початок опалювального сезону? Чи це є повноваження міського голови, виконавчого комітету, керівництва «Луцьктепла», зрештою?

До чого я веду: прочитав у вівторковій «Волині» політичну рекламу із заголовком «Кандидат у народні депутати Роман Іванюк: «Військове містечко у Луцьку передамо громаді та забезпечимо офіцерів житлом».

І далі за текстом: «Військове містечко, розташоване на вулиці Привокзальній в обласному центрі Волині, треба передати міській громаді. Після цього на його території буде зведено новий житловий комплекс, де квартири отримають військовослужбовці, які вже давно стоять у черзі на житло. З такою ініціативою виступив кандидат у народні депутати України від «Блоку Петра Порошенка» Роман Іванюк.

Рішення про це ухвалили під час зустрічі кандидата в народні депутати з командиром військової частини № 1141 Національної гвардії України Степаном Логушем та полковником Повітряних сил Збройних сил України, командиром 204-ої бригади тактичної авіації Юлієм Мамчуром. Під час розмови йшлося про шляхи реалізації мирного плану Президента України Петра Порошенка».

Ну, й так далі. А тепер слідкуємо за руками політичних маніпуляторів: Роман Іванюк та Юлій Мамчур мають такі ж повноваження приймати рішення та передавати майно війського містечка, як дядько Василь та сантехнік Микола вмикати опалення у Луцьку.

Роман Іванюк – ще навіть не депутат. Ба більше, навіть якби він і був народним депутатом, він би не мав повноважень розпоряджатися землею та майном. Адже це прерогатива Міністрества оборони та органів місцевого самоврядування, на території яких розміщене таке військове майно.

Те ж саме стосується і Юлія Мамчура, який має такий же стосунок до розпорядження військовим майном згаданої військової частини, як морська свинка до сільського господарства.

Очевидно, що є три ймовірні причини, чому цей рекламний текст про військове містечко з’явився на шпальтах газети:

1) Непрофесійність людини, яка писала текст і несвідомо подала викривлені факти. Додамо сюди непрофесійність людей зі штабу кандидата, які цей рекламний текст вичитували та затверджували. Вірогідність версії – малоймовірна.

2) Кандидат в депутати та поважний полковник «десь чарку йобнули, чи укололись харашо» (с), словом не відали, що говорили. Вірогідність версії – малоймовірна, адже обоє на дурнів не скидаються.

3) Свідома маніпуляція і загравання з малоосвіченими виборцями. Свідома подача фактів у статті таким чином, щоб читач приписав незаслужені чесноти кандидату. Вірогідність – як колись казав Потебенько про тіло Гонгадзе, 99,6 відсотка.

***

Всі, певно, пам’ятають оповідання Чехова «Лошадиная фамилия» (а хто не знає чи не пам’ятає – перечитайте, воно невеличке), коли ціла когорта людей згадувала «лошадиное» прізвище, яке в результаті виявилося Овсов. Тоді приказчик своєю забудькуватістю та асоціативністю несвідомо увів в оману ціле генеральське помістя.

Натомість сьогодні політтехнологи Іванюка свідомо вводять в оману своїх виборців, ліплячи йому «лошадиную фамилию». І якщо зараз маніпулюють такими дрібницями, то що буде потім, якщо…
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 27
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Стаття - супер!
Відповісти
Враховуючи що Лучик працює на Палицю, від якого балотується Констанкевич, то все всім зрозуміло і сприймати цю інформацію як обєктивно не можна
Відповісти
комісований мальчик, а ти агітуєш за якого кандидати?
Відповісти
Ви спершу розберіться у проблемі, яка порушується. Чи не під силу, об'єктивний ви наш? А можливо робочо-виборчі зобов'язання не дозволяють?
Відповісти
Ізданіє совєршенноє. А нащо його народ обманювати?
Відповісти
Цей РомАнюк - повна дурня, і всім причетним до цього повинно бути соромно...розумію мотиви, але висувати ОЦЕ - я вас прошу, це ж не 2202 рік, коли і кінь ющенка міг пройти у ВР, те ж стосується і Констанкевич - навіщо людей за дурнів мати?
Відповісти
Уверен,что эта "повна дурня" даст вам т.н. эксперту,позволяющему подобные высказывания, фору в любой области знаний.
Відповісти
Публікація в точку. Так тримати!
Відповісти
за що завжди поважаю Лучика так це за вміння якісно мочити конкурентів свого хазяїна
Відповісти
Люди добрі! Не голосуйте на Іванюка! Це проект Путіна на Волині. Син банкіра Путіна немає права стати депутатом в державі, де гинуть люди, щоб країна назавжди розлучилась з рашою, яка породжує ленінів, сталінів, путіних.
Відповісти
Шановний авторе! Прошу Вас із такою же прискіпливістю розібрати "по полочках" назви статей на Волинських новинах, наприклад: 17.10. Шрині Констанкевич доручили вирішити проблеми онкології на державному рівні. 15.10. "Зможе реформувати освіту" - лучани про Ірину Констанкевич. 15.10. "Українська культура потребує змін" - Шрина Констанкевич. 3.10. "Медицина потребує змін" - Ірина Констанкевич. Чи встигнете Ви за пару днів з аналізом і діагнозом? Чи встигнете ознайомитись із іншим оповіданням А.П. Чехова "Попрыгунья"?
Відповісти
А ви виписуєте заголовки?
Відповісти
Голосуєм за Пирожика!
Відповісти
Автор обов'язково вивчить повноваження пана Пирожика у його програмі (див. ВП): "здійснити необхідні кроки для вступу в НАТО, встановити візовий режим із Росією та безвізовий – з Євросоюзом. Зрештою – відновити ядерний статус держави та повернути Крим". Тут пораджу Вам "Контору объявлений Антоши Ч..."
Відповісти
Та чергова спроба маканути Іванюка. Краще б щось погане за Констанкевич написав. Через пару публікацій Іванюк стане ще більшим злом за Януковича.
Відповісти
Толік, не вийобуйся :)
Відповісти
Йобана політика :)
Відповісти
Лучик віддай гроші Палиці військовим
Відповісти
Іванюк і великі ПР-специ конкретно прокололися і все. Це треба просто мовчки визнати і зробити висновки.
Відповісти
див. коментар вище :)
Відповісти
Правда в тому, що цей хлопчик приїхав в Луцьк, правильніше - навіть не приїхав, а його сюди прислали, щоб навішати лучанам лапши, витратити купу грошей на агітацію, заліпити кожний стовп своїм самодовольним фейсом, розказати як все буде класно і після виборів просто не появлятися у цій провінції, а далі тусуватися в Києві в Будда Бар, їздити на Бентлі і з своїм шефом рейдерити бізнес, прикриваючись діяльністю інвестгрупи.
Відповісти
Судячи з усього у Іванюка найвищий рейтинг.Тому і випустили на нього свору шавок.
Відповісти
До вчорашнього дня
Відповісти
Спеціально для кандидата. Військове містечко на Привокзальній - це земля Міністерства оборони, а Логуш командир частини, яка підпорядковується Міністерству внутрішніх справ. Щоб кандидату стало зрозуміло - говорити про передачу землі Міністерства оборони з представником Міністерства внутрішніх справ це все-рівно, що замовлення в ресторані "Рішельє" робити офіціанту з ресторана "Щекавиця".
Відповісти
Ось Ви точно пiдскажете п.Констанкевич, з ким порiшати проблемы онкологii, а п. Пiрожику-як повернути Крим! Ви- мiй народний депутат!
Відповісти
молодець Андрій, підхопив тему
дякую )
Відповісти
який іванюк?!
не було і на тобі, зявився ні звідки, корінний лучанин!
а що зроблено цим лучанином у самому Луцьку?!
де результат, де дія, де хоч натяк на користь для міста?
взагалі, треба всіх кандидатів пропускати через поліграф прямо на площі, а питання щоб задавали люди, тоді відсіємо непотріб одразу.
Відповісти