Додати запис

«Говерла» - «Волинь»: «ведмедів» боятись – в гори не ходити...

Закривати одинадцятий тур прем’єр-ліги випало «Волині» поєдинком проти іншого західноукраїнського клубу – майже «сусіда» за територіальним розташуванням та майже «сусіда» у турнірній таблиці Чемпіонату з футболу – ужгородської «Говерли». Суперник волинян – і нова, і не нова команда в історії футболу незалежної України. Із назвою «Говерла» футбольний клуб почав діяти порівняно недавно, однак, ФК «Закарпаття» пам’ятають усі українські уболівальники. У 2011 році команда змінила свою назву, а наступного року – і статус, перебравшись з першої ліги до вищого дивізіону.

Історія поєдинків між «Волинню» та «Говерлою» нараховує чотири матчі: два у минулому сезоні, два – у сезоні 2012-2013 років. Домашні для лучан ігри завершувались із рахунками 2:1 на користь «Волині» та 0:1 на користь гостей. У двох поєдинках на виїзді були зафіксовані справжня бойова нічия 1:1 з десятьма жовтими і вилученням волинського захисника Яна Масло та розгромна поразка 6:0 з вилученням ще одного гравця з Луцька Ігоря Скоби.

До поєдинку між собою команди встигли набрати 14 очок на двох: 10 – «Волинь» та 4 – «Говерла». У цьому сезоні «хрестоносці» уже перемагали маріупольський «Іллічівець», луганську «Зорю», запорізький «Металург» та розійшлись мировою з полтавською «Ворсклою». У «ведмедів» в активі лише нічийні результати у матчах проти львівських «Карпат», полтавської «Ворскли», маріупольського «Іллічівця» та одеського «Чорноморця», до слова, з рахунками 2:2 та 0:0. Не здивували ужгородці результатом своїх уболівальників і цього разу.

Проти закарпатців «Волинь» зіграла за уже награною схемою 4:2:3:1. Так, ворота лучан захищав без перебільшення кращий гравець цього поєдинку Віталій Неділько. У захисті Віталій Кварцяний зробив одну заміну – замість Віталія Приндети, який відіграв у цьому сезоні левову частку матчів, вийшов на правовий фланг Дмитро Немчанінов. Зліва – незмінний капітан команди Сергій Сімінін. В центрі оборони – Івіца Жуніч та Артем Шабанов. У середній лінії на флангах зіграли двоє опорних півзахисників – Валерій Федорчук та Флорентін Матей. Ближче до лінії нападу – Редван Мемешев, Ерік Бікфалві та Руслан Бабенко. В ролі єдиного нападника – Даніло Маріотто.

На гру проти луцької команди «ведмеді» вийшли у такому складі. У воротах – екс-динамівець Максим Коваль. В лінії захисту з ліва направо – Тарас Качараба, Серж Акакпо, Віталійс Ягодінскіс та Сергій Люлька. В ролі опорних хавів – Олексій Полянський та Александру Тудосе. Троє атакувальних півзахисників – екс-гравець «Волині» Олег Герасим’юк, Максим Шацьких та Сергій Мякушко. На вістрі атаки – Максим Фещук.

Поєдинок на стадіоні «Авангард», що в Ужгороді, активніше розпочали господарі поля. Так, уже на другій хвилині хорошу нагоду відкривати рахунок мав екс-волинянин Герасим’юк, який отримав м’яч з глибини поля і можливість пробити по воротах, проте, йому забракло влучності. Скористатись помилкою захисників «Волині» міг на четвертій хвилині і Фещук, втім, з його ударом блискуче впорався Неділько.

Ініціатива перейшла до футболістів з Луцька. На п’ятій хвилині момент для взяття воріт виник у Бікфалві, у якого, однак, удар виявився не надто вдалим. По тому Мемешев виконував кутовий удар, який лучанам теж дивідендів не приніс. До атаки підключився і капітан команди Сімінін, який віддав перспективну передачу на Бікфалві на восьмій хвилині поєдинку, але Коваль впорався з ударом Еріка. Чи не найкращу нагоду забивати отримала «Волині» на одинадцятій хвилині. Сімінін заробив штрафний, а Бабенко взявся реалізовувати. Після потужного удару воротар «ведмедів», влетівши в ворота, порвав сітку. «Добре, що ворота порвав воротар, а не волинянин м’ячем», - влучно підмітив коментатор поєдинку Кирило Круторогов.

Після відновлення сітки воріт і поновлення поєдинку, атакувати знову продовжили гості. Результативними могли виявитись навіси та удари від Матея, Бікфалві та Федорчука, однак на заваді волинянам ставали або захисники «Говерли», або воротар Коваль, або хрестовина воріт закарпатців. Оговталися Ужгороді лише під кінець матчу. Згаявши більше частину поєдинку, «ведмеді» взялись реабілітовуватися перед уболівальниками уже у завершальні десять хвилин. Ось тут і продемонстрував усю свою майстерність Неділько. Трьома поспіль потужними ударами на сорок третій хвилині гри ужгородці не змогли злякати відмінного голкіпера. На цьому й закінчилась перша половина зустрічі.

По перерві внести корективи у гру своєї команди поспішив наставник «Говерли» В’ячеслав Грозний. Півзахисника Полянського змінив на полі Степанюк, а нападника Фещука – Бурдужан. Закарпатці заграли активніше, втім, кожна претензія на взяття воріт «Волині» завершувалась сейвом від Неділька. Так, воротар луцької команди за другий тайм встиг засмутити двічі Бурдужана, який завдавав потужного удару на п’ятдесят третій хвилині та бив по воротах після подачі від кутового прапорця на п’ятдесят четвертій; Тудосе, який увійшов у штрафний і отримав передачу з центру поля на шістдесят дев’ятій хвилині; Степанюка, який завдавав дальнього удару з льоту на сімдесят шостій хвилині; а також Герасимюка, який уже наприкінці поєдинку відчайдушно намагався відкрити рахунок.

Своїх моментів, втім, не використала і «Волинь». На п’ятдесят восьмій хвилині красивого удару з розвороту завдавав Бікфалві, однак м’яч пролетів вище дальньої дев’ятки. Завершував Ерік неодноразово і навіси від кутового прапорця, але безрезультатно. Не потрапив шкіряний у площину воріт і після удару Кобахідзе, який бив з далекої відстані не надто прицільно на сімдесят першій хвилині.

Стовідсоткові моменти мали обидві команди уже під завісу поєдинку. Так, на останній хвилині основного часу змарнував супермомент Бікфалві, не влучивши у пусті ворота Коваля. А Шацьких уже в доданий арбітром час невдало виконав штрафний удар, який також міг стати гольовим. За такої гри маємо і закономірний результат на табло – 0:0.

Отож, як говорить народна мудрість: вовків боятись – у ліс не ходити. Волиняни ж її перевірили на «горах» та «ведмедях». Тепер потрібно думати «хрестоносцям», чим «налякати» новачка прем’єр-ліги донецький «Олімпік», який, судячи за результатами, не «злякався» ні київського «Динамо», ні харківського «Металіста»…
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.