Додати запис

Волинь про своїх захисників пам’ятає

Волинь про своїх захисників пам’ятає

Силами громадських активістів наприкінці минулого та на початку нового 2015 року до зони АТО було відправлено чергову гуманітарну допомогу. Новорічні та різдвяні свята не вплинули на активність людей, не послабили їх бажання допомогти тим, хто ціною свого життя і здоров’я боронить Україну від «старшого брата».

До справи долучились: Благодійний фонд «Ефективне суспільство»; Волинська обласна організація ветеранів Афганістану; СТОВ «Ратнівській аграрій»; ТзОВ Камінь-Каширський «Спецлісгосп»; Філія «Поділля» СТОВ «Деренківець»; ГО УНСО; Станція техобслуговування «Сафрон»; Піддубцівське м’ясопереробне підприємство; трудовий колектив та директор Луцького авіаремонтного заводу «Мотор» громади сіл Камінь-Каширського району Відерта, Підбороччє, Сошично, Підцир´я; добродії – Гембік В., Гембік, Пасевич Ж., Бігун В., Сільчук І., Ткачук, Раєцький О., Павляшик, Букало, трудовий колектив кафе «Вероніка» підприємця Хомик Л.С., ківерчани – Панасик Ю., Хом´як О., Хом´як Н.; продавці, підприємці м’ясного відділу базару м. Камінь-Каширський; ПП Дерев’янко.

До списку допомоги увійшли: два автомобілі, автошини, антигель, пічки-буржуйки, 10 тон дизпалива, продукти харчування, але що найважливіше – святкові страви. Загалом – близько на 450 тис. грн.

Приємним є те, що селян камінь-каширщини не доводиться просити про допомогу. Навпаки не раз доводилось вибачатись перед селянами за те, що їх не повідомили про збір харчів для вояків, через що чимало з них не змогли долучитись до справи.
Натомість не завжди можна знайти порозуміння серед певної категорії підприємців. Десь і звідкись вони вирішили, що допомога воякам АТО є щось на кшталт одноразового внеску. В умовах миру це є нормальним. Бо в умовах стабільності не є проблемою чітко виміряти видатки та спланувати до них прибутки. Війна – це безлад. Щодня вона пожирає все, що тільки до неї потрапляє. Війна може скалічити, вбити людину, знищити техніку, зброю, запаси медикаментів, харчів. Війна не може бути плановою з точки зору матеріального забезпечення, оскільки в ній домінує фактор випадковості. Тому допомога має бути безперервною, до чого треба звикнути кожному, хто хоче щоб вона закінчилась і настав мир.
Може саме з цією метою організатори збору гуманітарної допомоги взялись супроводжувати вантаж до місця призначення – Друга штурмова «Афганська» рота. На сьогодні це елітний підрозділ ЗСУ. В роті не бракує волинян. Командує ротою громадянин Росії з волинським корінням. Нажаль цей підрозділ немає належного забезпечення, хоча щодня виконує завдання на рівні кіборгів донецького аеропорту.

Продовжується збір коштів на: спеціалізований військовий автомобіль – приблизна вартість 85 000 грн., комплект телефонів « інтертелеком» – вартість від 10 000 до 15 000 грн.; комплект тепловізорів, вартість якісного приладу від 64 000 до 90 000 грн., дизель-генератор, потужністю 10 кв. – 50 000 грн.


Реквізити: Благодійний Фонд «Ефективне суспільство»
рах. 26003011479765, в ПАТ «Укрсоцбанк», МФО 300023; ЗКПО 38691749


Повідомили: Ігор Кінах, Вероніка Романович
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.