Додати запис

Статки усіх місцевих керівників має бачити громада!!!

Електронне декларування лише маленький крок до прозорості та подолання корупції, фіксація статків можновладців. Наступними кроками має стати пояснення надходження капіталів.

Про це говорить багато хто, першим про це заявив мій колега по партії «Самопоміч» Єгор Соболєв і навіть президент нещодавно про це сказав, але, відверто, маю сумніви,що нинішня влада матиме політичну волю і зможе розслідувати всі незрозумілі надходження багатьох політиків і державних службовців, які ніколи не мали власного бізнесу, а задекларували мільйонні статки і якимось чином покарати їх.

Зараз говорять і про те, що найближчим часом кожен українець буде змушений декларувати свої статки. Як на мене питання дискусійне чи є в цьому потреба, але точно потреба у декларуванні доходів, на мою думку, є для керівників державних банків та підприємств, а також керівники бюджетних установ та комунальних закладів, які фінансуються з бюджетів усіх рівнів.

Ми повинні бачити статки людей, які розпоряджаються коштами обласного, районних чи міських бюджетів, адже це наші гроші. Чомусь впевнений, що якби ми побачили декларації керівників певних комунальних підприємств, які дотуються з місцевих бюджетів і часто жаліються на недостатнє фінансування ми були б вражені теж.

І хоч законодавством це не передбачено я буду пропонувати в обласній раді перед затвердженням, або перезатвердженням керівників комунальних закладів, щоб вони оприлюднили декларацію про свої статки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Примусити наших "безсрібників" віддати на потреби АТО 10% від задекларованого. Створюється враження, що, переклавши цю ношу на пересічних громадян, "безсрібники" планували накивати п"ятами ?..
Відповісти
Примусити можна кожного. Одного словом, іншого ділом, а ще когось поглядом. Але примусом має зайнятись більшість, а не тільки окремі компетентні або волонтери.
Відповісти
Чому тільки керівників, а депутатів? Про їхні статки мають знати усі, навіть про депутатів сільських чи селищних рад. А загалом, аби попередити бажання брати - потрібно законом встановити норму, за якою особа, яка певну каденцію чи частину каденції була депутатом будь-якої ради повинна довічно щороку подавати декларацію про доходи і видатки свої та своїх близьких родичів. Це потрібно зробити, щоб "взявший" під час депутатства, не міг використати "взяте" по завершенні депутатської каденції.
Відповісти
а хрен вам а не мої статки
Відповісти
І настане час, і прийдуть по тебе, прокуроре. Прийдуть або твої подільники, щоб не сісти, або твої вороги.
Відповісти