Додати запис

«Справа Волянюка» як тест для Палиці і Гунчика

Стежу за судовими перипетіями Олександра Волянюка – речника «Варти порядку» і голови Громадської ради при голові ОДА. І мене не полишає думка по те, що живу я в якомусь дивному місці, де люди втратили елементарний інстинкт самозбереження…

Для тих, хто не в курсі. 19 лютого поліцейські у Луцьку зупинили автомобіль, за кермом якого був Олександр Волянюк. Відчули запах алкоголю. Дали «дихнути». Показало триразове перевищення норми алкоголю в крові. Але Волянюк заперечує, що був п’яним…. І ось уже більше місяця судиться з поліцейськими.

Я не знайомий з Олександром Волянюком і не маю підстав ставитися до нього упереджено. Суджу як сторонній спостерігач.

І саме тому дивуюся: чому пан Олександр, бачачи, що алкотестер, як він тепер стверджує, показав неправильні дані, не поїхав у наркодиспансер, не пройшов офіційного, підтвердженого документом обстеження? Речник громадської організації і голова поважного дорадчого органу мав би знати, що кожен громадянин має таку можливість… Замість того він ні з того ні з сього взявся, як виявляється, жартувати )))

Тому я сам для себе роблю перший невтішний висновок: є усі підстави вважати, що пан Волянюк їздив по Луцьку таки нетверезим.

Знати це мені, як звичайному громадянину, надзвичайно важливо. Бо я не хочу, аби містом, де живуть близькі мені люди, їздили п’яні водії, впевнені у своїй безкарності.

А Олександр Волянюк таки у ній впевнений. І це другий мій невтішний висновок.

Роблю я його, спостерігаючи мовчання тих людей, від яких залежить Олександр Волянюк.

Чому керівник «Варти порядку» (громадського об’єднання, яке позиціонує себе як захисника усіх громадян) Олександр Тиводар не відсторонив Волянюка від роботи. І не заявив публічно: аби не заплямувати честі нашої структури, Волянюк до повного з’ясування обставин не працює у «Варті порядку»!

Чому неофіційний патрон і опікун «Варти порядку», голова обласної ради Ігор Палиця не зробив оргвисновків і – хай неофіційно, «між своїми» - але не вигнав зі своєї команди того, хто кидає тінь на все добре, зроблене цією командою? Ще й дає козирі політичним опонентам.

Чому голова Волинської ОДА Володимир Гунчик не заявив привселюдно, що принаймні занепокоєний неоднозначною ситуацією, в яку втрапив очільник громадської ради при вищому державному органі влади в регіоні? Не звернувся офіційно до членів Громадської ради з пропозицією тимчасово виключити Волянюка зі своїх членів. Ну чи хоча б змістити з посади голови…

Так, Волянюк якщо й пив, то небагато. І біди ніякої не наробив.

Але це може бути тільки перший дзвіночок. Безкарність породжує самовпевненість. Такі «волянюки», маючи в кишені індульгенцію від всесильного шефа, все частіше сідатимуть за кермо нетверезими.

Скажіть, панове сильні світу цього: ви переконані, що завтра такі «волянюки» не нароблять реальної біди?

Чи ви все ж таки скажете своє вагоме і впливове слово?...
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Волянюк ще той непотріб!

Він шістка Палиці, корисний ідіот. Тож є велика ймовірність, що його відмажуть, або заимнуть справу
Відповісти
Якби мовчки сплатив штраф та публічно вибачився, то і кісток ніхто б йому не мив, перший раз пробачили і забули.
А так показує справжнє своє лице і тих, хто покриває злочин.
Самооборона хоч з патрулями їздить, дійсно працює, а от варта - нічого не варта, береже лише хазяїна.
Відповісти
Така людина. Що вже зробиш. Свідомо виставив за дрібниці себе на ганьбу. Відсутнє мислення, брак інтелектуального розвитоку. Гадав,як вагітна десятикласниця: можливо, розсосеться... А тут стільки ганьби! Не "розсосалось".
Відповісти
Жадність фраєра губить.
Відповісти
Абсолютно согласен со всеми неутешительными выводами автора. Очень горько именно от безнаказанности таких вот "волянюков". А безнаказанность, как известно, рождает вседозволенность. И её у нас уже через край:детки-мажоры,пьяные судьи/чиновники за рулем, менты-полицаи уже возрождающие былую систему штрафов на дорогах, все эти непотопляемые новые-старые на различных должностях ...Никто не видит?
Відповісти
прочитав статтю і таке враження, що попав назад у 80 роки, "потрібно заслухати на партійних зборах КП". Так дійсно п"яний водій повинен відповідати перед судом і не залежно де він працює, чи в суді, чи в адміністрації, чи в прокуратурі. А до чого тут Гунчик і Палиця. Виходить, якщо автор також "хильне зайвого" також повинен йти на коврик до Гунчика і Палиці :)
Відповісти