Додати запис

Про позицію Луцької міської ради щодо державної мовної політики

ПРОМОВА

на позачерговій сесії Луцької міської ради з питання
«Про позицію Луцької міської ради щодо державної мовної політики»


Почувши про факт підписання Віктором Януковичем тексту Закону України «Про засади державної мовної політики» в мене не виникло почуттів відчаю чи гніву. Я остаточно зрозумів, що час діалогів з діючою владою закінчився.

Мені стало зрозумілим, що не можна знайти порозуміння із людьми, які вважають український народ кровосісями і бидлом, прихильність якого можна купувати харчовими наборами. Держава для таких людей лише механізм привласненням загальної скарбниці. Вихваляючись перед виборцями про масштабні будівництва, «добродії» з владних кабінетів забувають вказати ціну таких покращень. Річ у тім, що просто так гроші з бюджету отримати (привласнити) не можна – треба певне бюджетне призначення, наприклад будівництво чи закупівлі. Тут влада є винахідливою і безсоромною. Оформляють міліарні угоди на прибалтійських бомжів, будують вертолітні майданчики, орендують самі в себе гелікоптери і літаки, скасовуючи при цьому конкурсні засади витрачання державних (наших спільних) коштів. Поряд із економічними зловживаннями, відбувається наступ на національні, культурні, політичні та особисті права. Цей наступ є зухвалим, цинічним і загрозливим для існування українців.

Цього пробачити неможливо.

Звертаючись до діючої влади і особисто до Віктора Януковича вважаю за можливе послатись на вислови авторитетних осіб.

Ось окремі вислови з Декларації незалежності США, що була ухвалена 04.07.1776 року: «… в кожному випадку, коли якась форма правління стає згубною…, народ має право змінити або скасувати її і встановити новий уряд, спираючись на такі принципи та організовуючи його владу в такі способи, які видаються народу найдоцільнішими для осягнення своєї безпеки і щастя. …Коли довга низка правопорушень і зловживань владою, … виявляє намір підпорядкувати народ абсолютному деспотизму, тоді народ має право та обов’язок повалити такий уряд і встановити нову форму убезпечення народу в майбутньому.

Вся історія правління – це історія постійних зловживань і правопорушень влади, прямою метою яких було створення абсолютної тиранії. … Він перешкоджає судовим органам... Він цілковито підпорядкував суддів своїй волі... Він заснував безліч нових установ і наслав сюди хмари урядовців, щоб непокоїти наш народ і висмоктувати з нього останні соки. Він підтримував охочих підпорядкувати нас режимові…, схвалюючи їхні акти позірно законодавчого характеру… Державець, якого кожний з цих учинків викриває як тирана, не може бути правителем вільних людей. (http://www.khpg.org/index.php?id=946555693).

Також є доречним навести слова Григорія Чхартішвілі, що були адресовано Президенту Російської Федерації Пуніну В.В.: «… шкода мені Вас. Кажу це без жодного сарказму. Не треба бути Нострадамусом, щоб визначити Ваше майбутнє. Неминуче виникне ситуація, коли низи більше не хочуть, верхи вкрай прогнили, а гроші скінчилися. У країні почнеться буза. Йти по-доброму Вам буде вже пізно, і Ви накажете стріляти, і проллється кров, але Вас все одно скинуть. Я не бажаю Вам долі Муамара Каддафі, чесне слово. Відкосили б поки ще є час, а? Слушний привід завжди знайдеться. Проблеми зі здоров'ям, сімейні обставини, явлення архангела. Передали б кермо наступнику (по-іншому адже Ви не вмієте), а вже він би подбав про Вашу спокійну старість.

Уявіть і затремтіть: загальна ненависть, самотність, страх перед завтрашнім днем, необхідність все глибше пов'язати в грязі, оточувати себе все гіршими мерзотниками. Воно Вам треба?
(http://borisakunin.livejournal.com/44822.html)

Наостанок кілька влучних рядків з вірша Тараса Шевченка «І МЕРТВИМ, І ЖИВИМ, І НЕНАРОЖДЕННИМ»

Схаменіться! будьте люди,
Бо лихо вам буде.
Розкуються незабаром
Заковані люде…

Народе український, не терпи навалу загарбників!
Геть злочинну владу!
Слава Україні!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вот это поток слов.
Нет слов-одни эмоции.
Надо уметь -в коротком тексте перемешать угрозы с лирикой, демагогию с болтологией, Шевченко с америкосами.
Впечатление, что Андрейчик по Украине если и ездил- то максимум по турэкскурсиям. Настоько не знать страны-это уникум.
Відповісти
Ви шановний AntiUkr замість критики, більше зважайте на інтереси держави у який живете. Що означає ваш нік АнтиУкр и російська мова коментаря? Це що означає, що ви знаєте Україну? Цю промову, яку ви критикуєте було проголошено депутатом Осіповим А.О. публічно, офіційно і сміливо. Ви ж ховаєтесь за вигаданим ім'ям. Сором. Ганьба. Ви не зрозуміли, що в цій промові є гра розуму - завуальований, але явний заклик до зміни влади, звернення до януковичів із прогнозами поганого кінця правління. Задум промови цікавий. Покликання на Шевченка теж логічне. Може лише кінцева фраза трохи занадто. Але, хто може краще - пишіть, Україні потрібні ваші думки, ваші промови і таланти.
Відповісти
як би кожен із нас ні один із тисячі так відстоював долю української мови ми б тоді не боялись за мову.
Відповісти
Молодець Осіпов. Янукович матиме долю Кадафі. Треба усім регіоналам весь час нагадувати про долю тиранів і їх служників. Треба сміливо говорити.треба бути правдивими. Хай усі депутати скажуть за кого вони, що вони думають, хай це буде відкрито, ато усі відмовчуються. В раді ще є справжні бійці за народ і країну
Відповісти
А ще цікавіший бурячково-поносний потік слів в атіукра в одній явно вираженій антиукраїнській газетці, куди він вже багато років несе смердоту проти України. А ще маскується і прикидається, що десь ніби-то живе далеко від Луцька, а насправді, безвиїздний. Колишній випускник гамназії №18.
Відповісти
Героям слава. Банду геть. Цей депутат правдивий чоловік. Говорить гарно і по суті.
Відповісти
Ого!
Анрюшик подсуетился.
Читая посты вспомнил-тупость хуторянская как Вселенная-безгранична.
Ничего вы изменить не в состоянии. Этого вы не понимаете и не поймете. Не дано.
Процесс пошел. Маятник двинулся в другую сторону.
За 20 лет господства идиото-свидомистов все это так надоело, что единый выход из патовой ситуации-федерализация.
Відповісти
Алчаку. Якщо розпочнеться "федералізація", то Алчак в своєму вікні спостерігатиме не колишню луцьку взуттєву фабрику, а безмежні сніги заполярної Ігарки.
Відповісти
А мне понравилось определение:"идиото-свидомисты". По теме.
А что, "спецслужба" уже работает на "Бялого птаха"?
Начинается запугивание. Потому, что сами трухают. Сказать не фик.
Андрюня, безмозглая у тебя команда.
Відповісти
А мне понравилось определение:"идиото-свидомисты". По теме.
А что, "спецслужба" уже работает на "Бялого птаха"?
Начинается запугивание. Потому, что сами трухают. Сказать не фик.
Андрюня, безмозглая у тебя команда.
Відповісти
Народився 11 квітня 1977 року у місті Зеленоборськ Совєтського району ХМАО Тюменської області.
Відповісти
Начались поиски вольнодумцев.
Очищающий 37 год уверенным шагм приближается к Ураине.
Его верные аппостолы уже собирают досье на инакомыслящих.
А сексот "Факты" один из лучших.
Відповісти
Ну,що, ЗАГУБИЛИ МОВУ - ЗАГУБИМО Й УКРАЇНУ!!!!!
Відповісти
Я считаю. что человек имеет право говорить на любом языке. меня не раз *щири украинцы*упрекают за мой русский. Говворю = выбрали Януковича = все будете так говорить. Но в Украине должен быть один государственный язык = украинский.
Відповісти