Додати запис

З волинського Полісся з любов’ю

Волинь дивиться на світ широко розкритими блакитними очима. 242 озера, яких у нашому краї найбільше в Україні, - одне з основних природних багатств області і її головна туристична принада. Великий, як море, то лагідний, то бурхливий Світязь, маленьке, переповнене відпочиваючими Озерце, заховані у глибині безкраїх поліських лісів, оточені болотами Лісівське, Віно, Черемське, Святе, зарослий очеретами рай для мисливців - озеро Волянське…

Немає нічого кращого, ніж перебування з доброю компанією на чудовому поліському озері у гарну погоду. Дим багаття, шум смерек не березі, хвиля лагідно накочується на піщаний берег. Десь в очереті сполохано кричать качки, пролітаючи над водною гладдю у небі виводять свою журливу пісню журавлі. А скільки ягід у лісі! А які гарні зорі вночі, як чудово вони відбиваються у тихій таємничій озерній воді…

Я надзвичайно люблю волинські озера, тож щороку ми з друзями мандруємо Поліссям, відкриваючі для себе нові водойми. Часом довго блукаємо лісами, болотами, і коли вже здається, що сьогодні точно не потрапимо до визначеного місця, як несподівано за наступним лісовим пагорбом, серед сосен заблищить озеро, гостинно прийме чистий піщаний берег, даруючи радість від знайомства зі ще однією перлинкою волинського Полісся. В такі моменти відчуваєш себе ледь не першовідкривачем незвіданих земель.

Навздогін минаючому літу, як пам'ять про чудові озерні подорожі і пригоди, віддаючи шану красі поліської пригоди і популяризуючи активний відпочинок в нашій області, пропоную увазі шановних читачів декілька власних фотографій. Нехай в оксамитовий сезон чудової волинської осені ці світлини нагадають нам про найкращі моменти літнього відпочинку і спонукатимуть до нових відкриттів природи рідного краю у майбутньому.


озеро Озеро

озеро Люб’язь

озеро Велика Близна

озеро Мала Близна

озеро Світязь

озеро Черемське

озеро Світязь

озеро Біле

озеро Біле

озеро Лісівське

озеро Добре

озеро Віно

озеро Шині

озеро Біле

озеро Біле

озеро Сомине

озеро Тросне

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сергію, ти достойно дихаєш в потилицю своєму конкуренту і недругу Валерію Мельнику. Доки він видає дитячі розмальовки і "веселі картинки" з видами волинської природи і називає це книгами, ти можеш написати на цю тему справді гарну книгу, тим паче, що тема природи тобі близька. Успіхів!
Відповісти
Природа йому вже не близька, бо на ній заробити не може.
Відповісти