Додати запис

Фестиваль колядок і духовної пісні у Ратному

14 січня 2019 року в головному храмі Православної Церкви України на Ратнівщині - Храмі святого пророка Іллі - з благословення Митрополита Луцького і Волинського Михаїла і ініціативи ратнівського районного декана отця Романа Бодака відбувся перший фестиваль колядок і духовної пісні "Нова радість стала".
На фестиваль прибули хори церковних громад ПЦУ сіл Ратнівського району: Велимче - храму Покрови Пресвятої Богородиці і настоятель отець Ігор Корпан, Замшани і Мельники Річицькі - храмів Архистратига Божого Михаїла і настоятелі Назар Шийка і Дмитро Алій, місцевої Іллінської громади і настоятельРоман Бодак, священникМикола Гамера та народний аматорський колектив "Ратнівські візерунки", керівник Валентина Бєлік.
На свято завітали гості Ратнівський селищний голова Володимир Кулик, керуюча справами районної ради Віра Чернуха, начальник відділу культури району Олена Горнік Фестиваль колядок і духовної пісні у Ратному
>.
Розпочався фестиваль з Божого благословення і спільної молитви. "Щоб милосердний Господь благословив започаткований фестиваль на славу Божу і нам на радість", - повідомив Роман Бодак.
"Слава Богу, добрі люди, хай добро і з Вами буде. Весь світ нині звеселився, бо Син Божий народився!", - такими щирими словами розпочали фестиваль ведучі Ярослав Наход і Лариса Цепух.
"Шановні віряни, звернулась Віра Чернуха, щиро вітаю від районної ради Ваз з новорічними і різдвяними святами, бажаю усім здоров'я, міцного, добра, радості і достатку. У ваших родинах хай панує мир, спокій і добробут, а у нашій державі панує мир. Ці різдвяні свята особливо радісні, оскільки відбулась історична подія - підписання Томосу - розпочалась нова епоха становлення Православної Церкви України і потрібно час аби оцінити усю її важливість. Я впевнена що українська церква буде розбудовуватись і в серцях українців буде міцніти віра, що в своїй хаті міцна правда і сила і воля, а надії усього православного українцтва на мир і спокій здійсняться".
"Мені сьогодні не байдуже, сказала Олена Горнік, бо я дуже люблю пісні і тому хочу всіх привітати з тим, що в нашому районі і цьому чудовому храмі започатковано фестиваль "Нова радість стала". Щоб цей фестиваль був не забутній, а пісні, які тут співаються було чути далеко-далеко аж на небі, щоб з кожним роком збільшувалась кількість учасників, які приходитимуть сюди славити Бога в колядках і щедрівках".
"Шановне духовенство району, шановні ратнівчани і гості, звернувся Володимир Кулик, щиро і сердечно вітаю усіх з новорічними і різдвяними святами. Хочу подякувати всім колективам, що прибули у цей чудовий храм, що став прикрасою Ратного. Для себе я зробив такий висновок, що всі колективи, які сьогодні виступили старалися і показали свою майстерність, тому як селищний голова Ратного усім вам дякую і низько вклоняюсь. Вперше в цьому храмі так гучно і велично звучала пісня і я думаю що фестиваль вдався. Ми з депутатами вирішили відзначити від селищної ради всі колективи подяками і подарунками за збереження і примноження національних традицій ".
Також усі учасники фестивалю отримали подяки від Ратнівського районного декана Романа Бодака
"Дякую усім присутнім за участь у фестивалі, такими словами закінчив фестиваль Роман Бодак,- я пророкую що наступного року нас буде втричі більше. Бажаю всім щасливого нового року, щоб ми багатіли духовно і морально, щоб ми бачили як багатіє наш край!"
Закінчився фестиваль спільною колядкою, молитвою за Україну і "Многая літа..." всім присутнім.
На сам кінець гості і присутні почастувалися за солодким столом від іллінської громади і щасливими та радісними повертались додому.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.