Додати запис

«Незалежні» самовисуванці та «благодійники» - вибір Партії регіонів на Волині

Головна мета режиму Януковича на виборах до Верховної Ради 2012 року – будь-якою ціною забезпечити потрібний для себе результат. Схоже, влада олігархічних кланів не зупиниться ні перед порушенням закону, ні перед брудними виборчими технологіями, ні перед фальсифікаціями. Проте на мажоритарних округах Партія регіонів вдалася до ще однієї технології обману виборців: послала на вибори нібито «незалежних» самовисуванців та «благодійників», які у випадку потрапляння до Верховної Ради благополучно перейдуть на бік Януковича.

Партія регіонів на Волині не наважилася робити ставку на власних однопартійців. Адже мешканці нашого краю сповна відчули на собі усі принади «покращення життя» від Януковича. Тому зареєстровані від партії влади кандидати у народні депутати виконують суто технічну функцію: збільшення кількості підконтрольних членів дільничних виборчих комісій в округах.

Водночас, улітку цього року Партія регіонів остаточно визначилася з тактикою своєї виборчої кампанії на Волині. Чудово знаючи, що ніякого покращення життя, економічного зростання та зниження цін для українців немає, влада зробила ставку на так званих незалежних кандидатів-самовисуванців, які, потрапивши до парламенту, приєднаються до Партії регіонів і поповнять лави «тушок». Проте прізвища цих кандидатів вирішили не розголошувати, адже волиняни ніколи не підтримали б майбутніх «тушок» і зрадників.

Однак, виявити тих, хто в майбутньому приєднається до Партії регіонів і сприятиме їй у справі визиску власного народу, подальшого збагачення посадовців та представників крупного капіталу, доволі легко. Ці кандидати мають звичку розповідати про свою «незалежність». Дехто з них складає казки про «народну опозиційність». Інші прикриваються маскою патріотизму та турботи про село. Майже всі вони вдаються до підкупу виборців та засипають округ подачками: від зерна, продуктових наборів, ліків до реальних грошей.

Ще приховані кандидати від Партії регіонів полюбляють організовувати «видовища» та «гуляння» для народу. Їм всіляко сприяє місцева влада, створюючи усі умови для ведення агітації. Хтось з них змушує працювати на себе усі заклади освіти. Інший кинув в бій за округ працівників свого підприємства. Також майбутні «тушки» полюбляють безкоштовно возити виборців. Особливо заможні кандидати можуть собі дозволити тури відстанню в кілька сотень кілометрів з обов’язковим нагадуванням про свою причетність до цього.

Ознакою, яка безпомилково вказує на те, що кандидат у народні депутати – союзник Партії регіонів і потім «кине» своїх виборців, є передвиборча «благодійність». Учасники виборчих перегонів мажоритарних округах, на яких зробила ставку Партія регіонів у Волинській області, сьогодні широко вдаються до підкупу малозабезпечених людей, які заледве зводять кінці з кінцями через антисоціальну політику уряду Азарова та президента Януковича. Олігархи місцевого масштабу простягнули руку допомоги режиму Януковича у Волинській області.

«Благодійникам» справді є за що бути вдячними цій владі. В умовах панування режиму Януковича кількість безробітних зросла. Жебрацькі пенсії та зарплати, залежність працівників бюджетної сфери, освітян, медиків від влади створює надзвичайно благодатне середовище для прямого і непрямого підкупу виборців. Загнані в глухий кут люди, які не можуть забезпечити себе усім необхідним для достойного життя – чудовий електоральний матеріал для місцевих і немісцевих олігархів. Кому ж як не малозабезпеченим людям, можна запропонувати продати свій голос?

Проте волиняни мають чудово розуміти елементарну істину. «Незалежні благодійники» ніколи не будуть зацікавлені в тому, щоб кількість їх потенційних виборців, яким можна роздавати подачки, зменшилась. Навпаки, всі вони природньо зацікавлені у збереженні існуючої соціальної несправедливості та бідності в державі. І ці союзники Партії регіонів на Волині у парламенті нічого не робитимуть для того, щоб кардинально змінити стан справ в Україні.

Сьогодні так звані «незалежні» кандидати у депутати кидають виборцям крихти зі своїх багатомільйонних статків, щоб потім повернути їх собі сторицею. Цей метод старий як світ. Ті ж громадяни, які по суті продають свій голос з принципу «цей дав хоч щось, а ті – нічого», самі перетворюються у звичайний товар. А людину, яку можна купити, потім так само можна і продати. І чи можна в принципі вірити словам кандидата, який вже на передвиборчій стадії вдається до нечесних методів?

Моральне і матеріальне задоволення від отриманих продуктових наборів чи грошових знаків, швидко пройде. І тоді усім тим, хто повівся на подачки, доведеться чекати наступних виборів. Щоб їм знову дали хоч «щось». І при цьому нарікати на своє жебрацьке життя, малу зарплату, пенсію, погану владу.

Якщо ви хочете жити так само, як зараз, і з рабською покірністю споглядати, як успішно розбудовує Янукович своє помістя, як покращується життя посадовців та олігархів за ваш рахунок, як знищується українська мова та паплюжиться національна гідність, то «незалежні» і «благодійні» друзі Партії регіонів на мажоритарних округах Волинської області – ваш вибір.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яка ж Свобода все ж таки одноклітиннна.
Відповісти
здавалось би - при чому тут Ігор Палиця?..
Відповісти
оголошення. в мережевий бізнес Палиця-продакшн потрібні виборці з міста Луцьк. приводь пятеро людей - отримуй 500 грн. вчителям - привілеї. бери приклад з киян, які продали Київ за гречку. будь і ти готовий продати своє місто.
Відповісти