Додати запис

Необхідність відповідати європейським стандартам



У 2014 році, який був дуже важким та знаменним в історії незалежної України, відбулося підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Ця угода гарантує Україні вступ до ЄС у ролі повноправного члена після проведення відповідних реформ. Наша влада під керівництвом та за допомогою партнерів із європейських структур працює над адаптацією законодавства країни до європейських стандартів. Це довга та копітка робота, яка займає багато часу, але європейський курс України вже є незворотним.

Прискорити, поглибити, та якісно поліпшити процес євроінтеграції нашої країни в силах кожного із нас. Зробити це можна наступним чином: наблизити наше суспільство до рівня європейського громадянського суспільства. Зробити це за нинішніх обставин набагато простіше, ніж здається. Уся справа в тому, що світова пандемія поставила перед різними країнами однакові проблеми - боротьбу проти хвороби та боротьбу проти шкідників, які сприяють поширенню хвороби та перешкоджають діяльності держави щодо захисту суспільства від вірусу. Кожний із цими проблемами справляється, як він може. Найраціональніший та найефективніший варіант боротьби з такими людьми вже було запропоновано в ЄС, рівню якого ми й повинні відповідати. Європейське громадянське суспільство виступає з ініціативою створити базу даних людей, які тією чи іншою мірою винні у поширенні вірусу і які перешкоджають боротьбі з ним.

Ініціатива створення подібної бази даних надходить від Латвії, в якої вже функціонує подібний майданчик. Але в Україні теж є аналог або навіть краще сказати зразок, еталон, який взяли за основу латвійці - "Миротворець". Це зразок боротьби громадянського суспільства проти ворогів держави. А зі шкідниками, які винні у поширенні хвороби треба боротися навіть рішучішими та жорсткішими способами. Створення в Україні аналогічної бази просто необхідно, бо тільки страх перед неминучою відповідальністю кожного антиваксера та заперечувача вірусу перед своїми сусідами, родичами та знайомими зможе утримати їх від подібної нерозумної та шкідливої діяльності. Тільки неминучість покарання на побутовому рівні утримає їх від поширення брехливої інформації.

Як показують події останніх днів, дуже часто антиваксери та вороги держави - це одні й ті самі люди. Я маю а увазі лідера антивакцинаторів Остапа Стахіва, який за вказівкою з Росії проводив агітацію проти вакцинації, намагаючись розхитати ситуацію в українському суспільстві, і водночас готував державний переворот. Загроза, яка надходить від подібних людей, очевидна. Українському суспільству треба неодмінно налаштувати боротьбу проти антивакцинаторів та заперечувачів вірусу на побутовому рівні шляхом оприлюднення інформації про них, щоб вони боялися не тільки продовжувати свою діяльність, але й навіть просто ходити по вулицях. Тільки страх змусить їх припинити свою агітацію. А змусити їх боятися в наших силах. Це й стане внеском небайдужих, активних та патріотичних громадян до процесу євроінтеграції України!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.