Додати запис

Як отримати безоплатну правову допомогу?

У житті кожної людини бувають негаразди. Якщо ви потрапили у ДТП і потребуєте відшкодування матеріальної та моральної шкоди; якщо вам не виплачують заробітної плати і немає засобів для існування, якщо нечесний сусід порушив ваші права землевласника, чи вам потрібно стягнути аліменти з недобросовісного батька чи матері або інші проблеми, а у вас немає можливості звернутися до суду, бо немає коштів на адвоката, не впадайте у відчай, вихід є!.
Згідно з частиною першою У статті 59 Конституції України зазначено, що кожен має право на професійну правничу допомогу. У випадках, передбачених законом, така допомога надається безоплатно.
Питання надання безоплатної правової допомоги регулюється Законом України «Про безоплатну правової допомогу» (далі- Закон), який набрав чинності 9 липня 2011 року.
Існує два види безоплатної правової допомоги: первинна та вторинна.
• Що таке безоплатна первинна правова допомога?
Безоплатна первинна правова допомога (БППД) включає такі види правових послуг, як: надання правової інформації; консультацій і роз'яснень з правових питань; складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру до суду); надання консультацій, роз'яснень та підготовка проектів договорів користування земельними ділянками (оренда, суборенда, земельний сервітут, емфітевзис, суперфіцій) для сільського населення - власників земельних ділянок; надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.
Отримати безоплатну первинну правову допомогу мають право усі особи, які перебувають під юрисдикцією України, в тому числі іноземці, особи без громадянства, у тому числі біженці чи особи, які потребують додаткового захисту.
• Що таке безоплатна вторинна правова допомога?
Безоплатна вторинна правова допомога (БВПД) включає такі види правових послуг, як: захист; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру.
Проте право на безоплатну вторинну правову допомогу, на відміну від первинної, мають певні категорії осіб, визначені Законом, а саме: малозабезпечені особи, особи з інвалідністю, учасники бойових дій, внутрішньо переміщені особи, постраждалі від домашнього насильства, діти, та інші соціально вразливі верстви населення.
Тому для отримання вторинної правової допомоги треба звернутися до одного з місцевих центрів або бюро правової допомоги та підтвердити свою належність до однієї з категорій, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.
Тому сміливіше відчиняйте двері Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що розташований на вулиці Яровиця, 18 у місці Луцьку. Саме там Вас чекають фахівці права, які уважно вислухають, наддадуть необхідну правову допомогу, поновлять права, а в разі необхідності- гідно відстоять ваші інтереси в суді.
Також юристи центру надають консультації та роз'яснення з правових питань в телефонному режимі за номером телефону 0332-77-07-17.









Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.