Додати запис

«Тривожна валіза» – це знання та готовність, а не тривога

«Тривожна» або «екстрена» валіза – умовна назва набору речей, які можуть знадобитись для виживання у будь-якій екстремальній ситуації.

Як правило, «екстрена валіза» – це укомплектована міцна та комфортна сумка або рюкзак з необхідним мінімальним набором одягу, предметів особистої гігієни, аптечкою, засобами орієнтації на місцевості, важливими документами, засобами індивідуального захисту, а також продуктами харчування.

«Тривожна» валіза має бути заздалегідь зібраною і лежати в легкодоступному місці.

Більш детально про список необхідних речей і продуктів, якими слід наповнити «тривожну» валізу, інформує фахівець системи БПД.

Документи: паспорти (внутрішні та біометричні), посвідчення водія, правовстановлюючі документи на нерухомість та автомобіль, фото рідних та близьких з написами на зворотному боці. Все щільно запаковане в поліетилен. Документи рекомендовано розмістити так, щоб за необхідності їх можна було легко дістати.
Гроші: кредитні картки та готівка (за можливості в гривнях та валюті).
Засоби гігієни: мило, туалетний папір, зубна щітка та паста, серветки, рушник, сухі та вологі хустинки тощо.
Аптечка: бинт, вата, йод, джгут, шприци, лейкопластир, засоби від інтоксикації, жарознижувальні препарати, знеболююче, ліки від алергії, діареї та шлункових інфекцій, ліки, що ви приймаєте (мінімум на тиждень) з описом способу застосування та дози, рецепти, прізвища та мобільні телефони ваших лікарів.
Інше: дублікати ключів від будинку і автомобіля.
Посуд та їжа: казанок, ложка, кружка (перевагу надайте металевому посуду), запас питної води на 1-2 дні, запас їжі на декілька днів: висококалорійні солодощі (чорний шоколад з горіхами, льодяники тощо), консерви, галети, суп-пакети, чай/кава в пакетах, крупи, макарони, сухі овочеві напівфабрикати.
Одяг: два комплекти нижньої білизни, дві пари шкарпеток, штани, куртка, сорочка чи кофта, дощовик, шапка, рукавички, шарф та зручне взуття, нитки, голки, каремати/спальні мішки.
Зв’язок: блокнот, у якому записані важливі номери телефонів, ручка, зарядні пристрої, павербанк, батарейки, радіоприймач на батарейках, паперова карта місцевості, інформація про спосіб зв’язку та умовне місце зустрічі членів родини.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.