Додати запис

Звернення до Луцької міської ради щодо виборчих порушень у Луцьку

Звернувся до депутатів Луцькради, Луцького міського голови Миколи Романюка та секретаря ради Григорія Пустовіта з проханням вжити заходів та відреагувати на численні факти порушення виборчого законодавства в місті Луцьку під час виборчої кампанії 2012 року.

Ось текст звернення:

"Шановні обранці луцької міської громади!

Звертаюсь до Вас з проханням вжити заходів та відреагувати на численні факти порушення виборчого законодавства, що мають місце в місті Луцьку під час виборчої кампанії 2012 року.

Так, спостерігачами ОПОРИ та журналістами місцевих ЗМІ неодноразово фіксувались випадки участі працівників виконавчих органів міської ради та працівників освітніх та лікувальних установ міста в агітаційних заходах кандидатів в депутати.

Наприклад, зустрічі кандидата в депутати Ігоря Палиці з колективами навчальних закладів міста організовують керівники цих установ, які в робочий час сповіщають своїх підлеглих про такі зустрічі. Є випадки, коли вчителів та технічних працівників скликали на такі заходи в примусовому порядку, що є взагалі неприпустимим. Крім того, участь у зустрічах кандидата з виборцями бере перший заступник міського голови Святослав Кравчук, який хоч і не агітує прямо, але своєю присутністю в робочий та позаробочий час демонструє свою прихильність політику. Водночас, у зустрічах на підтримку інших кандидатів посадовець участі не бере.

Зважаючи на те, що С.Кравчук курує в міській раді саме діяльністю освітніх, культурних та медичних закладів, його присутність сприймається працівниками цих установ як тиск.

Також відомо про те, що вчителі шкіл і вихователі дитячих садочків міста залучені до роботи виборчого штабу кандидата І.Палиці в якості агітаторів. Відомо, що запрошували їх до такої діяльності саме керівники установ, використовуючи свій службовий статус.

Крім того, виникають питання й щодо діяльності комунальної газети «Луцький замок», на сторінках якої непропорційно більше агітаційних та позитивних матеріалів про кандидата І.Палицю. Це не тільки порушує права інших суб’єктів виборчого процесу, а й обмежує виборців Луцька в доступі до об’єктивної та правдивої інформації про кандидатів в депутати, які балотуються по 22-му виборчому округу.

Насторожує спостерігачів й інформація про факти підкупу виборців одним із кандидатів в депутати, представники якого, ходячи по будинках в Луцьку, пропонують виборцям за конкретну суму грошей голосувати за їх кандидата.

Зважаючи на все вищевикладене та враховуючи відповідальність в тому числі й міської влади за створення належних умов для вільного вибору громадян 28 жовтня 2012 року, звертаюсь до Вас з пропозиціями:

1. Поінформувати всіх працівників виконавчих органів Луцької міської ради та працівників комунальних підприємств і установ про неприпустимість використання свого службового становища для агітації за чи проти кандидатів і партій;

2. Провести службове розслідування за фактами оприлюдненими в ЗМІ щодо зловживання окремими посадовцями та працівниками комунальних установ свого службового становища у період виборів;

3. Створити для всіх кандидатів в депутати рівні умови для проведення ними агітаційних зустрічей в установах та закладах міста Луцька, надати рівний доступ до комунальної газети;

4. Звернутись до виборців міста Луцька із зверненням щодо відповідальної участі у виборах 28 жовтня 2012 року, зокрема, щодо неприпустимості продажу власного голосу на догоду будь-кому з кандидатів.

Реалізація цих заходів допоможе провести в місті Луцьку справедливі та чесні вибори.

Михайло Шелеп,
Координатор Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області

15.10.2012"
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
все правильно, кравчук водить палицю,я кмалу дитину, аж огидно дивитися на байдужы очы палицы ыз нымим запитанням, ну, що вам ще треба щоб я став депутатом? )))
Відповісти
ніякі жалюгідні потуги опонентів Палиці не спроможні зупинити його переможну ходу Луцьком. ваші сили роз'єднані і дезорієнтовані. Тільки Палиця, тільки перемога!
Відповісти
Шановний експерте,для того щоб у вас не "виникало питань до "Луцького замку", ви уважно почитайте закон "Про вибори". Якщо ж ви його читали і після цього робите такі дитячі висновки, то мені шкода лучан, яким вішають на вуха локшину такі експерти як ви.
Відповісти