Додати запис

Отаман – «гей»

«Давно смолкли залпы орудий,
Над нами лишь солнечный свет,
На чем проверяются люди
Если войны уже нет».
(В.Висоцький)


Ніщо нам не дається так дешево і не цінується так дорого, як ввічливість,- сказав у свій час Сервантес. На сторінках інтернет-видання «ВолиньPost» 22 жовтня ц.р. прочитав допис Віктора Федосюка «Шляхом ганьби і зради…».

У своїй невеликій статті, яка класифікується, як пасквіль, пан отаман із жадібною злобою накинувся на свого конкурента по виборах у Верховну раду Ігора Палицю і на всіх тих, хто хоч трохи, як на його думку, мав відношення до кандидата.

Я ніколи не думав, що шановний директор такого крутого видавництва «Ініціал», отаман Волинського стрілецького братства опуститься до такої низості. Виявляється, що за його нібито ласкавою посмішкою, приховано скільки злості і жовчі.

Ще недавно він запрошував мене, щоб я із своїми козачатами «Школи козацького гарту» виступив з показовими виступами Бойового Гопака перед виборцями житлового масиву на ДПЗ, біймав і цілував по-козацьки, а через декілька днів уже роздув щоки і вихлюпнув мішок бруду на ще недавнього, здавалося, свого побратима.

І за що? Тільки за те, що мої козаки із козацького зимівника на Театральному майдані варили куліш для лучан і гостей міста...

Для В.Федосюка це стало «ганьбою і зрадою, втратою честі і гідності».

За такою філософією виходить, що лише отаман Волинського стрілецького братства Віктор Федосюк, якого лише декілька років тому посвятили в козацтво, має виключне право варити куліш. Можливо тільки тому, що його Братство має найбільший казан? Це вже низько і смішно.

Не бачить отаман, на знає історії, або забув, що тільки об»єднаними зусиллями можна здобути перемогу, зробити Україну заможною і квітучою, взірцем життя на Землі. А такі дії, які вчинив Федосюк по відношенню до мене і моєї Школи, яка працює уже десять років і виховала біля тисячі чудових патріотів країни, а не яничарів, як написав Федосюк, сприяють роздору та розвитку руїни.

Не послухав і голосу Верховного отамана Західного регіону Міжнародної козацької організації «Козацтво Запорозьке», генерала козацтва, депутата Волинської обласної ради Петра Олешка. Біля години той його переконував не чинити зло, не сваритися, приховати свої амбіції, не смішити людей. Та ні. Гординя новоспеченого отамана взяла гору, а рука швидко надрукувала пасквіля на Середюка.

І саме в той день, коли у мене був день народження, Федосюк готував мені такий «подарунок». Це вже вищий пілотаж підлості і цинізму.

Але слід пам"ятати: що посієш, те й пожнеш.

Яка ж це «ганьба і зрада», що козаки О.Середюка варили для лучан козацький куліш, за яким стояла черга аж до Собору? Бачте, свято міста «Бабине літо» влаштував Ігор Палиця, його конкурент по виборчих перегонах.

Ну то що з того? Хіба це погано? А як ти варив куліш на ДПЗ, на 33-му кварталі та в інших місцях Луцька, то що? І тобі дякували люди.

А в той день свято організував Ігор Палиця. Чудове свято. Цьому й сприяла й погода, сонячно й тепло було у місті. Тисячі людей було на Майдані. Тільки вас не було серед виборців. Ви як ті змовники поховалися у свій штаб і писали пасквілі на ще недавніх своїх побратимів. Для вас голос шепоче Сатани: «чим гірше – тим краще». Я би з таким отаманом у розвідку не пішов і другому заказав.

А треба було самому також прийти і розділити свято із козаками, гостями міста. Тоді б ти побачив, що О.Середюк не тільки варив куліш, а й організував виставку-продаж своєї авторської літератури. Були там книги і про козацтво «Лицарі Сонця», і публіцистика, і краєзнавчі.

Але виділялася ще одна серед книг - це політичний портрет Ю.Тимошенко, яку я видав ще у 2005 році і яку бояться зараз купувати навіть об»єднаний штаб опозиції. Та й ти, Віктор Евгенович, як видавець і бізнесмен не наважився перевидати її перед виборчим марафоном, взяти її у свій агітаційний багаж. Виявляється, кишка тонка в тебе, зате амбіції на десятьох.

Тестом твоєї щирості до відродження українського козацтва стало спорудження і урочисте відкриття пам’ятника козаку Мамаю в селищі Рокині Луцького району. Мало того, що жодного гроша ти, як отаман і бізнесмен не вкинув у скриньку пожертвувань на пам’ятник, та ще й сам не приїхав на урочисте відкриття 14-го жовтня. Ти навіть не дав дітям на морозиво, коли вони роздягнуті в холодну погоду виступали на твою підтримку біля ДПЗ. Все вважаєш, що тобі всі повинні. А ти, як керівник солідного видавництва нормальну зарплату своїм фахівцям не платиш, половина яких повтікали від тебе, організувавши свій бізнес.

Не ти мене приймав у козацтво і не тобі мене виключать із своїми голосистими собутильниками, які понад усе вміють лише пити та гукати у п’яному чаду: «Будьмо-Гей!»

Ти спочатку пройди весь той вишкіл козацький, який я вже пройшов у свої 60 років, а це - семінари з козацьких бойових мистецтв, здобудь Сертифікат інструктора Бойового Гопака, створи свою Школу, а не примазуйся до Володимира Перчука з його оригінальним арсеналом козацької зброї, ходи 2-3 рази на тиждень і тренуй дітей у спортзалі, їзди за 50 кілометрів до дітей у Садівську козацьку республіку, хоч раз на тиждень, організовуй і вози дітей влітку по сакральним та історичним місцям України, тоді в тебе язик не повернеться наговарювати наклепи, що О.Середюк виховує «яничарів».

Я виховую цвіт української нації, а ти Вікторе сієш розбрат. Не бути тобі народним депутатом України, навіть не місцевим отаманом.

Олександр Середюк, вчитель Бойового Гопака,доктор філософії, письменник, отаман МГО «Школи козацького гарту»,
головний кашовар на Майдані.


P.S. Аналізуючи дії В.Федосюка у козацтві, вважаю його провокатором, який працює на розкол волинських козаків. Не випадково, що у його офісі розміщується штаб Українського народного руху (Костенка), того самого, який зрадив покійного В.Чорновола і розколов НРУ, а тепер знаходиться в команді політичного банкрота В.Ющенка. Тобто, щоб розвалити Товариство чи громадську структуру, то потрібно її очолити…
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 33
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодець Середюк! Так тому пройдисвіту Федосюку і треба.
Відповісти
Коли Федосюк, цей придуркуватий клоун, прогулювався з шаблею Театральним майданом, це жалюгідне видовище, крім огиди, не викликало більше ніяких почуттів. Цікаво, чи цей "ряжений" відслужив у Збройних Силах строкову службу? Складається враження, що ні. Це і не дивно, адже таких піда...сів в армію не беруть. Ганьба дешевим клоунам!
Відповісти
Може в піда...сів видовище козака у красивій формі і з шаблею і викликало огиду, а ми з подружкою зфоткались з ним. І багато дівчат і старших жінок тоже фоткались.
А тебе жаба давить!
Відповісти
Середюк такий "доктор філософії", як Петро Кравчук - володар "трьох дипломів". Оце вже справді посьміховисько!
Відповісти
"козачок", щоб когось судити, то самому треба, хоч щось зробити. ти спочатку сам щось напиши і видай на світ Божий, як це зробив Середюк, здай всі екзамени з канд.мінімуму, напиши монографію, чи дисертацію. захисти її, а тоді пашталякай як той єзуїт. Але тобі, як тому кроту, "з погріба все видніше".
Відповісти
Хату перекрити тобі Паліца дав башлі, - добре. А на якісні пластикові вікна, двері, паркан хто башлятиме - чи знову, Середюче, під собором будеш гроші просити? Хто після виборів з тобою справу захоче мати?
До речі - ідольчик Велесу ти ж за його гроші поставив? Як на це рунвірівці зреагували?
Відповісти
Якби ти за це не брав гроші, то кудиб не йшло. А коли ти взяв купу бабла - 10% потратив на куліш, а решту запхав по 3 ЛІТРОВИХ банках? Чипав ГОБСЕКА?


ТИ НЕ КОЗАК - а кріпак.
Відповісти
О. Середюк пише "політичний портрет Ю.Тимошенко, яку я видав ще у 2005 році і яку бояться зараз купувати навіть об'єднаний штаб опозиції" Може це і є показником цього продукту - таку маячню зліпив Середюк, що навіть штаб опозиції вирішив не ганьбитись, зв'язавшись із цим мотлохом? Та й книжечка про козацтво, товстенька така, підписана Середюком суцільна компіляція і плагіат, чи не так? Справжні автори не дошкуляють?
Відповісти
Пане Середюк, рівень вашої дискусії такий, що пора вже зняти червоні шаровари та й показати опоненту ду...у. Якщо такого рівня ще й ваша "авторська література"... то воістину - мовчання золото. Мовчіть, тоді ви справляєте про себе краще враження
Відповісти
Якось читала в збірнику статей науково-практичної конференції "наукову" статтю цього філософа. Було соромно за глибоке незнання мови і примітивізм. Нехай би Середюк спочатку повчився писати на стінах міських вбиралень. Це не письменник, а щось середнє між пі... і ср... Та й ще лізе проти Федосюка! Злидень!
Відповісти
Нехай пан Середюк згадає хто йому допоміг видати ті ж самі "Лицарі Сонця" - до речі про плагіат в ній - не марення - з цього приводу існує позов до суду щодо порушення авторських прав. Також нехай згадає хто щороку спонсорує друк афіш для "Школи козацького гарту".
Пане Середюк, а що вам заважало варити куліш на Театральному майдані коли там виступав Федосюк? Що, не заплатив? Так він і братам Капрановим за слова підтримки не платив. А як же козацьке братерство? Як особиста дружба? А ніяк, бо в Палиці більше грошей, от і все. Зрадник і запроданець! Ганьба!
Відповісти
Середюк - скупий "козак". У "Байраку" знімальна група може бігати з камерою увесь день, а він навіть чаю не запропонує. Це хамство. Уся його ментальність і культура суперечить тим регаліям, які він сам собі навішав. Пісатєль хуєв.
Відповісти
Сумні думки та невтішні висновки навіює стаття Олександра Середюка «Отаман –«гей». Запитання виникають вже до заголовку: «А це ще до чого?» А коли починаєш читати далі, то коментарі , як кажуть, зайві. Чоловік свій діагноз оприлюднив сам. Той хаос, що твориться у голові й душі цього чоловіка, вилився у друковане слово, від чого проблеми, що поборюють його, стали ще більш явними. Так стається з людьми, які живуть у конфлікті зі своєю совістю, коли думка, слово і справа – антагоністи. Не хочеться думати, що Олександр Середюк людина настільки обмежена та наївна, що не розуміє ницості своєї поведінки та вчинків, адже за плечима 60 років життя. Досвід, займана посада, якась освіта – мали б додати мудрості? Тому усе, що відбулося - це лукавство, підлість та зрада. І мабуть тому, що Віталій Федосюк назвав речі своїми іменами та влучив у ціль, викликало у Середюка таку бурхливу реакцію. У хід пішло все: звинувачення, образи, наклеп, плітки. Хочеться сказати, що саме це, пане Середюк, називається пасквілем і карається законом. Саме це є виявом вашої меншовартості, і ви про це добре знаєте, та за інших обставин ледь приховуєте свої комплекси, а тут поперло…
До свого «твору» Середюком було обрано епіграф:

«Давно смолкли залпы орудий,
Над нами лишь солнечный свет,
На чем проверяются люди
Если войны уже нет».
(В.Висоцький)… то на запитання поета, у цьому випадку є відповідь – грошима! І з цією перевіркою Середюк не впорався, та й недорого продався, без торгу!
Незадовго до «Бабиного літа», на Святу Покрову, Середюк демонстрував свій козацький гарт та виявляв прихильність до одного кандидата у Народні депутати, та на свій кшталт розуміючи побратимство, солідарність і виручку, не отримавши срібняка на морозиво, пішов прогинатись перед іншим. Віталій Федосюк, тим часом, мабуть, думав що мав щиру товариську підтримку від правдивого козака! Навіть розчулено «обіймав його і цілував по-козацьки» на знак подяки (сам Середюк у цьому зізнався). Не знав отаман, що дружба така продається: великі гроші – велика дружба, малі гроші – мала, а як не заплатили – «звиняйте», підемо на багатші села!
Тому не дивно, що Віталій Федосюк так гостро зреагував на те, що Середюк так запопадливо пристав на пропозицію іншого кандидата у депутати, і не важливо хто б це був. Цинізм ситуації полягав ще й у тому, що напередодні Середюку стачило совісті звернутися до стрільців, щоб вони позичили йому казана для кулешу. Чи не бузувірство?
То ж чому Середюк, вдаючи ображеного, дивується, що «Для В.Федосюка це стало «ганьбою і зрадою, втратою честі і гідності» та ще й наївно запитує: «І за що? Тільки за те, що мої козаки із козацького зимівника на Театральному майдані варили куліш для лучан і гостей міста...» А за чий кошт? Може Середюк сам частував? Щось такої щедрості не помічалося за ним раніше, бо коли часом вас занесе до Рокинь у музей, очолюваний цим «козаком», і у вас виникне божевільна думка там пообідати, чи ще гірше, відсвяткувати якусь подію, то за гливкі вареники, холодний борщ чи вчорашню юшку з вас справлять, як з «рідного тата» за цінами фешенебельного ресторану. А про умови праці, оплату за неї та стиль керівництва вам теж розкажуть співробітники цього закладу, коли пристануть на пропозицію присісти за ваш стіл і хильнуть чарчину.
Кожен зрадник намагається виправдати себе, посилаючись на обставини, звинувачуючи когось, прикриваючись шляхетними намірами. Розповідь про власні заслуги, успіхи у вихованні підростаючого покоління, «наукові» досягнення блякне у порівнянні із реальними вчинками Середюка. Який приклад він подає хлопчакам, майбутнім чоловікам? На місці батьків потрібно було б дуже задуматися у чиї руки вони віддають своїх синів, хто впливає на їхню свідомість поза домом?
Вибори закінчаться – життя продовжиться. Як його собі уявляє Середюк хто зна? Мабуть щось придбає за 30 срібняків чи відсвяткує свій день народження. Та достеменно відомо, що руки йому не подадуть ті, хто не втратив честі та гідності.

P.S. Не Середюку судити Ющенка, Костенка та й … Федосюка. Про їхню діяльність і роль у житті суспільства та історії України нехай судять більш достойні люди. Та й час усе розставить на свої місця. Середюку теж дістанеться якийсь куток, тільки який і де?
Відповісти
Звісно, гендлювати книжками про Юлю Тимошенко - мегазахід.

От тільки призабув екс-офіційний біограф Юлі, що ТойКомуВінВаривКуліш ЖОДНОГО РАЗУ НЕ ПРОГОЛОСУВАВ ЗА ДЕКРИМІНАЛІЗАЦІЮ СТАТТІ ТИМОШЕНКО. Та й голосував за звільнення її з посади прем'єр-міністра та призначення на це місце Азарова.
Відповісти
Про Середюка. За огидною зовнішністю - огидна сутність! гармонія
Відповісти
Прочитав і статтю, і коментарі. Страшно аж жуть...Є така приказка:"Двоє дивились в калюжу.Один бачив зорі, а другий - болото". О то ви макацольки і бачите одне лише болото. Складається враження, що ваш шеф спустив вас з ланцюга і ви як ті собаки, вірніше, СУКИ накинулися на жертву, яку вказав ваш хазяїн. Ви дивитися в книгу, а бачите...фігу.А так як ви уже вийшли з дитячого віку, то у вас книжки в сумці, а Х-н на думці. Середюк гарно пише.Легко, розкуто, не сухо науково і публіцистично, а навіть поетично. А те що там помилки трапляються, то це справа коректорів і редакторів. За це їм і гроші платять. Я його книгу "Лицарі Сонця" прочитав за дві ночі. Вона є моєю настільною книгою, по якій я читаю лекції своїм учням. Книга користується великою популярністю серед всіх гопаківців. А лекції Сереюка О.М. на республіканських семінарах з Бойового Гопака ідуть на "ура". Я горжусь,що він є моїм Вчителем, що він мене вчив витрачаючи свій вільний час, сили й енергію. Інші у його віці лежать на дивані або хлещуть пиво з друзяками, а він займається нами, учнями і студентами, розвиває на Волині козацьке бойове мистецтво, звичаі і обряди. У Рокинях пам"ятник спорудив Мамаю. Супер! Сотні дітей так само раді, що навчалися в Олександра Миколайовича. Якщо він і заробляє, де тільки може кошти, то ми знаємо, що він на них собі хату не будує, машину не купив, як ваш шеф. Ці кошти він спрямовує на розвиток Школи козацького гарту, на проведення семінарів з Бойового Гопака, на змагання і т.п.Я сам їздив за його кошт на республіканський семінар і щиро йому дякую за це. Так само як і батьки, які водять до нього на тренування своїх малюків.
І ні кого він не зраджував, як Федосюк приклеїв йому ярлика. Я також був тоді на майдані, допомогав варити і роздавати куліш. Люди дякували нам за це. І ніхто не питав чи це від Палиці, чи від Середюка, чи Федосюка. Куліш_ він і в Африці куліш. Олександр Середюк ще встиг зїздити з Петром Олешком та з козачатами у Ківерці і виступити там у Будинку культури перед мешканцями міста, надавши підтримку козацькому отаману Олешку.
В інтернеті гуляє теза, що козаки посварилися через вибори. Вважаю, що це Федосюк не витримав найпершого випробування і сам роздув з пальця такий конфлікт, посварився з нашим отаманом, Вчителем і наставником. Ми з ним і його не залишимо та будемо просити Бога, щоб йому дав ще здоров"я та сили так плідно працювати як і нині. Слава отаману і Вчителю Середюку!
Відповісти
Стосовно "Х-н на думці" і "СУКИ"... Бачу, Ви достойний учень Вашого Вчителя.
Соромтеся - мені шостий десяток пішов. Який Ви КОЗАК і чому Ви навчилися? Жінок ображати? Та залюбки((
Відповісти
Знаю обох козаків, тож повинен сказати, що не личить їм звинувачувати один одного на радість ворогам.
Звинувачувати Середюка у плагіатстві і некомпетентності безпідставно,- це вмілий організатор і толковий педагог, якому можна довірити дитину на виховання.
Відповісти
А я би добре подумала перед тим, як довірити свою дитину на виховання такому козаку. Зрада є зрада, хоч якими благими намірами її не виправдовуй. І якщо зрадив раз (а може і не раз), то як кажуть далі буде...
Відповісти
А в чому зрада? Що варив куліш людям на майдані? Кого він зрадив? Мальованого Федосюка, котрого лучани не підтримують?
Відповісти
Якби він в той день організував свято і варив куліш у себе в музеї в Рокинях,я б йому поаплодувала. А приймати участь в заходах на підтримку одного кандидата одного дня, а іншого дня підтримувати іншого кандидата, це м"яко кажучи негарно. Та ще й позичати у першого реманент для варіння кулішу... На двох стільцях не всидиш. Філософія тут проста, і зрада є зрада.
Відповісти
Знаю Середюка вже багато років і можу оцінити велику, кропітку працю. яка проробляється щоденно для підняття авторитету козацтва на Волині та по всій Україні. Не кожна людина може для себе зробити стільки в плані особистого розвитку,як він робить для інших. Завжди легше принизити людину, яка працює і вдосконалюється, ніж самому показувати власний результат. Хто з вас, писаки, затрачаючи свій власний час і кошти, їздить тренувати дітей до Луцька, до Садова, розвиває їх фізично і духовно, хто з вас хоч раз організував поїздку для своїх вихованців на Кам"яну могилу, в Канів, Переяслав-Хмельницький, в Карпати та Закарпаття? Може ви возили дітей із Школи козацького гарту по місцях козацької слави, по визначних і сакральних місцях України? Середюк є цікавою, багатогранною і життєлюбною людиною, якого поважає влада та козаки, і люблять діти-козачата! Здоров"я Вам і сили, Олександре Миколайовичу!
Відповісти
Мені здається, що у людини повинні бути принципи, якими вона не поступиться. А у пана Середюка які принципи?.. Брати гроші з відвідувачів музею найго розвиток - так це декларуться.І де розвиток?,, Що було більше 10 років назад те і є. У вересні мала необережність завезти у славнозвісний музей друзів з Данії. При вході в музей нас зустрів славнозвісний отаман і оголосив Що за вхід ми маємо заплатити по 10 грн. Ми вже почали діставати гроші з гаманців, як стало зрозуміло, що серед нас іноземці.І що ви думате - плата за вхід моментально виросла до 50 грн. Коли моя гостя і подруга це почула у неї м"яко кажучи були великі очі. А як же соромно було мені... Історик, педагог, меценат, учитель, козак? Та ні - просто безпринципна людина. І не дивно, що сталось те, що сталось. А може і раніше було...
Відповісти
Це нагла брехня! Що з іноземців, що з укр-в ціна одна. Ви хотіли все оглянути, зайти в хатки, на вітряк, в церкву і все на халяву, за милу лише посмішку. Хіба це дорого ціна у два музея за вхід 10 грн? І за дві екскурсії 100грн? Разом 140грн.за дві години подорожі в минуле, стежками заповідника. Для датчан - це 14 евро. Для них це 4 пляшки пива. А вам очі стали круглі...З таких відвідувачів як ви не розженешся, щоб розширяти експозицію. Ми самі заробляємо і по трохи латаємо і стріхи, і тин, і перевезли нещодавно стару хату з 1804 року, врятувавши пам"ятку народної архітектури. Ми і далі будемо втілювати свій план по збереженні і розширенні експозиції просто неба. А вам нагадаю святу істину: не забувайте про ДЕСЯТИНУ. Так як Бог любить того, хто дає.
Відповісти
Пане отамане, а чого ви так рознервувались? Що правда очі коле? Екскурсій ви нам не пропонували, а усмішка ваша нещира. Очі стали круглі не від суми названої вами, а від того як це було сказано і подано. А про десятину то ви цілком "загнули". Бо "коли ж хто гадає, що він побожний, і свого язика не вгамовує, та своє серце обманює, - марна побопобожність того!"(Соборне послання Св. Апостола Якова 1.26)
Відповісти
А до якого Бога вони взивають і моляться за здоров'я свого вчителя і отамана Середюка? Коли і як вигідно?!Коли - до Отця Вседержителя, коли - до Велеса... чи й тут зрада!
Відповісти
І Богу - свічка, і чорту - кочерга! Так, Середюче?
Відповісти
Я задоволена що мій син відвідує Школу Козацького Гарту М. Середюка вже 3-й рік. Де його виховують як патріота України. Завдяки цих тренувань покращився стан його здоровя. Середюк проводить для них цікаві розваги та захоплюючі поїздки (екскурсії).
Відповісти

В субботу перед Покровом атаман Середюк со своими ребятами выступал в поддержку атамана Федосюка в районе ГПЗ. Хлопцы показывали элементы боевого гопака, ходили по битому стеклу, ложились на него, да просто - в нежаркий октябрский день ходили почти голышом. Мои детишки, чуть младше возрастом, с восторгом воспринимали всё действо. А сколько разговоров было дома об этом. Видно было, что казачата готовы хоть - в огонь за своим атаманом. Это всё вызывало невольное уважение, даже восхищение педагогическим талантом А. Середюка. Но после прочитаного на Волыньпосте пришлось задуматься. Если горячо любимый, обожаемый воспитаниками атаман своими делами показывает, что честь, дружба, братство - лишь слова, туман, фикция, а действительными ценностями являются деньги, материальные блага, расположение власть имущих - что или, вернее, кто вырастет из его воспитаников? Выносливые бойцы, терпящие или даже - презирающие боль, без понятия чести, чувства долга (в высшем его понимании), без привязанностей, уважения к общечеловеческим ценностям. Не буду углубляться в исторические аналогии с ассасинами, ниндзями и прочими сверхчеловеками. В начале 90-тых физически крепких людей со специальной подготовкой, как правило – спортивной, Робин-Гудов отбирающих у мало-мальски состоятельных и никому не отдающих, обыденно называли «спортсменами», что значило – рекетиры.
Я боюсь, когда начинаю думать, что эти милые ребята, вызывающие искреннее восхищение маленькие казаки, станут отбирать карманные деньги у моего сынишки, или приставать к дочери. А ведь это не исключено, если мировоззрение их атамана станет частью или основой их системы ценностей. Искренне надеюсь, что этого не случится, иначе жизнь по-настоящему может стать страшной.
Відповісти
Було б найкраще, щоб козаки помирилися. А оточуючі замість підливати масла в огонь - прикусили язики. Бо всяка наша вражда на радість ворогам. Читайте Грушевського. Що творилось після смерті Богдана. Але на жаль не читаємо і не вчимось. І те, що зараз маємо - на нашій совісті. Бачимо пилину в оці ближнього... Кожен з цих козаків в своїйи царині добився багато. Аби кожен з нас зробив стільки - мали б іншу Україну. А недоліків нема в того, хто нічого не робить.
Відповісти
істинна правда!
Відповісти
особисто, я не знайомий ні з тим, ні з іншим отаманом. образливо, що подібні речі виносяться на загал, а не вирішуються один на один. кому потрібно, той і так зрозуміє хто щиро виконує своє покликання в житті. зрозуміло, що справа не в козацькому куліші. швидше питання поділу території.

я ніколи не соромився брати гроші в негідників, просто десятину віддавав на пожертви. і це кожного справа як виконувати свою роботу і який обрати шлях.

наскільки я зрозумів, один був учасником святкування (не важливо за чиєї підтримки, це на його власний розум і питання моралі), інший і був кандитатом в депутати - суперником. конкуренція.

щиро бажаю обидвом винуватцям суперечки і бесіди натхнення у розбудові дійсно Української держави.

і ще, на рахунок "козацького куліша" - це запатентована авторська назва на товари та послуги (список величенький) з наданням правової охорони згідно п.1 ст.5; ст.6 Закону, на використання якої потрібно договір-ліцензія. Дуже просто вбити в гуглі ТМ"Козацький куліш" ))))
Відповісти
Просто ЖАХ, коли прочитав відгуки читачів,різних юль, марусь, зінуль, росіянок, лучанок і т.п.Скільки жовчі, злоби і ненависті до чоловіка, який уже не один рік робить святу справу - бо виховує дітей. І мій син ходить до нього і я бачу уже позитивні результати. Не буду перечисляти все, бо не хочеться сипати нектар перед свиньми. Нагадаю лише слова В.Симоненка: "Ви байструки катів осатанілих.
Не забувайте виродки ніде.
Середюк він є.
В його гарячих жилах,
Козацька кров пульсує і гуде!"
Відповісти