Додати запис

Кого веде у парламент «УДАР»?

Останнім часом на Волині активізувалася діяльність маловідомих кандидатів у нардепи від партії «УДАР», спрямована на дискредитацію узгоджених кандидатів від опозиції. Досі непомітні на політичному олімпі «ударівці» розгорнули шалену пропаганду проти тих, чия перемога на волинських округах не вигідна Януковичу та Партії регіонів.

Політичний пристосуванець Олександр Киричук іще два роки тому намагався пройти до Луцької міської ради під прапорами союзника Партії регіонів — «Сильної України». Після того, як зробити цього йому не вдалося, цей політик зрозумів: друзі Партії регіонів на Волині не користуються особливою підтримкою. Тому «тігіпківець» Олександр Киричук знайшов компроміс поміж своїм потягом до нинішньої влади та бажанням будь-що потрапити у Верховну Раду. І став кандидатом у нардепи від партії «УДАР» по Володимир-Волинському виборчому округу №19. Благо, навчився бути неперебірливим у засобах іще з епохи бурхливих та неспокійних 90-х…

Волинянам поки що мало відомо про реальну діяльність депутатів від «УДАРу». А знати про неї не завадить. Партійна «дисципліна» в «УДАРі» чітко помітна у місцевих радах Київської області. У них добра половина депутатів від цієї партії давно «стушкувались» і працюють пліч-о-пліч із Партією регіонів. Фракція «УДАРу» в Київській обласній раді дружно голосувала за обрання її головою члена Партії регіонів Олександра Cталінолєновіча Качного. Із семи депутатів від «УДАРу» у Вишгородській районній раді лише двоє наважилися не підтримати виділення для полювання Януковича 30 тисяч гектарів мисливських угідь.

Виборцю варто уважніше придивитися до списку партії «УДАР». Так, за широкою спиною Віталія Кличка до парламенту хоче пробратися депутат Верховної Ради Криму Сергій Куніцин, який донедавна був представником Президента Януковича в цій автономії та відверто виступає за державний статус російської мови. Під прохідним номером 17 в «УДАРі» значиться Едуард Гурвіц – мер Одеси, який у жовтні 2007 року під вигуки російських імперіалістів із погрозами смерті всім українцям, що прийшли протестувати з синьо-жовтими стягами, урочисто відкрив пам’ятник одному з найлютіших ворогів України – Катерині ІІ, яка знищила гордість нашої нації, Запорізьку Січ. А за номером 39 в «УДАРі» заховався Михайло Фабрін – російський шовініст та представник «Русского єдінства». То кого ж підтримуватимуть ці «діячі» у Верховній Раді?

Діяльність депутатів від «УДАРу» може виявитися найбільшим розчаруванням майбутнього парламенту. На думку відомого політолога Дениса Богуша, найбільше перебіжчиків у наступній Верховній Раді виявиться саме у фракції «УДАР» Віталія Кличка. За прогнозом експерта, не менше 40% депутатів від партії «УДАР» у Верховній Раді можуть стати зрадниками-«тушками».

За інформацією «Української правди», «УДАР» – це проект олігархів Ігоря Коломойського, Дмитра Фірташа та глави Адміністрації Президента Сергія Льовочкіна. Саме через цю політичну силу, прикриваючись ім’ям Віталія Кличка, олігархічні групи вирішили провести до парламенту своїх депутатів, які допоможуть їм і надалі збагачуватися за рахунок українців.

Прикметно, що всі без винятку кандидати від партії «УДАР» на Волині є технічними і відіграють важливу для Партії регіонів роль: під виглядом опозиції вони відбирають голоси у справді опозиційних кандидатів та допомагають ставленикам Партії регіонів на Волині – так званим «незалежникам» та «благодійникам».

Ніхто з «ударівців» за всю виборчу кампанію не наважився сказати жодного критичного слова на адресу тих, на кого зробила ставку Партія регіонів на Волині. Натомість у кволих перед владою та місцевими олігархами «ударівців» знайшлося достатньо сил для того, щоб очорнювати єдиних кандидатів від опозиції. Чому?

Як відомо, диму без вогню не буває. Недаремно ж волинський «регіонал» Григорій Смітюх нещодавно відверто заявив, що Партія регіонів готова співпрацювати з «УДАРом» Віталія Кличка та комуністами у Верховній Раді. Невже в такий спосіб «регіонали» вже готують громадську думку щодо майбутніх дій «ударівців» у новому парламенті?

Повідомляючи про це, газета «Волинь» у номері від 18 жовтня наводить такий факт: кандидат у депутати від «УДАРу» по мажоритарному округу №159 у Сумській області Микола Буряк зняв свою кандидатуру саме на користь «регіонала» Андрія Деркача. «Перший пішов»?

Інший промовистий факт: 19 жовтня «УДАР» відмовився підписати угоду про спільні дії опозиції у Верховній Раді, серед яких – імпічмент Януковичу та ліквідація згубних наслідків його правління. Віталій Кличко, наслідуючи приклад Сергія Тігіпка, заявив, що такі питання потрібно вирішувати після виборів. Таким чином, «УДАР» зробив іще один крок назустріч Партії регіонів…

Недалекий від такого кроку вчинок зробив і волинський «ударівець» Ігор Скрипін. Балотуючись по одному з мажоритарних округів нашого краю, він став публічно «підігрувати» не кандидату від об’єднаної опозиції, а його конкуренту. Мовляв, якби сам не балотувався, то голосував би… за конкурента опозиційного кандидата!

Не буде протистояти Партії регіонів і Олександр Киричук. Хоча б тому, що саме при цій владі він отримав теплу в усіх розуміннях посаду директора ДКП «Луцьктепло». За широкою спиною Кличка колишній «тігіпківець» почувається, як свій серед своїх, адже в «УДАРі» зібралося чимало людей олігархів. Вочевидь, під їх прикриттям вони дозволяють собі різного роду маніпулятивні заяви проти кандидатів від опозиційних до режиму Януковича сил, називаючи себе теж «опозиціонерами». Напевно, маючи на увазі свою опозиційність до справжньої опозиції.

Петро ГЕРАСИМЕНКО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я Вас прОшу... Ну ще наостанок пообзивались... А що, Кравчук від ОО - не технічний кандидат? Чи ніхто не звернув уваги, як він із синком перед самими виборами у новинах засвітився? Що, не можна було нікого кращого в Луцьку знайти? А по володимир-волинському округу - обов'язково треба було Мельника ставити, а не Лазаренко? Гузь теж - зірка інтернету. Ну давайте не будемо. Чи ви думаєте, ця ваша статейка щось вирішить??
Відповісти
автор осмілів після виборів ?)
Відповісти