Додати запис

Може, вже досить брати хабарі?

Пройшло вже більше 3-х місяців, як заповідник у Старому місті Луцька очолив Павло Аркадійович Рудецький (на фото нижче).

Павло - мій давній друг і колега, є співавтором і добрим консультантом багатьох моїх наукових досліджень, розміщених, зокрема, і на цьому сайті.

З приходом його на посаду директора Луцького історико-культурного заповідника, покладалося багато надій - на дослідження, і, у п е р ш у ч е р г у, збереження культурної спадщини старого міста.

Луцьк - унікальне місто, напевно, єдине, із західних міст України, не досліджене досконало археологічно. Заважало і заважає цьому багато аспектів - і не лише вічно триваюча і, я би сказав, не переможна забудова - бо людям і жити десь треба (якщо ми можемо назвати "людьми" сімейку Голєвих - настільки великий розрив між цінностями сучасного громадянина України і їхніми розуміннями "справедливості") і оця байдужість міської влади до власної історії, що проявляється на всіх шаблях - від прибиральниці (хоча до неї претензій і не мало б бути, але про це окрема мова) до його високо... бог його знає як мера (не помилився?) міста.

І як своєрідний маяк цього нищення - Старий базар у центрі історичної Волині!!!

Була надія... Але, за три місяці на території Луцького державного історико-культурного заповідника виникло десятки новобудов.

Об'єктивної потреби, та навіть логічної, у їхній появі навіть пересічному громадянину вбачити важко. За три місяці!!! Без археологічних досліджень, без врахування збереження історичного середовища.

А все це, нажаль, свідчить про єдине - рабанізм жив і жите буде.

Розвалюється під "0" вже саме приміщення дирекції заповідника - будинок, у якому провела дитячі роки Леся Українка. Зате будуються нові хатинки - бари - нічні клуби і, напевно, під чітким контролем головного "насяльника" старого міста Павла Рудецького. Павло, можливо вже досить брати хабарі?

Далі на фото - забудови на території Луцька, що з'явилися за часів нового директора заповідника



Олексій Златогорський
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що, Златогорський за руку зловив Рудецького, що так сміливо заявляє в ЗМІ? Цікаво. Більше, ніж "гробокопатєлі" (по образному вислову Бориса Клімчука), місту ніхто не шкодить.
Відповісти
Євгенович, я був про Вас кращої думки. Взяти й "друга" безпідставно полити брудом. Довести треба. А то скидається на передвиборчу агітацію. Але ж ви не кандидати й вибори закінчились.
З такою логікою наступним може стати ще ближчий друг з "Білої хати".
В наступному опусі не забудьте й про археологію згадати. Чи там усе в порядку? Чи ви усе контролюєте? Кого годуєте?
Відповісти
Не бачу нічого страшного в тому що люди поліпшують свої житлові умови. Чи може ті хто живуть у старій чатині місте для ВАС не Люди, і побудувати курник, гараж, звести новий паркан на своїй територіїї це вже злочин.!?
Відповісти
ох, і цинізм
Відповісти
Дійсно, без доказів, взяв і облив. Краще б створили раду надзорчу, а то хлопець без досвіду сам воює, чи не воює зі старими проблемами. Про свої подвиги потрібно памятати Олексій. Можливо, нарешті, колись побачимо детальний перелік усіх ваших знахідок? А то якісь махновські набіги у вас виходять. Ну так, звіти на сайті, наукові повідомлення. Олексію! Ви самі ту школу закінчували і самі так чините.А ті, що копають, ще вас багато чому навчити можуть. І немає у них таких паперів як у вас, і таких приладів, та й літератури з найкращим науковим консультантом (без перебільшення). Але чомусь є знахідки. Навіть діалог не спробували з ними налагодити, зате, за старою звичкою усіх штампуєте і поливаєте.
Відповісти
Дыйсно. 3 місяці чоловік працює, з Рабанутою бригадою, доречі.
Я живу в старому місті й знаю що тільки одну тих веранд побудували й то на міці старої.
Відповісти
Отака ситуація завжди, варто людині висловити свою позицію, як на неї налітають як коршуни. А ті хто сумніваються в фаховості Олексія, мабуть поняття не мають, що таке археологія і що таке культурна спадщина. І ще, коментарі написані під дивними одноразовими ніками, взагалі не варто сприймати серйозно.
Відповісти
Вони справляться. Маю на увазі і Євгеновича, і Аркадійовича. Кому як не їм розгрібати загаджені конюшні паперєдніків. Вони вже з того покоління, яке хоче взяти на себе відповідальність. Треба просто помогти їм...
А вам -сірі і чорненькі копачі - навряд чи колись вдасться зрозуміти таких як Златогорський, і дорівнятися до нього і його хлопців. Вони державні люди. А ви на кухні в себе герої. Про їх справи будуть пам"ятати тисячі, а ви втішатиметесь своїми знахідками з такими як самі. Ось така правда.
Але про хабарі не варто було... Це просто емоції, або останній зойк.Очевидно дуже болючі слова, бо навряд чи правдиві. В цьому навть не має нічого раціонального. Перед товаришем треба буде вибачитись.
Відповісти