Додати запис

Партія регіонів займається післявиборчим самонавіюванням

Результати виборів до Верховної Ради України 28 жовтня 2012 року засвідчили несприйняття українським народом згубної політики олігархічного режиму Януковича і спростували створені владою казки про «стабільність» та «добробут»...

Провладні політичні сили – Партія регіонів та Комуністична партія, навіть використовуючи потужний адмінресурс і вдаючись до різноманітних методів фальсифікації через повністю підконтрольні виборчі комісії, зуміли отримати сумарний результат у 43,18% голосів виборців. Тоді як за опозиційні сили проголосували близько 50% українців. На Волині Партію регіонів підтримали, за офіційними даними, 12,92% виборців, а проти неї фактично проголосувало майже 88% волинян.

Незважаючи на такі підсумки волевиявлення громадян, влада як на загальноукраїнському, так і на волинському рівнях брехливо розповідає про величезне зростання підтримки Партії регіонів та її нібито видатну «перемогу». З’являються статті про те, як «Удвічі зросла довіра волинян до влади» або про «Тріумф Партії регіонів на Волині». Тільки при «оспівуванні» цих своїх надуманих «перемог» на цих виборах їх оспівувачі чомусь беруть для порівняння не результати останніх (місцевих) виборів, а попередніх парламентських — 2007 року, коли Партія регіонів іще не мала змоги задіяти всієї потуги і адмінресурсу, тож набрала на Волині лише 6,72% голосів. Тепер же, при всіх потугах, залякуваннях, прямому і непрямому підкупі виборців, підтасовках, маніпуляціях і фальсифікаціях, вона у нас не спромоглася втримати навіть свого результату дворічної давності.

У цих самозакоханих хвалебних одах, які останнім часом продукується з владних кабінетів, знову оспівується «стабільність», від якої насправді вже понад два з половиною роки страждає вся Україна, натомість на цій «стабільності» збагачуються кримінально-олігархічні клани, корумповані чиновники та розбудовується помістя Януковича в Межигір’ї. Коли голова облдержадміністрації Борис Клімчук, голова облорганізації Партії регіонів Олександр Башкаленко та інші посадовці розповідають байки про те, що в області за два з половиною роки їх правління вдалося зробити більше, як за останнє десятиліття, варто просто поглянути на те, як оцінили їх роботу виборці 28 жовтня 2012 року. І всім все стає зрозуміло.

Насправді Партія регіонів програла ці вибори. Як в Україні, так і на Волині. Рівень реальної підтримки цієї неукраїнської, світоглядно чужої і охопленої жадобою власної наживи влади падає. І навіть масштабні фальсифікації не спроможні приховати цей процес.

На місцевих виборах у жовтні 2010 року Партія регіонів, включивши, мабуть, увесь можливий потенціал свого адмінресурсу, несподівано для себе набрала в нашій області 18,89% (89392 голоси). Однак пройшло два роки — і волиняни сповна відчули, що таке «стабільність» і «покращення» від режиму Януковича та його челяді. Партія регіонів на Волині втратила за час свого правління понад 24 тисячі виборців, показавши у жовтні 2012 року результат 12,92% (65127 голосів). Ось так волиняни «подякували» їй за великі та малі справи. Навіть доїльні апарати від Бориса Клімчука не допомогли владі виправити ситуацію і завоювати підтримку народу...

Щоправда, на Волині дійсно є й такі місця, де Партія регіонів може святкувати впевнену перемогу. Це — слідчий ізолятор у місті Луцьку та Волинський обласний наркологічний диспансер. Там «регіонали» стали беззаперечним лідером електоральних симпатій виборців і перемогли опонентів. Усі інші виборці за межами цих закладів чомусь так і не змогли оцінити «реальні» справи Партії регіонів. Тож їй тепер нічого не залишається, як вдаватися до маніпулювання цифрами та відсотками, намагаючись переконати довірливих волинян, нібито електорат провладної партії на Волині зріс на 100 відсотків. Наскільки він насправді «зріс» і за рахунок чого – думаю, тепер стає зрозуміло кожній мислячій людині.

Після того, як стали відомі результати виборців на мажоритарних округах Волині, у середовищі Партії регіонів заговорили про поразку опозиційних кандидатів у чотирьох із п’яти округів області. Однак, схоже, влада вирішила приховати результати, які продемонстрували кандидати від правлячої політичної сили. А вони – ганебно мізерні й свідчать про абсолютну недовіру волинян до усіх ставлеників Партії регіонів. Бо підтримка кандидатів у народні депутати від Партії регіонів у п’яти мажоритарних округах Волинської області коливається від 0,93% – у Ковельському виборчому окрузі, і до 3,36% – у Горохівському. Хіба це – тріумф довіри до влади?! Ні, це червона картка злочинній антиукраїнській політиці режиму!

Борис Клімчук мав би плакатись через катастрофічну поразку кандидатів у нардепи від партії влади та визнати свою управлінську неефективність на теренах нашої області. Натомість керівництво облдержадміністрації неприховано втішене перемогою місцевих багатіїв та олігархів на чотирьох із п’яти мажоритарних округів на Волині.

Не секрет, що ще до початку виборчої кампанії влада у Волинській області вирішила зробити ставку на «незалежних» і «благодійників», які у майбутньому парламенті приєднаються до Партії регіонів. І те, що програш опозиційних кандидатів на мажоритарних округах та виграш отих «незалежних благодійників» влада на радощах приписує собі в заслуги, – лише зайвий раз підтверджує цей уже для всіх очевидний факт. Хоча я впевнений: це востаннє таким «благодійникам» від влади, які маскуються під «незалежних» кандидатів, вдається вигравати на волинських мажоритарних округах. Від виборів до виборів українці прозрівають, і на наступних виборах уже на жодні політтехнології та маніпуляції свідомістю не піддадуться.

Разом із тим, цей факт зайвий раз підтверджує: Партія регіонів була, є і залишається кланово-олігархічною політичною силою, яка служить інтересам великого капіталу та наполегливо й послідовно визискує українців. Тому-то в Партії регіонів просто не можуть не радіти перемозі «грошових мішків» у чотирьох округах Волинській області, оскільки саме їхні інтереси і обслуговує теперішня влада. І вони тепер змушені будуть «віддячувати» цій владі своїми голосами в новому парламенті.

Самонавіювання режиму Януковича про «чесні вибори без фальсифікацій» не знає меж і є відвертим знущанням над українською нацією, яку позбавляють права голосу, плюють на вибір громадян, фальсифікують бюлетені. Сьогодні не лише Україна, але й увесь світ побачив, що таке «чесні вибори», організовані Партією регіонів.

В Україні підсумки виборів «цивілізовано» встановлюють із допомогою «Беркуту», який б’є людей і силоміць захоплює бюлетені. З допомогою корумпованих судів, які приймають рішення в інтересах місцевих «князьків-олігархів», забираючи в людей їх вибір і оголошуючи підсумки голосування, які не відображують волевиявлення народу. З допомогою провладних членів дільничних і окружних виборчих комісій, які відверто займаються фальсифікаціями, крадуть голоси у кандидатів від опозиції, псують виборчі бюлетені, і при цьому залишаються впевненими у своїй безкарності.

А дарма! Всеукраїнське об'єднання «Свобода» – це не «помаранчеві» зразка 2004 року, які заради якихось тимчасових скороминучих благ ладні легко вибачити фальсифікаторам усі їхні «гріхи». Проходження «Свободи» в парламент — запорука того, що покарання за вчинені злочини не уникне ніхто. Наша принципова позиція: всі фальсифікатори мають бути покарані, аби більше ніколи ні в кого не піднялася рука красти наші з вами голоси. І наша рука не здригнеться покарати винних. Якщо не зараз, то через 3-4-5 років. Адже вся виборча документація буде зберігатися в архівах 5 років.

Процес встановлення результатів голосування на цих виборах найпереконливіше показав повне системне фіаско та неспроможність Партії регіонів дотримуватися букви і духу закону, її патологічну схильність до шулерства, обману. Провал своєї політики та остаточну втрату підтримки українців правлячий режим намагається компенсувати з допомогою фальсифікацій, які найбільшого свого розквіту набули саме при встановленні підсумків виборів. Але й вони їх уже не порятують.

Режим Януковича продовжує вести війну проти своїх громадян, не гребуючи жодними методами. Тому легітимність цієї влади — під величезним питанням. І слова окремих діячів Партії регіонів про перемогу й довіру народу є лише власним самонавіюванням та самозаспокоєнням, яке не має нічого спільного з дійсністю.

Анатолій ВІТІВ,
голова Волинської «Свободи»

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Результати виборів до Верховної Ради України 28 жовтня 2012 року засвідчили несприйняття українським народом згубної політики олігархічного режиму Януковича і спростували створені владою казки про «стабільність» та «добробут»...

Цей сантехнік вже задовбав! Толік, глянь на результати виборів ПР виграла вибори з набагато кращим результатом ніж 2007 року.
Відповісти
"За регионалами абсолютное большинство (вместе с самовыдвиженцами и перебежчиками из других списков).
Теперь после "мовного" вопроса надо решать вопрос о федеральном устройстве. Это входит в статутные задачи партии "Союз" которую я возглавляю".
Об этом заявил Лев Миримский (партия "СОЮЗ", округ №2), комментируя результаты выборов.

Отдельно необходимо заметить:
Волинь в пролете.
Волынские депутаты (7человек) составляют 1,5% от числа посадочных мест в ВР.
В то же время один статрегион занимает почти 17% мест-разница десятикратная.
Если считать от кол-ва населения-все равно диспропорция не в пользу Волыни.
Население региона -2,4%, а депутатское представительство 1.5%. Регион -карлик, а пытается вести себя по взрослому.
Нацик, не пыхти, считать умеем.
Відповісти
І це депутат Верховної Ради!!! Куди котимося, до бидла неосвідченого
Відповісти
ти не арієць а негр напевно! якщо не маєш щось по суті сказати то краще помовчи або ставай на лапки перед Партією регіонів. може кинуть кісточку
Відповісти
Сантехнік він і у ВРУ сантехнік
Відповісти
Тому хто текст писав Толік хоть заплатив? :)
Відповісти
Він там на штатній основі) прес- служба називається)
Відповісти
Не прес-служба, а прессекретутки.
Відповісти
Щось слабо проплачують тролів ,всього сім штук...Боря,де тролі?...
Відповісти
ПР - лідер симпатій виборців з місць позбавлення волі та наркоманів... що поробиш - такі вже факти.
Відповісти