Додати запис

Китай комуністичний

Взагалі, приїжджаючи сюди, забуваєш, що потрапив у цілком ще комуністичну державу, де діє "великий китайський файєрвол", закриваючи доступні нам, в нашій дикій і нецивілізованій країні, сайти, де арештовують УСІХ без розбору незгодних, і на жодні акції протесту ніхто не має права...
Тут досі діти носять червоні галстуки, які продаються не те, щоб на кожному кроці, але продаються.



В величезній, прибутковій книжковій крамниці на три поверхи першим, що ви побачите, буде ось така розкладка.



А тільки після цього ви побачите, що крамниця - найсправжнісінький буржуйський проект на три поверхи, з десятками стелажів, кольоровими обгортками і читачами, що сидять поміж тими стелажами, хто на стільцях, хто на підлозі, а хто й на самих стелажах (вибачте, фотографій читачів мало, все ж, мені бракує трохи наглості безпардонно фотографувати їхнє життя).



Приїхавши до Китаю, ви спочатку побачите споконвічний буддійський спокій, захований у камені, побачите промислове благополуччя, заховане в заводах, будівництвах, дорогах і супермаркетах, побачите пагоди і храми.




А поміж тим, раптом вирине він, великий і вічно молодий усміхнений Мао.



І тоді згадаються і новини про нищення Тібету, і закони про посилення контролю за інтернетом і зменшення анонімності в ньому, згадаються непомітні поліцейські з практично безмежними повноваженнями.

Хоча... чи в нас краще? Зате, завтра я їду святкувати Новий рік до Шанхаю.
А кому цікаво подивитися більше про китайську красу (дизайни та пейзажі), ласкаво прошу до мого жж - http://yusmal.livejournal.com/.

На сьогодні все! Зустрінемося у Новому році. Смачних вам мандаринок, веселих салютів і збування усіх мрій :).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.