Додати запис

Громадські діячі Волині. Цитатник

Волинські громадські діячі – активні, цікаві, зайняті, щирі, енергійні, відверті, ініціативні, наполегливі та працьовиті. Загадкові і самобутні. Вони – оптимісти, які багато роблять для розвитку свого краю, для інших людей, для підвищення якості життя кожного з нас. Всі разом вони творять активний громадський сектор Волині. Можуть критикувати один одного, можуть підтримувати, можуть нічого не робити взагалі. Такі вже вони є – нетипові, неповторні, невтомні, люди з активною громадянською позицією, яких ми називаємо громадськими діячами, люди, чиї імена та чиї організації «на слуху», люди, яких ми часто-густо можемо навіть не знати, а, виявляється, все це насправді організували вони… Лідери, одним словом!

«Фонд місцевого розвитку» запитав 22 громадських діячів, яким для них був 2012 рік і чого вони очікують від 2013.

Запитання були такими:
1. Яким для Вас запам’ятався 2012 рік: у житті Волині/Луцька та Вашої організації?
2. Які Ваші очікування від 2013 року, чим займатиметься Ваша організація, над якими основними проектами працюватиме?
3. Які Ваші побажання для громадського сектору Волині у Новому році?

Отож. Майже всім 2012-й запам’ятався як рік виборів до Верховної Ради та Євро-2012. Майже всі висловили сподівання на те, що громадський сектор Волині працюватиме більш згуртовано і цим продемонструє ще кращі результати роботи, адже сила – в єдності.
Детальніше – читайте тут.

Нижче ми подаємо деякі актуальні висловлювання кількох опитаних громадських діячів, які, здебільшого, стосуються побажань щодо подальшої діяльності.

Людмила Вознюк, голова Правління ВОДГО «Центр розвитку дитини»:

«Вважаємо, що досить актуальною є проблема протистояння держструктур діяльності громадських організацій. У переважній більшості відповідальні особи місцевої влади (чиновники) не бачать потреби у партнерській діяльності з ГО, вважаючи їх зайвими і такими, що заважають спокійно працювати, або ж конкуруючими. Є випадки особистої образи. Бажаємо, щоб дана проблема знайшла вирішення найближчим часом та незамінна діяльність ГО (інноваційна, нестандартна, креативна) була поцінована не лише на публічних заходах у вигляді подяк чи грамот».

Богдана Стельмах, голова Волинської незалежної медіа-профспілки, заступник голови правління Волинського прес-клубу:

«2012 рік був непростим. І сповненим розчарувань у суспільстві. Але, напевне, такі відчуття треба переживати, щоб зібрати себе докупки і йти далі».

Іванна Мартинів, голова МГО «Квартира FM»:

«Бажаю всім громадським діячам натхнення: знаю по собі, що це єдина річ, яка може рухати людьми, що здійснюють таку колосальну роботу. Будьте свіжими та залишайтеся вічно молодими, прикрашайте наше місто своєю працею та не зважайте на заздрісних людей».

Михайло Савчак, голова Волинської обласної організації НСЖУ, головний редактор газети «Діалог»:

«Головне для волинської журналістики у 2013 році – не втратити довіру читачів. Підсумки передплатної кампанії засвідчили, що волиняни вірять у силу друкованого слова і розраховують на правдиве і об’єктивне висвітлення громадсько-політичного життя… На часі – запровадження національної прес-карти, безвізового режиму для працівників преси в окремі країни Євросоюзу».

Марія Доманська, заступниця голови ВОМГО «АМоРе»:

«Побажання для громадського сектору - бути оригінальним, придумувати щось нове: бо всі вже звикли до КВН-ів, творчих вечорів, кінопереглядів, тренінгів. Не боятися і відстоювати інтереси свої та громадян: минулого року, я переконана, (а це ще було пов’язано з виборами) багато людей і громдіячів просто боялися щось лишнє сказати/зробити, захистити інтереси, через потенційну загрозу звільнення, можливості стати неугодним комусь тощо. Але наступають завше на того, хто мовчить».

Захар Ткачук, голова громадської організації «Українська Народна Молодь», голова правління спілки громадських організацій «Молодіжна Платформа»:

«2012 р. – дещо пожвавішав громадський рух, з’явилось декілька цікавих лідерів, котрі ще самі того не розуміють. Багато лідерів громадських організацій почали займатись політикою, при цьому організації від цього нічого не отримали, можливо, навіть втратили. Проте, як завжди, мало ініціатив та пропозицій, котрі об’єднують, зв’язано, насамперед, із амбіціями людей».

Валерія Лесюк, завідувач відділу організації благодійності та соціального служіння Волинської єпархії УПЦ КП:

«У планах з лютого розпочати новий напрямок терапії (мульттерапії - створення мультфільмів за допомогою пластиліну, фарб, олівців тощо) для онкохворих діток, які перебувають на лікуванні в онкогематологічному центрі Волинської обласної дитячої лікарні. Мульттерапія - це синтез психології, арттерапії та анімації, що допомогає важкохворим дітям швидше соціалізуватися, позбутися страхів та одужати».

Оксана Ярош, директор ВОГО «Гендерний центр»:

«Я не вірю у професійність, коли організація береться за усі проблеми, які існують. Хороший рівень і ефекти можуть бути лише при відповідній кваліфікації».

Тарас Літковець, заступник декана історичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, політолог, оглядач політичних програм ВОДТРК, заступник голови обласного осередку КВУ, голова ревізійної комісії обласної організації товариства «Знання»:

«Чергова виборча епоха закінчилась, і область полегшено зітхнула. Хоча вибори для волинян є чимось на кшталт футболу для бразильців, це джерело надій і фінансових потоків, гейзер емоцій і детективних сюжетів, поразок і перемог, нечесного суддівства і порушень правил гри, вилучень і пенальті, попадання у вищу лігу і «сповзання» з неї».

Людмила Фурсова, керівник проектів ВОО ВМГО «Генерація успішної дії»:

«Вплив виборів, мабуть, відчули на собі всі організації, бо, починаючи десь з серпня, висвітлити в засобах масової інформації будь-яку подію з громадського життя, не пов’язану з виборами, було непросто… У нашому місті та області дуже багато проблем, до яких громадські організації майже не залучаються, а якщо й залучаються, то це є непомітним для користувачів цих послуг. Це судження не стосується якоїсь конкретної організації і не має на меті когось образити, однак, якщо опитати звичайних мешканців міста чи області про ставлення до діяльності громадських організацій, швидше за все, хороших відгуків ми отримаємо небагато. Тому хочеться побажати нам всім: бути ближчими до проблем мешканців області, більше працювати безпосередньо з людьми, об’єднуватись навколо проблем, забуваючи про конфлікти та непорозуміння».

Тетяна Зубрик-Хомич, ініціатор проекту «Обличчя Луцька», арт-менеджер проекту «Rock School Garage»:

«Ідеї не можна складати у довгий ящик, 2013 рік - якраз час для втілення усіх божевільних мрій та ідей!»

Ірина Самойленко, виконавчий директор Волинського регіонального відділення Асоціації міст України:

«2012 рік запам’ятався цікавими подіями. Стосовно Луцька, то місто змінилось в кращу сторону, багато нових будівель, зреалізовані цікаві проекти (Центр обслуговування платників податків, залізничний вокзал, оновлено центральний універмаг «Луцьк» та ще багато інших об’єктів, які покращують наше з вами життя)».

Петро Лавринюк, Президент Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив:

«Якщо нам і не вдасться звернути гори, то ті питання, які роками залишались у мертвому мовчанні, ми зрушимо обов’язково! Ми маємо робити добро і достукуватись до душ тих, хто вже втратив віру, боротися і перемагати, розвиватися і обирати правильні дороги, не боятися складнощів і йти до майбутнього, про яке ми мріємо і на яке заслуговуємо! Хороших нам всім ідей, надійних партнерів, натхнення, сили та нових можливостей!»

Петро Гоцалюк, голова правління Асоціації регіонального розвитку:

«Основне побажання громадському сектору - бути більш згуртованим, адже це не бізнес, щоб вести конкуренцію».

Ніна Пахом’юк, голова ГО «Волинські перспективи»:

«2012 рік був надзвичайно важким і для суспільства, і для влади, і для бізнесу… У свідомості людей проходила переоцінка багатьох моральних принципів, ішов вибір між матеріальним і духовним, добром і злом. Цьому сприяло і нагнітання ситуації щодо закінчення календаря Майя, очікування кінця світу. Як би то не було, але завдяки цій масштабній пропаганді люди в деякій мірі стали інакше оцінювати своє життя, діяльність, вчинки».

Текст повністю тут
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Если у нас такие враги-недоумки, тогда победа будет за нами!
Відповісти
В Коментарі Богдани Стельмах виправте рік з 2013 на 2012-й
Відповісти