Додати запис

Про розумних, принципових і луцьку політику

Луцьк знову живе виборами. На зміну головним «трендам» минулих передвиборчих баталій – «Палиця» та «Об’єднана опозиція» – прийшли нові: «Лазорко», «УДАР», «Свобода».

Якщо дозволите, спробую висловити кілька міркувань з цього приводу.

Поширена думка: «УДАР» продав бренд на ці вибори багатію Олександрові Лазорку». Як на мене – думка спримітизована і спекулятивна.

Я б сказав інакше: «УДАР залучив сильного спонсора». Хтось не в курсі, що будь-яка партія сьогодні сама шукає фінансування? Хтось не знає, що ідеологія для партій – швидше бутафорія і ширма, а набагато важливіші конкретні кроки, які роблять політики? Гадаю, зрозуміло: мої питання – риторичні.

Насправді важливим є інше питання – практичне і конкретне: чи буде корисним Лазорко в обласній раді?

Є одна аксіома, яку ніхто не може заперечити: попри усі мінуси бізнесменів в політиці у них є один великий плюс – це розумні, практичні і винахідливі люди. І якщо політичні партії цю їхню практичність, винахідливість і розум використають правильно – виграють усі.

Людина яка заробила, вкрала, чи знайшла мільйон – або дуже розумна, або дуже винахідлива, або дуже везуча. Хто не вірить – хай спробує сам.

Гадаю, кожен, хто був на гірськолижному курорті «Буковель», міг на власні очі переконатися: цей шматок не найгіршої української землі використовується правильно. Ніхто не може власникам закинути бажання «використати ресурси і втекти», чи «обдерти й обманути українців». Усе – на високому рівні, усе – продумано і правильно. І це – у нас, в Україні, а не «десь там».

Приклали до цього руку і розум двоє недурних людей – Ігор Палиця та Олександр Лазорко.

Саме вони сьогодні «беруться за Луцьк». Не буду довго говорити про прогнози і очікування, та якщо вони втілять у Луцьку ті принципи, той рівень, ті вимоги до бізнесу, які є, наприклад, в Буковелі – лучани не програють.

І не кажіть мені про те, що «олігархи хочуть роздерибанити Луцьк, перетворивши його на власне помістя». Дурня. «Власне помістя» не дерибанять, а доглядають. (Все, що треба було, давно уже украдено ;- ). А про «європейський рівень демократії» чи «служіння депутата народу» будемо говорити не тут. Тут (нажаль, звісно!) свої закони і свої реалії…

Так от. Давайте, будемо реалістами: будуючи ЦУМи, «Лучеськи», «Іміджі» чи ще щось, бізнесмени сподіваються, що туди завітають живі люди, які потратять там свої гроші.

Відтак, у цих хлопців в планах мусить бути пункт про те, що ці гроші у людей таки мають бути.

Кілька слів про принципових опонентів Лазорка – хлопців зі «Свободи», які ведуть в облраду Святослава Боруцького. Якось несерйозно, чесне слово. Таке враження, що крім того, що вони – «опоненти Лазорка», вони на цих виборах – більше ніхто.

Де заяви, обіцянки, «рвання сорочки»? Де виступи у пресі, де велелюдні мітинги прихильників, де масова і агресивна – в стилі «Свободи» – агітаційна робота? Хто сьогодні повірить, що справді «Свободу не спинити»? Дивно якось…

Зрештою, неділя покаже, хто достойніший – Лазорко чи Боруцький.

Мене ж особисто хвилює одне «але». Кажуть, крісло в облраді для Лазорка – проміжне. Мовляв, йому потрібен публічний майданчик і публічний досвід. Основна ж його ціль – посада луцького міського голови. Чому це для мне погано? Бо втрачу роботу – я ж не в команді Лазорка! А от з Романюком буду «до останнього патрона».

До слова, про «війну» Палиці і Романюка, про яку останнім часом багато пишуть і говорять. Не знаю, з ким воює Палиця, але Романюк точно не воює. Певно тому, що не вміє – за час роботи з ним я в цьому переконався.

Проте він вміє вибирати союзників. А серед них є і ті, які вміють і, головне, люблять воювати. Тому всім треба добре подумати: чи не надто дорого може обійтися ця «війна»…
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 88
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це ж з якого будуна треба написати, що Лазорко - бізнесмен. Ви надіньте на нього спортивний костюм і побачите, хто він насправді
Відповісти
Олександр Лазорко якраз і не з тих, хто в спортивних костюмах ;)
Але екстриму від цього не менше
Відповісти
как уже затрахали твои идиотские комменты, которые мало того что не кассаются сути дела, так еще и не смешно не разу
Відповісти
это адресованно Лучанке...а статья написано хорошо, и читается легко
Відповісти
Трохи сумбурно але від того тільки підсилюється враження, що написано щиро ))))) І чесно
Відповісти
Дякую, так і є
Відповісти
люблю "сумбур", дуже классно написано, як на мене, і дійсно тільки ці два чуваки щость то й роблять, це я про Лазорка и Палицю
Відповісти
з одним погоджуюсь - Романюк не воює, з ним воюють
і він не знає що з цим робити
а щодо дружби з "розумними" бізнесменами - приклад Романюка і Столяра якраз показує чого варта така дружба...
Відповісти
Михайле, можливо я дійсно писав сумбурно і з будуна але де про дружбу? ;)
Воювати дорого - це так. А про дружбу - Боже упаси.
Дякую, що переглянув, завжди цікава твоя думка
Відповісти
Хвалить лизати дупу. Тиж член обласного бюро ВО Батьківщина яка погодила єдиного кандидата Боруцького.? А Романюка вже пора у відставку!
Відповісти
легким помахом язика Володя лизнув дві дупи одразу.про всяк випадок.А я все думаю: що таке політична проституція-) Так ось ти яка
Відповісти
;)
Це лизати дупу? Уточніть хоч, кому;) Якщо для того, щоб українці, лучани жили краще, требащось комусь лизнути - я готовий. Називайте це політичною проституцією.
Палицю підтримали 40% відсотків лучан - лизнули?
Чи може я з піною біля рота вихваляв ЦУМ, Годинник чи інші добрі справи?
Так само я не згадував досягнення Романюка.

Тепер про Батьківщину Свободу і Боруцького
Гасла чув, наміри чув, дій не бачу.
Де мітинги? Де "від дверей до дверей"? Де газетні і інтернет-публікації? Де кандидат?
І це питання не до мене.
І останнє: я не член обласного бюро ВО "Батьківщина" ;)
Відповісти
А що лучани Палиці не лизнули? Побрали по 500 гривень - спочатку він лизнув їм, а потім вони йому.
Відповісти
Кілька днів тому на цих же сторінках з’явились гадання на кавовій гущі, що ніби то «Романюк побив горшки з Палицею». За кілька годин ці гадання зі сторінок видання зникли. Здогадуюсь, що причина їх зникнення в тім, що біля кожного слова своїх гадальних «опусів» експерти місцевого розливу мають ставити прислівники «ймовірно», «можливо» і т.п. А у них все звучить так, ніби їх «кавова гуща» - думка останньої інстанції. На цей раз вони ведуть мову тут в коментарях про якусь «війну» і «дружбу». А можна детальніше і з аргументами? Без гадання на "кавовій гущі"? А "побиття горшків" не помічалось. Просто, місто перекладає багато соціальних проблем на Палицю. Люди йдуть до нього, як до церкви. Може тому, що сьогодні вони вірять більше навіть астрологам і екстрасенсам, ніж владі. Загальна довіра владі в Україні сьогодні становить 1-2% з поправкою "+- 0,5". Це - дані не Шелепа разом з Находом, а Віктора Замятіна з Центру Разумкова, Інституту Горшеніна, Вітілія Бали, Володимира Чемериса, Євгена Головахи…
Відповісти
а ви хочете, щоб Романюк з Палицею зійшлися в рукопашній))) неприязнь уже чітко прослідковується і в заявах Палиці про прибирання снігу і т.д, і в заявах Лазорка про те, що поклали на театральному не ту бруківку і за це хтось має відповідати в т.ч кримінально, іт.д. це було буквально вчора в ефірі
Відповісти
О про бруківку це точно гавно і одна з найдешевших оток ідуть міліони на профільного заступника
Відповісти
До Палиці йдуть бо якщо той вирішив допомогти, або розв'язати проблему, то він їх вирішує бізнесовим способом - дав гроші, або ж проплатив рахунок. Таких випадків напевно 99%. А мер, губернатор, прем'єр так швидко і просто зробити неможуть. І від них самих це не залежить. Не можуть вони відкрити шухлядку й дістати пачку грошей для того хто прийшов на прийом.
Відповісти
напевно у Володимира побільшало часу , що вже письменником стає
Відповісти
Мені творчі успіхи Михайла Шелепа, Андрія Лучика і Сергія Григоренка спати не дають ;)
Можливо це виглядає як ніби "коня кують, а жаба і собі лапу тягне" ;)
А так дякую усім коментаторам і вітаю всіх з великим святом!
Відповісти
Я далекий від думки, що "рукопашний" відбувався би на виду в місцевих експетрів, якщо й таке трапиться. Суть в тому, що не треба гадати. Навіть з тим, щоб довіра до ЗМІ не опустилась нижче довіри до влади. Зі знаком мінус (нижче плінтуса).
Відповісти
Не зрозуміло: "творчі успіхи" в лапках чи без? Те, що Григоренко - останній відморозок, то вже й коню зрозуміло - тому, що кують. А інші? Володимире, не треба говорити загадками і притчами.
Відповісти
Написано чітко,зрозуміло й посуті.
Відповісти
Дякую. Завжди приємно читати Ваші матеріали
Відповісти
вибачте, Алексеєв і Пащенко, але ваш діалог схожий на діалог двох політичних клоунів.
Відповісти
Ви тут і Вас цікавить цей матеріал і його обговорення.
Можете мене називати клоуном чи ще кимось проте реакція на мої думки є.
Кількість коментарів свідчить про це ,)
Відповісти
Вибачаю!)Мало того я Вас розумію бо впевнений, що навіть дурень зрозуміє абстракцію але як по своєму! Й ображатись на його коментарі,як мінімум не гуманно))
Відповісти
Хіба Пащенко може щось написати??? Так він і читати толком не вміє.
Відповісти
Ви мене не образили, а за те, що прочитали - дякую.
Відповісти
Володя не може інакше, Володя такий є.
Відповісти
Володя як мислить, говорить, так і пише. Цицерон наш сучасний.
Відповісти
Вставив своє вагоме слово слащавий, дівчинкоподібний і манерний, як листи англійської королеви Єлизавети, Пащенко. Лише навіщо потрібні такі "лірично-літературні" підходи, та й ще з перекличкою з експертами, якщо увесь текст можна замінити одним реченням: "Я відкрито підставляю свій відбілений анус Лазорку".
Відповісти
Ну якщо вже прямо і без прикрас, то у вічі і без анонімності?

Ну з моїм віком бути дівчиноподібним - це комплімент.

Манери - це теж непогано.

Королеву Єлизаветау поважаю: розумна жінка

А тепер про мій анус

Знаєте в мене інша і орієнтація і виховання. Але і Вам дякую за увагу до моїх скромних думок.
Відповісти
Ну, очччень красивое словоблудие. Умеете, чесслово.
Відповісти
Очень рад, что Вам понравилось ;)
Если Вы о Палице и Лазорко "словоблудие"
Рекомендую посмотреть фильм " Атлант расправил плечи"
Відповісти
У.у., не буду, рейтинги не высоки, рецензии отрицательны.
Відповісти
Фильм не простой, но смотрится легко
Відповісти
Володя, если Вы намекаете на сравнение фигурантов статьи и атлантов, на которых держится прогресс, промышленность и наука, то аналогии не совсем корректны. Не дотягивают они до этого. Ни в коем случае не умаляю их достоинств, как бизнесменов, но от их нахрапистых и грязноватых методов мне претит. Я понимаю, что Вы за деньги, а мне они "по-любви" не очень нравятся...:))))))))))))
Відповісти
У меня к Вам вопрос:
Буковель - это хорошо?

Відповісти
Вопрос риторический.
Відповісти
;)
Вы не лыжник
Я кстати тоже, но много моих друзей рады от того, что в Украине есть такой курорт
Відповісти
Прекрасно осведомлен, и мои друзья из Москвы часто там отдыхают.
Відповісти
в європі ціни не вищі за буковельські, про те, не треба на пійомнику стояти 30-40 хв. у черзі.
Ми вже три роки поспіль замінили собі буковель альпами і жодного разу не пожалкували, бо траси треба ратрачити, розмічати, ставити спеціальні сітки вловлювачи, а у буковелі за півдня - не сніг а лід, люди б'ються і нікому до того нема діла, сам втрапляв не раз в таку халепу.
Ну і заклади харчування з неадекватними цінами просто не хочеться коментувати, бо вибачте, бульон з води і кубіка за 25 грн пхати як курячий...ооо..батьківщина....
Відповісти
Друже, є "Курінь в Буковелі" - на правах реклами;)
Відповісти
були ми там, салат за 80 (!!!) грн, ну канешна, це ж букавєль!
Відповісти
Лады, уговорили, поставил закачку.
Відповісти
І це ж треба Романюку тримати такого перевертня! Щоб сидів, чистив пилочкою нігті і вирішував проблеми зі свого бізнесу.
Відповісти
Быть можно дельным человеком
И думать о красе ногтей(с)
А.С. Пушкин. "Евгений Онегин".
Відповісти
Коли трапляються проблеми з бізнесом, нігті гризуть, а не чистять пилочкою ) і це проблеми все одно не вирішує
Чому Романюк тримає?
Це не до мене питання
Вам також дякую, що прочитали.
Відповісти
Володя, якщо грамотно, то буде так: У меня к Вам вопрос:
Буковель - это хорошо? Ти ходив трохи в школу?
Відповісти
Вибачте я роблю все бігом на телефоні і мені не завжди зручно друкувати
Дякую за урок але не обіцяю, що зможу з цим щось зробити
Проте у Вас море можливостей застосувати Ваші здібності в Інтернеті багато таких як я;)
Відповісти
Володимир,якось ви цікаво про політику висвітлюєте....чому палиця ..чому лазорко ...чому романюк ..якось все мілко це. складається враження що попили чаю з кимось з них і вирішили щось тай написати.
Відповісти
Не совсем верно. Мы с Вами здесь строчим "за интерес", а Владимир - "за деньги". :)))) Почувствуйте разницу.
Відповісти
Когда в 2000 году гуцулы выгуливали баранов на горах, где сейчас лыжные трасы, Лазорко с Палицей мне рассказывали о Буковеле и курорте европейского уровня.
Я тогда им не поверил. Жизнь показала, что слово они держат.
Что касается того, за деньги или по-любви, то скажу, что уважаю людей, которые созидают что-то, чем могут пользоваться другие.
И мне одинаково, с какой они стороны баррикады
По Вашей логике, если у меня есть позиция и она отлична от Вашей - то я за деньги? ;), а Вы с Вашей позицией по-любви...
Відповісти
Владимир, ну право не смешно, ей Богу. Ваша позиция, на данных страницах, определяется непосредственным отношением к данному интернет-ресурсу.
Відповісти
И еще, Володя, гуцулы на горах баранов не выгуливают :)))))) Они пасут отары на полонинах. :))))) Уж поверьте, как давнему любителю Карпат.
Відповісти
Ребята я не претендую на звание самый умный или правильный;)
Хотите считайте меня кем угодно, но о гуцулах и баранах Вы меня не поняли
Это было не буквально. )
Вы удивитесь, но просто обидно за кандидата от оппозиции .
Вот Вы напишите мне что-то хорошее о Боруцком о его стратегии и свершениях
Убедите меня ;)
Відповісти
Владимир, а Лазорко тоже пархатый жид, как и Палица-Лактер?
Відповісти
Я Вам отвечу, но расскажите мне, что значит пархатый жид?
Это от слова пархать? или пахать? )
Да кстати, а что с Палицей все так однозначно? Я вот не уверен.
Но я подожду Вашего ответа, а потом смогу ответить на Ваш вопрос.
Відповісти
А Лазорко вже купив "Волиньпост"? Не підкажете, пан Пащенко?
Відповісти
Запитайте Лазорка. Запитайте ВолиньPost.
Гарного і Вам дня
Відповісти
Спробуйте мене переконати у тому, що це питання вирішує хтось окрім Володимира Пащенка.
Відповісти
Гендель Сьогодні, 12:56
Хіба Пащенко може щось написати??? Так він і читати толком не вміє.
:)
Відповісти
Володя и Шибе смачно лизал Вот такой он человек Граждане простите его
Відповісти
Дякую, що звернули увагу
Не ображаюсь
Караван піде далі
Відповісти
Наслідив, напаскудив і нічого не сказав. Одні загадки, недомовки, баридади, друзья с москви, атланти... Талант барона Мюнхаузена, помножений на хворобу, яка настає внаслідок браку йоду.
Відповісти
Несколько раз приходилось общаться с Пащенком. Неоднозначные впечатления. Первое: какой-то метросексуалистый пижон. Но когда пообщаешься, видишь и смекалку, и интуицию, и юмор. И это в конце концов компенсирует нехватку образования.

Вообщем чел он интерестный. Жаль только, что в политику пошел - не его. ИМХО

А читать интерестно. Не верю, что лижет. Скорее, просто упражняется в публицистике )))

Не останавливайтесь, уважаемый. Свежие взгляды в нашем интернет-болоте это хорошо!
Відповісти
;)
Нехватка строительного, юридического, дизайна і немецкого
Остро ощущаю
Спасибо, что прочитали
Метросексуальный пижон, кто это?
Правда не хватает знаний в этой области
Відповісти
таких людей вдосталь з ідеями і які щось зробили та і далі їм творити нічого не завадить , а ваші слова Володю думаю не сворять ще одного буковеля .але з хронологією про гуцулів згідний
Відповісти
:)
але я спробував
"Полет над гнездом кукушки" раджу переглянути
Відповісти
даремна стаття ..хоча поро центів коштує напевно
Відповісти
прочитайте її уважніше там не лише про Лазорко :)
Відповісти
Ну что Володя пролетел Лазорко- зря лизал.
Відповісти
Горе то какое, а кто прилетел? :)
Відповісти
не вміє все таки читати, не прИлетів, а прОлетів :-)
Відповісти
Поширена думка: «УДАР» продав бренд на ці вибори багатію Олександрові Лазорку». Як на мене – думка спримітизована і спекулятивна.

"Я б сказав інакше: «УДАР залучив сильного спонсора». Хтось не в курсі, що будь-яка партія сьогодні сама шукає фінансування? Хтось не знає, що ідеологія для партій – швидше бутафорія і ширма, а набагато важливіші конкретні кроки, які роблять політики? Гадаю, зрозуміло: мої питання – риторичні."-сам собІ перечИш ВОЛОДЯ,ТІПА ПРОДАВ І ЗАЛУЧИВ ФІНАНСУВАННЯ НЕ ТЕ САМЕ, А ЛАЗОРКУ РОЗВЕЛИ ПІДХАЛІМИ,ЛОКШИНИ НАВІШАЛИ ВІН І ЗАСПОКОІВСЯ А ПІАРЩІКИ БОБЛО ЗКОСИЛИ
Відповісти
Лазорко приїхав за шерстю, а поїхав стриженим.
Відповісти
Буває
Але пам"ятаєте вислів термінатора
я ще повернуся
хто знає :)
Відповісти
Якщо ви з "Батьківщини", відповідайте українською!!!Бо вигонять, як вошивого-блошивого кота!!!
Відповісти
" Він щоб присікатись завжди знайде причину
- Навіщо ти собачий сину
Тут каламутиш берег мій"
Я можу відповідати: украіїнською, російською та англійською дещо гірше.
Хотів би ще вивчити німецьку
Щодо виженуть не виженуть
На все воля Божа ;)
Відповісти
Читаю коменти й ще раз переконуюсь в правдивості слів:"Вами керують ті хто вас злить"
Відповісти
Справа не в Лазорко, Пащенко, Боруцькому чи Алєксєєві
питання: за що голосують лучани?
Або проти чого?
У випадку з Лазорко Бліцкригу не вийшло (коротка виборча компанія)
можливо завадили мерські амбіції Олександра
Звичайно є питання до штабу, до стратегії але точно не до УДАРУ
Особисто Вам бажаю удачі і терпіння
Відповісти
а в кому справа?
Вони відтискають інших за рахунок грошей.
Порядній людині жодних шансів, бо про неї не напишуть, борда не повісять, різні "авторитетні" люди хвалебні оди не проспівають, по телевізору 15 хв після новин показувати не будуть, бо треба платити.
А порядні люди не мають таких статків, щоб мільонами кидатись не розбираючись. В цьому справа, вибори без вибору.
Відповісти
Їдьте до нас, Володимире, ми вас вилікуємо.
Відповісти
Володимире, дуже тяжко боротись на форумах з тролями які тільки і вміють що в неті беззмістовно гадити. Раджу в подальшому не звертати уваги на такі коментарі, бо на всіх Вас не вистачить, і в дискусії вступати тільки з достойними опонентами.
P.S. Я теж радий що Лазорко не переміг. І не тому що він поганий хлопець, а тому що він приїхав в якесь місто де надумав за гроші купити посаду. І йому всеодно яке це було місто - Івано-Франківськ чи Луцьк чи ще якесь там... У нього свої інтереси, які з інтересами лучан майже не перекликаються.
Відповісти
Дякую за розуміння
Відповісти