Додати запис

Завітайте до Києва - міста міліційних яблук та мерських маршруток

Київ – унікальне місто, де життя йде швидше, інновації стають застарілими, а понти визначають напрямок руху.

Весна принесла до Києва не тільки погану погоду і сніг, але й цікаве нововведення - тепер замість боротьби з наркотрафіком, запобігання злочинам і виконання своєї роботи міліція займається збором і подальшим перепродажем яблук та інших овочів і фруктів. Крім того, ця ж міліція може хвацько чіплятися до підлітків та молодих людей, знаходячи дрібні причини, а ще бити фанатів, громадських діячів і депутатів. Ці дії у київської міліції виходять набагато краще, ніж боротьба зі злочинністю, рівень якої неухильно зростає.



Іншим подарунком киянам та гостям української столиці став вихід міського транспорту в Києві на європейський рівень. Так, міська адміністрація одномоментно вирішила прибрати маршрутні перевезення з цілих районів столиці (честь і хвала!). Правда, це було зроблено заради збитків бізнесу і перерозподілу ринку, але, в цілому, ідея гарна – маршрутки, як явище, повинні бути викорчувані зі свідомості та побуту пострадянської людини.

Але, як завжди, благими намірами вимощена дорога в пекло. Одночасно зі скасуванням маршруток мерія вирішила різко підвищити вартість проїзду у міському транспорті, зменшуючи при цьому якість перевезень і збільшуючи інтервал руху. Тобто, фактично громадян позбавляють права вибору транспорту, свідомо змушуючи їх мерзнути або пектися, чекаючи автобуса, тролейбуса або трамвая. При цьому, міський транспорт (особливо трамваї) у багатьох випадках дихає на ладан, адже гарні й нові машини пускають тільки в центрі, а на решті маршрутів можна зустріти ще середньорадянські екземпляри.

Ціни на проїзд у всіх видах транспорту можуть підвищуватися лише за умови очікування не більше п'яти хвилин і якісного обслуговування. У Києві ж в основному люди на зупинках тупцюють по півгодини, транспорт битком забитий, а температура в ньому мало відрізняється від вуличної взимку і нагадує мікрохвильовку влітку.

Тобто, українська столиця продовжує жити за законами шизофренії: при повальному погіршенні стану доріг, зниженні якості обслуговування та збільшенні транспортного навантаження, ціни необгрунтовано підвищуються в явочному порядку, крокуючи до європейських. Хочеться нагадати чиновникам, що європейські ціни можуть бути встановлені лише в разі наявності європейського же сервісу, європейського комфорту та європейських доріг. В іншому випадку всі розмови про збільшення вартості проїзду, боротьби з маршрутними таксі та оптимізації транспортної структури - лише прояви корупції і неприкрите бажання заробити.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дуже суб'єктивно написано щодо транспорту ! У столиці є маршрути з інтервалом руху 3-4 хвилини і графік виконується чітко. Також на маршрутах багато новеньких луцьких тролейбусів Богдан, де з температурою в салоні все ок. А наш Луцьк закуповує у Любліна списаний хлам!
Відповісти
За транспорт бред, якийсь написанний, маршрутка за маршруткою, тролейбуси, трамваї. Людині є з чого вибрати, безкоштовні шари є, пільгові автобуси. Так що, якщо писати що небудь, краще взагалі не висовуватись.
Відповісти