Додати запис

8 березня? Ні, не чув!

Я сподіваюся, що через десятки років саме так говоритимуть наші нащадки про це "свято" незрозумілого штибу для незрозуміло кого.

Порпатися в його історії немає сенсу. Соціалістки Америки, Клара Цеткін, марши феміністок в Європі - це вже минуле. З якогось будуна члени ООН в 1975 році назвали цей день Міжнародним жіночим днем.

Що у нас є сьогодні? Це "прогресивне" свято залишається державним святом у ряді пострадянських та соціалістичних країн: Азербайджані, Анголі, Білорусі, Буркіна-Фасо, В'єтнамі, Грузії, Північній Кореї, Казахстані, Камбоджі, Киргизстані, Комуністичному Китаї, Республіці Конго, Лаосі, Македонії, Молдові, Монголії, Непалі, Таджикистані, Туркменістані, Росії, Уганді, Україні.

Для алкоголіків - це чергова нагода бухнути за здоров'я своїх жінок-матерів-коханок-... Хоча ніколи не бачив логіки у процесі, коли шкодять своєму здоров'ю, водночас бажаючи його іншим людям.

Для торговців квітів - заробити "нехілого бабулєса", мало не в два рази збільшивши ціни на букети. Хоча за логікою економічних відносин при збільшенні попиту треба знижувати ціни, щоб продати якомога більше товарів.

Для чоловіків - геморой у вигляді пошуку подарунків, в яких зазвичай всілякий непотріб штибу рамок для фото, дешевої косметики тощо.

Для жінок - цей день, можливо, й приємний, але не розумію в чому саме: приймати цілий день привітання, більшість з яких - не щирі і награні? Більшість з яких висловлюють, бо треба говорити, бо не можна змовчати.

* * *

Шановні жінки! Якщо вас люблять і шанують, то тим, хто вас любить і шанує, не потрібні свята, щоб зробити подарунок чи висловити своє захоплення. І не треба для цього свят чи якихось пам'ятних дат.

А якщо вас ніхто не любить і не шанує, то попорпайтесь в собі. Може є у вашій натурі щось таке відлякуючо-відштовхуюче?..
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 48
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ти своїй оксані так скажеш)))

спробуй не привітай на 8 березня то будеш шо слухати)

Більшість свідомих весь рік пафосно говорять що 8 березня це не наше і не свято, але коли наступає ця злополучна дата то всі тихенько купляють букетик і йдуть вітати)
Відповісти
Ти хто? Тобто можеш справжнє ім'я назвати своє?
Відповісти
З часом Оксані набридне слабак і тюхтій Только і вона знайде собі справжнього чоловіка, який не буде соромитись дарувати квіти і на 8 березня також.
Відповісти
Не тебе часом?
Відповісти
Все можливо.
Відповісти
Людині, яка публічно лізе в приватне життя, не пристало ховатися за вигаданим ніком. Ану, справжній чоловіче, відкрий-но завісу трохи. Народ хоче знати своїх героїв.
Відповісти
О, я придумав нове правило: якщо анонімний користувач дозволить собі критичне висловлювання на адресу зареєстрованого користувача (який вказав своє справжнє ім"я та прізвище), після чого цей "легальний" користувач попросить "нелегального" назвати себе, а той відмовиться - усі наступні коментарі "нелегала" будуть видалятися.

А? Як вам?
Відповісти
Цілком підтримую.
Відповісти
А чи оприлюднить тоді Едітор справжнє ім"я користувача, який вважає себе Теодоро Драйзером?
Відповісти
editor не має ні можливості ні якогось бажання щось оприлюднювати. моя функція - робити все можливе, аби у спілкуванні користувачів між собою було якомога менше свинства
Відповісти
Боротьба зі свинством не може бути вибірковою. Або нічого не видаляти, або реєструватися виключно під власним прізвищем за умови наявного паспорту.
Відповісти
або не переходити на особистості і не лізти в чиєсь приватне життя.
Відповісти
Друже, своє ім"я за потреби можу назвати тобі особисто. Різниця між нами полягає в тому, що користувач "T.D." не обливає людину брудом, безцеремонно втручаючись в особисте життя, при цьому ховаючись за ніком. Якщо маєш що сказати - скажи відкрито, або мовчи взагалі, "справжній чоловіче".
Відповісти
Все що треба, я Толіку вже казав у вічі, і можу повторити ще раз. Він знає, про що йдеться. І не тобі мені претензії писати, Теодоріху. Оскільки за всіма ознаками ти тільки галімий фейк, який засвітився тільки під цим обговоренням.
Відповісти
Переходимо на особистості?
Відповісти
+100 А шо делать? ))))
Відповісти
Невже так обов'язково дивитися на інші країни? Придумали ми собі свято! Але це добра нагода для більшості неуважних чоловіків згадати про своїх мам, жінок, дочок та просто подруг. Невже вам так важко привітати своїх співробітнець з вигаданим святом і зайвий раз зробити їм комплімент!? Скільки можна скиглити щодо дорогих квітів і не щирих привітань?! В наш час так мало чоловіків які просто так дарують своїй мамі, я вже не говорю про жінку, квітку. На походеньки на пиво ви можете знайти час та гроші! Чоловіки не будьте такими як автор цієї передсвяткової дурні. Згадайте про тих з ким ви завжди поруч! Залишайтеся чоловіками!!!
Відповісти
А їм?
Вони невдячні..., їм вседно,я не знаю дівчата, поділіться: Ви щасливі? Скажіть чи підкажіть: хто на хоча б 85% задоволений своїм чоловіком, громадянським чоловіком, хлопцем, коханцем???
Я таких особисто не знаю ВЗГАЛІ..., в дівчат, при чому: розумних, гарних, вмілих добрих, ТА ЩО НЕ САМЕ ВАЖЖЛИВЕ віриних та доброзичливих (!!!) НЕЛЮДКИ, ЯКІ ЇХ ЗНЕВАЖАЮТЬ, використовують та забувають потім....!!!КОРИСТУЮТЬСЯ,ЛУПЛЯТЬ, А ПОТІМ СМІЮТЬСЯ В ОЧІ відкрито і кажуть,що ти сама ше й винна..., то підкажіть, може й винна,але в чому? В тому що любить чи в тому що терпить? А де справжні чоловіки, де...??? Чому дійсно важко просто щиро ще раз в рік про нас символічно,не символічно не забути???
В чому ж ми,пане авторе, винні???
Відповісти
Только в собственной глупости.
Відповісти
Таку дурню могла написати тільки людина хвора на ЖІНКОФОБІЮ
А весна очевидно посприяла загостринню цієї болячки у автора)
Відповісти
А ми бухаем на роботi...
Відповісти
Толик, ты золой :)
Відповісти
А в общем, Украина 180 дней в году отмечает "праздники". Многие из них настолько нелепы, что просто жуть. 180 дней в году страна пьет, гуляет и ничего не делает...
Может быть пора что то менять?
Відповісти
Може, якщо дарувати дружині квіти і увагу (щиру, від душі) просто так, не чекаючи офіційного приводу, то і Вона з задоволенням погодиться, що свято таке собі, досить штучне, і не зовсім щире, і напружує багатьох... А так доводиться чекати хоча б 7 Березня,колеги приємних слів скажуть, а там і чоловік 8-го числа на щось спроможеться...як ти для нього не старайся.
Відповісти
Так поменяйте его, на нового и лучшего.
Відповісти
А де той? Вам с-ки не старайся-мало,що не роби-все не так, систематично!!!
Відповісти
Плохо стараетесь...
Відповісти
якшо в цей день *українські мужики бухають* і мають *геморой стосовно вибору подарунка, в кінці-кінців зупиняючись на якійсь непотрібній фігні*, то це, вибачте, проблема не самого свята, а наших чоловіків і ментальності.

якшо хтось має шось проти свята - то просто його ігноруйте, маючи повагу до тих, кому це свято до вподоби.

от що за натура - обливати лайном все, шо бачиш?

давайте всі свята відмінемо, бо вони, бачите-но, банальні і непотрібні, і загрузнемо в рутині і гавкатимемо один на одного, нарікаючи на важку долю

фу
Відповісти
Автор просто пассивный пид. р и почитатель Моисеева!
Відповісти
Дорогие девушки-красавицы мы коммунисты любим Вас!Спасиба Вам за всё!!!
Відповісти
Только слабаки могут рассуждать о женском празднике, или может котлюк его считает и своим от части и злится, что его празднуют не втот день как ему хочется.
Женских праздников, чисто женских и всенародно любимых пости нет, кроме 8 марта. Чем больше таких праздников, тем больше хочется жить.
Короче говоря, Котлюки, Тягнибыки и их промокашки, не лезте куда вам лезть не положено по недоумию.
А то получите по зубам от настоящих мужчин, мы вам за наших дам рожи то почистим.
Відповісти
Ви швидше дамам ні за що їх начистите!!!
Скажіть де знайти того найкращого???
Відповісти
Треба бути мужиком-невдахою щоб не вміти обрати нормальний подарунок! І це має бути бажання порадувати того,кому даруєш. А якщо ви даруєте своїм подругам і т.д рамки для фото і всяку лабуду,то я співчуваю і вам і їм. Авторе,говоріть за себе,ок?)
Відповісти
А ти, АНь, маєш того про якого тут пишеш? Чи це казка?
Відповісти
я взагалі то мала на увазі ,що зараз тільки невдахи дарують рамки для фото чи схожу сувенірну продукцію. крім барахла можна купити щось хороше практично за ті самі гроші ,або ж зробити подарунок своїми руками. але ж ні. ви всі тут тролі,що поробиш)
Відповісти
тебе шубу или машину подарить ))) рамка тебе не подходит тогда памятник)))
Відповісти
Анатолій Котлюк-мужик? Ні, не чув!!!
Відповісти
уважавемые мужчины.
8 Марта сиречь женский день, не вам его гулять, не вам его обсуждать, вам в большинстве своем только бы убухаться вусмерть, пофигу, какая дата. отмечайте себе восьмую стопку. от 8 Марта лапы прочь. это наш день, это наше завоевание, на которые вы сегодня посягаете чуть более чем нагло. и ладно бы еще это ограничивалось рассуждениями на тему "8 или не 8", так вы еще параллельно посягаете на наше право жить как нам хочется и распоряжаться собой как мы считаем нужным. занимайтесь своими делами. а если жаль бабла на букетик, это ваше дело.
Відповісти
Я теж такої думки!!!
Відповісти
Щодо награності і нещирості. За такою логікою варто узагалі нічого не святкувати, бо люди лицемірять в принципі. Тому тут нічого не вдієш. Треба мужньо приймати всі вітання і сподіватися на щирість) Не знаю дівчат, які 8 березня асоціюють з алкоголем, фемінізмом. Є, які асоціюють з «совком» і це їхня позиція. У мене 8 березня викликає асоціацію з вихідним, теплом, квітами, вихідним, весною, мамою, бабусею. Дівчата люблять цей день, бо вони люблять увагу в принципі. Чоловіки не люблять цей день, бо дівчатам важко вгодити, а хочеться. Тому домовляйтеся про адекватний подарунок. Правильно Толік пише, що логіки, культури у деяких процесах цього дня немає.Йду сьогодні по вулиці, мужик по телефону кричить другу: «ти вже бухій?». Свято весни часто проходить з кілометровим перегаром і тому враження від нього псується. І, до речі, Анатолій чемна, вихована, добра людина з почуттям гумору. Не заздріть. Це до тих, хто любить гадити автора, а не суть.
Відповісти
Я гадаю це проблема жінок, якщо вони можуть дочекатися від своїх чоловіків подарунок чи привітання лише на 8 березня. Є хлопці, які можуть вітати і говорити приємні слова кожного дня, ви не там їх шукаєте.
Всі розвинуті країни не святкують цього свята, не зважаючи на рішення ООН. яке давано забуте. Читайте історію! Будьте українцями! Любіть і шануйте своїх жінок кожного дня. Єдине приємне від цього сьогодні - це лише вихідний. Святкуймо свої свята! Давайте не повертатись до рядянського Союзу.
Відповісти
Згідний з автором.Якщо хлопець хоче привітати дівчину і зробити їй щось приємне, для цього не потрібно чекати 8 березня, бо це свято жінки. У нас є своє свято,для того щоб привітати свою неньку, бабусю, жінку- це День Матері,істинне Українське свято для жінки,його потрібно святкувати!
Відповісти
им всю жизнь дарят подарки давай им еще 8 марта
Відповісти
в православном календаре есть день матери ето и есть женский праздник
Відповісти
Папа ты тупишь, причём тут мама и жена или любовница.Поздравляй в день матери хоть монахов по своему правосланому календарю.Тормоз не в тему ляпнул!Типа вумный?
Відповісти
нормально написано. погоджуюсь з думкою автора. щось жінки у країнах, де це свято не святкують, не почуваються менш обділеними за наших. свято придумали комуністи та євреї, обєктивно кажучи. і стосується воно пуріма. почитайте про особисте життя Цеткін та Рози Люксембург. це були ще ті феміністки.
Відповісти
совдеп невмирущий
це не свято - а х..ня від ровера...
Відповісти