Додати запис

Танці «демократичного альянсу» на кістках Києва

Минулого тижня в Україні начебто народився новий великий опозиціонер і, відповідно, нова опозиційна сила – «Демократичний альянс.

Протягом минулого тижня один активіст разом із своєю командою пікетував резиденцію Президента України та намагався після цього визволити іншого активіста із буцегарні.

Ви спитаєте, до чого тут Україна, до чого тут опозиція, до чого тут київські вибори, до чого тут «танго з ЄС» і цей пленарний тиждень Верховної Ради?

Та начебто ні до чого. Наче все нормально і красиво виходить – приїхали активісти під Межигір’я, їх ніхто не бив, ніхто над ними не знущався, міліціянти і власне мітингарі нагадували один одному і громадськості таких собі гімназисток – все чемненько і красивенько для камер і ЗМІ.

Дивно, справді. За маленькі і абсолютно нейтральні акції людей зазвичай (якщо хто не знає) б’ють «беркутівці», матюкають і насильно запихають до автозаків, судять й інколи на рівному місці садять на роки.

Тут все дуже красиво, мирно, наче по нотах розіграний сценарій. ЗМІ й окремі журналісти і громадські діячі криком кричать про «нащупування яйця Кощієва» і закликають туди «бити».

Але не забуваймо, що так само під «димову завісу» мовного майдану було протягнуто корупційні закони, що під «шумок» зазвичай відбуваються різні цікаві для суспільства й опозиції моменти.

Зважаючи на те, що цей пленарний тиждень у Раді має бути напруженим і гарячим, що вибори у Києві так і не призначені, що Уряд готується до своєї відставки, що ще одного нардепа позбавлять повноважень, що соціальна-економічна ситуація залишається вкрай важкою – дуже дивним виглядає маневр «Демократичного альянсу».

Скидається на те, що «Демальянс» раптово прокинувся якраз для створення відволікаючого шуму. Скажіть, чого так дивно і водночас було вирішено пікетувати резиденцію Януковича? Що, до цього активісти не бачили і не читали розслідувань про зловживання там? Але їм заманулося саме зараз.

Я дуже невпевнений, що усі проблеми України зараз вирішуються саме мітингами під Межигір’ям. Швидше за все, це – чергова спланована провокація щоб відволікти увагу від якихось більш важливих тем. Що змінилося для України від тих пікетів? Чи зріз ВВП і чи пішов у відставку Уряд, чи призначені вибори? Ні, все це лише піар-акція окремих активістів задля слави та уваги.

Просто «Демальянс» після програшу на виборах вирішив набирати бали і, видно, або вони самі не розуміють, що роблять, або вони – нова іграшка у руках когось із вулиці Банкової у Києві. Шкода тільки, що на цю дешеву гру ведуться і ЗМІ, і громадськість – адже, попри шум і гам навколо цієї ситуації останніми днями, проблеми держави і суспільства лишаються невирішеними. Такий собі псевдогромадський бенкет під час чуми. Може, треба зупинитись, повернутись в іншу сторону і робити щось конструктивне?
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну щоб робити висновки про спланованість та погодженість акцій Демальянсу з владою задля відволікання уваги від чогось важливого в сесійні залі - треба подивитись результати пленарного тижня
На мою думку,активісти Демальянсу справді вирішили скористатися слабкостями Януковича і пошуміти біля його резиденції. Як бачимо ефект є, тема з протестом пішла в маси. Але разом з тим вважаю, що тема резиденції Януковича якраз належить до тих яка може людей зачепити. Минулого тижня один із київських журналістів зазначив, що саме матеріалами про золоті унітази й можна людей розворушити, бо аналітики чи серйозних статей і програм прості виборці не читають і не дивляться
Крім того, сам факт перешкоджання мирному протесту має бути засуджений громадськістю, адже це поки що єдиний справді дієвий (хоч іноді) інструмент впливу на владу
Відповісти
Автор мало знає історію навіть минулих парламентських виборів... У політичному та громадському русі мало дупля ріже, незважаючи, що сам - лідер майже невідомої громадської організації, член молодіжної ради при Кабінеті Міністрів України.
"Демократичний альянс" дуже багато років існує в якості громадської молодіжної організації, кілька років - це ще і партія.
Про лідерів "Демальянсу" центральні ЗМІ говорили ще тоді, коли автор не відкрив ще свій блог на "Лівому березі" та не ходив на заседаловки у Кабмін. Хто точно під когось шумить - так це Дмитрієв
Відповісти
Тим, хто не боїться
http://blogs.pravda.com.ua/authors/gnap/516a0289b40d8/
Відповісти