Додати запис

ФК «Волинь»: Привіт, Перша ліго

Останні події в клубі "Волинь" засвідчують лише одне - власник свідомо скидає його в Першу лігу.

Нині від ужгородської "Говерли" "хрестоносців" відділяє 6 балів, а грати лишилося 5 матчів. Тобто закарпатцям треба виграти два матчі і один зіграти внічию, щоб перегнати "Волинь", за умови, що лучани й далі гратимуть так як грали після зими у більшості матчів, а особливо з маріупольським "Іллічівцем". Враховуючи рівень корупційності українського футболу та те, що "Говерла" - власність регіонала Н. Шуфрича, такий варіант розвитку подій видається доволі реальним.

Для чого це власникам? Щоб витрачати на клуб менше грошей.

Різні суми називають в інтернеті щодо обсягів витрат Ігоря Коломойського (він власник клубу через свого партнера Ігоря Палицю, - А. К.) на "Волинь" - від 500 тисяч доларів до 1,5 мільйона.

Якими б вони не були, але після вильоту в Першу лігу вони стануть в рази меншими. Тут і менший внесок в казну турніру, і зменшуються зарплати футболістів, тренерів, і менші вимоги до стадіону та інфраструктури. Загалом можна зекономити чимало грошей, яких чи то в Коломойського нема, чи то вони є, але всі десь в справі.

Щодо футболістів, то очевидно, що більшість легіонерів залишить клуб: хіба Ванче Шиков з Рамоном Лопесом залишаться, але для чого це їм?

І якщо за частиною легіонерів ніхто сумувати не буде (болгарський дует, Савич і Суботич, мабуть, Ізворану), то втрата такого гравця як Ерік Бікфалві - катастрофа для "Волині". В цьому випадку лише залишається сподіватися, що новий тренерський штаб, який очолює Анатолій Пісковець, зуміє знайти заміну румуну. Можливо, навіть того ж Ярослава Кінаша нарешті змусять грати в футбол або він сам візьметься за голову.

Повторюся, на мою думку, причина таких дій власника лише одна - економія грошей на дорогій цяцьці, яка не приносить прибутку.

У Першій лізі Пісковцю або тому кого призначить головним доведеться команду будувати з нуля. Пісковець як людина досвідчена теоретично це може зробити. Тим більше він більш як 1,5 року працював тренером молодіжки, тому знає резерви "хрестоносців".

Але де гарантія, що, збудувавши команду, яка зможе боротися за повернення в Прем'єр-лігу йому не скажуть: Анатолій Павлович, не спіши, пригальмуй. Де гарантія, що йому не влаштують такий кардібалєт, як влаштували Демяненку.

До речі, якщо клуб скотиться в Першу лігу, тоді, найімовірніше можна сказати "до побачення" всім змінам в інфраструктурі штибу нової бази чи реконструкції. Та й іншим зрушенням, які сталися після приходу нового власника. Бо такі були, хай і не значні, і дрібні, але були.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
дуже шкода за Волинь...
Відповісти
Треба через суд позбавити і Палицю мандата...
Відповісти
Саме цікаво, що наша місцева і обласна рада в цьому питанні мовчить. Значить щось знають і мовчать. Цікаво звісно виходить. Всі герої і бігали перед виборами. Підлабузники і все з ними ясно.
Відповісти
не новость. . .
Відповісти