Додати запис

Я за ремонт доріг, але проти заторів

У вівторок, 14 травня, знову став очевидцем «сервісного» підходу до роботи у луцьких дорожніх підприємств. В цей день дорожники проводили ремонт дороги на кільці, що на перехресті вулиць Винниченка, Перемоги, Грушевського, Стрілецької та Яровиця.

11:00 - Зі сторони вулиці Яровиця проїхати складно – затори. Дорожній «комбайн» вирізає старий асфальт.

14:00 – Тепер більші затори зі сторони вулиці Винниченка. І далі вирізають старий асфальт.

І водії, і пасажири стоять в заторах та «милим» словом згадують владу та дорожників. Я теж подумки сказав кілька ніжних фраз в ту ж адресу та згадав відповідь чиновників з Луцької міської ради на моє звернення.

Річ в тім, що в квітні я висловився публічно (у Фейсбуці) за те, щоб змінити часові рамки проведення ремонту доріг в місті, а саме проводити роботи в нічний час. Дописом у соцмережі не обмежився і надіслав на адресу міського голови Миколи Романюка електронний лист з пропозицією аналогічного характеру.

Проте врахувавши дискусії з друзями у ФБ запропонував міським чиновникам подумати й над ще одним варіантом: проводити відповідні роботи в ранковий (6-8 год.) або вечірній час (19-22 год.), коли рух транспорту значно менший.

Крім того, я запропонував міським чиновникам провести засідання громадського експертного клубу для того, щоб в ширшому колі зацікавлених осіб подумати над варіантами розв’язання цього питання.



Відповідь на мої пропозиції прийшла вже після свят. 13 травня я отримав листа за підписом першого заступника міського голови Святослава Кравчука. Готував лист Іван Кубіцький.

Якщо коротко (повний текст відповіді додаю нижче), то міські чиновники «забанили» мою пропозицію. Мовляв, уночі треба більше платити як працівникам-ремонтникам так і їх контролерам з міської ради. Крім того для робіт уночі треба використовувати багато електроенергії, та й наявна техніка застаріла і працює дуже шумно.



Щодо другої пропозиції, про ранковий і вечірній графік проведення ремонтів, то Святослав Кравчук запевнив про те, що відповідні пропозиції будуть надіслані двом луцьким дорожнім підприємствам. Як я зрозумів з побаченого у вівторок – мої пропозиції до дорожників або ще не дійшли, або вони їм не сподобалися. Чекаю на відповідь від них.

Третя пропозиція, щодо того щоб провести певні консультації з зацікавленими особами та подумати над іншими варіантами вирішення піднятого мною питання, якось була упущена чиновниками. Видно немає необхідності, про яку я згадував у листі.

Тепер думаю над тим, як по іншому донести до чиновників актуальність цього питання. Бо мене і як водія, і як пасажира громадського транспорту не влаштовує ситуація коли у час пік велика кількість приватного та громадського транспорту стоїть у заторах.

Я вважаю, що міська влада повинна ставити перед дорожніми підприємствами певні вимоги щодо їх роботи. Одна із них – організовувати свою роботу так, щоб це приносило мінімум незручностей лучанам.

Як на мене, то оптимальним є варіант коли дорожники проводять свої роботи з самого ранку та пізно ввечері. Такий графік роботи слід застосовувати в першу чергу при проведенні ремонту на перехрестях та кільцях і приклад наведений вище, це підтверджує.

Якщо Ви теж хочете впливати на цю ситуацію – дайте мені знати, можливо разом нам вдасться щось з цим зробити.

Написано для ВолиньМедіа
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не має людина чим зайнятись, та й ще відволікає інших на пустопорожню переписку. Наступною геніальною думкою теоретика Шелепа може стати пропозиція усім працювати вночі, а спати... А й, справді, працювати вдень заважає пекуче сонце. Є логіка. І в пропозиції дорожникам є логіка, адже шелеп - водій і пасажир громадського транспорту. "Раздайся, море: жаба лізе!".
Відповісти
хай робять коли роблять, організовувати рух та обїзд мають гайці.
а ти міша краще би день з ними походив, проконтролював щоб добре робили і асфальт не крали.
Відповісти
Сходи до одного із директорів Луцькавтодору, він тобі з цифрами і прикладами покаже, що ти пишеш повну нісенітницю. І вийдеш від нього то ще зайти до простих роботях і у них запитай думку про свої домисли, то щей обгрутнованого підсрачника отримаєш на прощання.
P.S. Не думай, що міська влада і дорожники не вивчали це питання, а чекали поки ти напишеш свої пропозиції як фахівець у цій справі. Займайся політикою...
Відповісти
Яка робота в вечірній та нічний час? На Винниченка ремонтували дорогу. Проходив поруч. Децибели від катків,компресорів зашкалюють.
Відповісти
Ох ці аналітики! І тут свої аналізи втюхують...
Відповісти
Пропоную п.Михайлу особисто відчути переваги ремонту дороги біля житлових будинків в нічний час наприклад з 22,00 до 3,00
Відповісти