Додати запис

Луцький слід Вадіка «Румуна»

Коли Україну сколихнула історія про побиття журналістів «спортсменами» на антифашистському мітингу у Києві, я не відразу зрозумів, що ця ситуація мені нагадує.

Потім згадав. Взявся нею ділитися, але потім вирішив приберегти до 6 червня. Подумав, що у цей день можна буде сподіватися на трохи більше шансів бути почутим.

Методи Вадіка Румуна ще торік випробовували у Луцьку. Ось інформація про це. Нагадаю.

18 жовтня 2012 року група не менш як п’яти чоловіків «спортивної зовнішності» напали на волонтерів газети «Хроніки Любарта» і відібрали у них близько 800 примірників тижневика, де містилися критичні публікації щодо кандидата у нардепи Ігоря Палиці.

Редактор газети тоді розповів: невідомі почали погрожувати, що дадуть хлопцям на горіхи, але сказано це було у значно грубшій та лайливішій формі.

Скажете, різні речі? Формально так. Бо, очевидно, замовники у Вадіка Румуна і луцьких «спортсменів» різні.

Залишимо питання «хто вони?» тут без прямої відповіді. Думаю, ні для кого вона не секрет.

Скажу про те, що цих замовників і їм подібних об’єднує.

Це банальне боягузтво. Через нього купують броньовані автомобілі, наймають охорону, ховаються за спинами прес-служб і законом про недоторканість.

І через нього ж бояться журналістів.

Бо хочуть мати владу і гроші, а не хочуть бути чесними. Бо знають, що їх брехня очевидна, а за гроші всього таки не купиш.

Знаєте, я вважаю, це чудово. І кажу це саме в такий день, День журналіста.

Маю на увазі розуміння того, що вас БОЯТЬСЯ. Журналісти, ви хоч усвідомлюєте це??? Ви розумієте, що в умовах «режиму», «влади грошей», «тотальної цензури» і «згортання демократичний свобод» у вас лишається сила!?

Кожне написане вами чесне і відверте слово, під яким ви не боїтеся поставити власне ім’я, це ляпас в пику тим, хто «сильними світу цього» вважає себе хіба що на одинці зі своїм банківським рахунком?

Варто не злякатися вам – і злякаються вони! І якщо так буде щоразу, то вони стануть вас не просто боятися. Вони почнуть вас слухатися. Не ви їх, вони - вас.

І тоді «Вадіки Румуни» кинуть цю дурну справу – бити журналістів і відбирати газети. А всерйоз займуться спортом, почнуть здобувати спортивну славу собі і країні.

…Вибачте, якщо заліз «не на свої галери». Ні в якому разі не нав’язую своєї думки. І не маю права звинувачувати у неідеальній роботі. Щиро кажу, що ви професіонали, ви сильні і впливові. Просто не забувайте про це.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пащенко, прокоментуйте те, що про вас написала "Під прицілом"? Про думку вашої няні, про сон до обіду, про куплений диплом, про те, що ви не буваєте на роботі (державній). А те, що ви тут намалювали, то навіть горобці знають.
Відповісти
Пащенко молодець! Не чекав! Уважуха!
Відповісти
Пащенко,ВИ на 100% ПРАВІ!!!!
Відповісти
Цікаво, хто Пащенку пише тексти?
Відповісти
А й, справді, хто пише такі незграбні і неграмотні тексти? Вони нагадують праці кастрата про секс.
Відповісти
Ой, не могу удержаться от смеха и Пащенко в журналисты решил податься. Так тщательно трудится советником Романюка, что еще и остается время на какие-то умовыводы. Конечно, назвать это словесное месиво умовыводами сложно, но на послеалкогольный бред потянет. Наверняка ужинал накануне с Романюком - вот и наразмышляли это за бутылочкой.
Відповісти
в луцьку немає еліти, навіть псевдоеліти.
є мажори, які думають, що вони еліта, і "солоденькі", які думають що еліта - це вони, а мажори просто псевдоеліта.
кого можна вважати елітою м.луцька? назвіть прізвища та наведіть аргументи.
Відповісти