Додати запис

Як волинські нардепи-самовисуванці потрудилися на користь Партії регіонів

4 липня 2013 року в парламенті України відбулися знакові голосування, які вкотре довели, що основна функція народних депутатів-мажоритарників з Волині, які позиціонували себе на виборах у якості самовисуванців-«благодійників», - підтримувати потрібні для Партії регіонів законопроекти. Завдяки цим волинським депутатам-хамелеонам влада вже вкотре зуміла проштовхнути необхідні для себе рішення.

Так, 4 липня 2013 року Верховна Рада обрала членом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Вікторію Георгієвську, яку висунула компартія.

Під час обговорення кандидатури представник ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко заявив, що Георгієвська є прес-секретарем лідера Компартії Петра Симоненка і жодного дня не працювала на телебаченні. Крім того, він нагадав, що минулого разу виявилось, що вона подала свою автобіографію з 13 помилками.

Але у підсумку кандидатуру прес-секратаря лідера компартії підтримав 241 депутат. Опозиційні партії не дали їй жодного голосу.

Натомість за комуністку проголосували волинські олігархи Степан Івахів, Ігор Єремеєв та Сергій Мартиняк. Аналогічну позицію зайняли і Катерина Ващук та Григорій Смітюх з Партії регіонів, а також Адам Мартинюк з компартії. Нардеп Ігор Палиця не голосував.

Після цього народні депутати Івахів, Єремеєв та Мартиняк зробили чергову велику послугу Партії регіонів і Януковичу та відправили голову ЦВК Володимира Шаповала у відставку. Такі комбінації в органі, який визначає результати голосування, більшість аналітиків схильні розглядати як підготовку до нового Ківалова на посаді глави ЦВК. Дружньо і по-партнерському підтримали цю ініціативу влади і троє волинських хлопців-олігархів - Івахів, Єремеєв та Мартиняк.

Третє знакове голосування - за проект закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» (щодо реструктуризації бюджетної заборгованості) (№2290а), який передбачає введення векселів замість реальних грошей при розрахунку з підприємцями та бюджетними боргами.

Депутати Івахів, Мартиняк, Єремеєв і Палиця (котрий цього разу долучився до компанії волинських олігархів) дружньо підтримали небезпечний для економіки України закон про векселі, який був надзвичайно необхідний «Сім'ї» Януковича. Експерти прогнозують, що обслуговуватимуть векселі банки, наближені до «Сім’ї» й, швидше за все, отримуватимуть свій чималий відсоток за переведення векселів у готівку. Ідейним натхенником закону про векселі є віце-прем'єр Сергій Арбузов.

Таким чином, сьогодні народні депутати-самовисуванці з Волині, які на словах говорять про свою незалежність від влади, вкотре чітко виконали денну норму парламентського співробітництва з Партією регіонів.

Звісно, що ці волинські депутати-олігархи в найближчому майбутньому знову намагатимуться ввести в оману виборців своїми черговими патріотично-демократичними публікаціями. У них Івахів, Єремеєв, Мартиняк та Палиця розповідатимуть про те, як їх турбує доля країни, які вони видатні патріоти та потужні позафракційні незалежні депутати.

Насправді основний зміст роботи волинських самовисуванців-«благодійників» у Верховній Раді зводиться до справного голосування за принципові закони, потрібні для Партії регіонів. У цьому випадку мажоритарникам-самовисуванцям можуть перепасти певні бонуси у вигляді вигідних тендерів та інших преференцій для власного бізнесу.

Дивно і неприродно чути критику існуючого стану справ у державі від волинських депутатів-хамелеонів, які не забувають голосувати в унісон з Партією регіонів та підтримувати її політику не словом, а ділом.

Герасименко Петро

P.S. Вчора, 3 липня, народний депутат Степан Івахів у своєму блозі обурювався та бідкався через позбавлення мандатів народних депутатів Балоги та Домбровського Вищим адміністративним судом. Він назвав це "замахом на Конституцію". Але вже через день це не завадило Івахіву та його колегам-самовисуванцям голосувати в унісон із Партією регіонів. Очевидно, за такого прояву покірності нинішній владі доля Балоги та Домбровського волинським олігархам не загрожує. Але такі результати голосування самовисуванців-"благодійників" переконливо і беззаперечно свідчать: вони грають в одній команді з Партією регіонів. І заперечити це неможливо.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
всеодно стаття стала прихована через те, що за 2 години її масово закидали іншими. це спеціально зроблене для того, щоб матеріал не мозолив очі народним депутатам-благодійникам.
Відповісти
Таке враження, що "фас" у Герасименка - відслідковувати і критикувати суто роботу нардепів Волині. Гав-гав, голосували з сім`єю. Гав-гав... А вони ще можуть голосувати якось третьо? Чому ніколи нічого не пишете про те, що вони голосували в унісон з опозицією, що відбувалось, і не раз? Але щойно варто їм проголосувати разом з ПР - такий здіймаєтсья галас. Такі ритуальні танці. Втім, те, що Вітів тісненько спілкується з Палицею, - не є секретом. Як і те, куди хилить і чим пахне ваша писанина.
Поїдьте у Володимир-ВОлинський. ТАм люблений вами Мельник - нардеп. А в центрі міста висить величезний плакат "Вікторе Федоровичу, весь наш колектив голосує за вас?"....

Відповісти
Псевдо=опозиція
це її позиція:
вибілювати своє, очорнюючи чуже...
Агресія - форева
Відповісти
А яке відношення до плакату має Мельник? Всім відомо, що Володимир-Волинський міський голова не підтримував Мельника на виборах і посьогодні максимально йому протидіє! Щодо того, що Герасименко пише негатив про Волинських олігархів, то саме їх перевиборчі обіцянки й месиджі найбільше різняться з діями. Зауважте, регіонали й комуністи, що декларували те й роблять, там не прослідковується таких кричущих протиріч, як у випадку із "благодійниками"
Відповісти
А чого Вітів і ти так раптом стали непомічати жида Ігоря Палицю? Може тому, що він взяв алкаша Вітіва на утримання під час виборів? І зараз продовжує утримувати. А от олігархів подоїти ніяк не получається, як би Вітів і ти не старалися це зробити за допомогою бездарних статейок.
Відповісти
троль ти на зарплаті у благодійників. в статті критично згадано про Палицю. твої слова є безпідставні. ти вже встиг подякувати волинським олігархам за те, що вони благословили уряд Азарова та перебування чорноморського флоту в Україні? біжи худчій. може дадуть тобі місце придворне
Відповісти
Бачу, що таки наступив на самий болючий мозоль свободівців!!! А Вітіву передайте привіт-він вже наборовся на нову іномарку після виборів. Безробітний патріот, блін!!!
Відповісти