Додати запис

Про Ігоря Єремеєва і його націоналізм

Довелось мені побувати 12 березня на прес-конференції Ігоря Єремеєва. Не писатиму, хто це. Ви всі в курсі.

Багато усього він говорив. Про дещо ВолиньPost писав. Але хочеться розповісти ще й про висловлювання цього чоловіка щодо його патріотичних поглядів, назвімо це так.

Хто слідкує за його діяльністю, той в курсі, що в грудні на Українській правді у «Колонці автора» з’явилась його думка з приводу ганебної заяви народного депутата від Партії регіонів Юрія Болдирєва, який назвав Галичину «наростом на тілі України» та заявив, що у нинішніх межах наша держава не має майбутнього.

Єремеєв, зокрема, писав, що ми повинні «жорстко реагувати навіть на натяки сепаратистського толку, адже це значить вболівати за свою державу, любити свою країну та народ».

На прес-конференції 12 березня він продовжив цю тему і зауважив, що він здивований, як така подія не привернула увагу націоналістів.

«Для мене парадокс і диво, що всі наші націоналісти промовчали з цього приводу. Не можу сказати, що я націоналіст. Мені більше подобається слово «западенець». В мені є комбінація якоїсь такої гримучої суміші. Якщо натиснути на якусь больову точку, то я перетворююсь у націоналіста. Може, я неправильно кажу. Але, думаю, можна так це назвати.

При таких заявах повинна закипати кров. Тому що такі заяви по суті розривають державу. Правильно використана фраза певними силами може призвести до конфлікту. До військового конфлікту, наприклад, як у Югославії. А слово – не горобець. Тому з такими заявами треба боротися на місці, присікаючи відразу», – сказав з обуренням Єремеєв.

Далі він пригадав і націоналістичний фестиваль «Бандерштат», який, на його думку, варто тільки похвалити.

«У Луцьку проходив «Бандерштат». Я там був два дні. Мені було цікаво. Я ходив, розмовляв, спостерігав. Потім прийшов до Бориса Петровича. Ну, і ми з ним розмовляємо на цю тему.

Я кажу: Борис Петрович, я два дні був там, я бачив хлопців, які ходили у формі радянських воїнів, вони відтворювали епізод боротьби. Бачив хлопців, які ходили в бандерівській формі, я бачив різних людей. Ні в кого не виникало конфліктів.

Я бачив правила, які там є, що на території не можна пити алкоголь. Зрозуміло, що пили якийсь алкоголь. Зрозуміло, що, напевно, там курили. Але сама атмосфера була абсолютно правильною. Борис Петрович каже: Да ти шо! На слідуючий рік прийду», – розповів він з гордістю і не приховуючи того, що йому таки дуже хотілось переконати губернатора у тому, що «Бандерштат» не треба критикувати так, як він це робив.

«Я вважаю, що це абсолютно правильна процедура. Молодь якось об’єднується. Це якась національна ідея. Тільки це треба правильно рухати. А якщо його лишити сам на сам, то воно зайде туди, куди й завжди все у нас заходить. Із всього хорошого у нас завжди виходить щось негативне», – додав він.

Дозволю собі нагадати про відвідини Єремеєвим «Бандерштату», якого тоді і мені, і моїй колезі Тані Грішиній вдалось сфотографувати. Тоді ми ще працювали на Волинських новинах. Виглядав він тоді дуже зацікавленим усім, що відбувалось навколо, а зовні його важко було відрізнити від молоді. І це викликало приязнь.


****
Не хочу робити власних висновків, хвалити чи критикувати Єремеєва, але скажу єдине – мені приємно чути такі речі з вуст такої людини. Хто-хто, а бізнес має бути не тільки соціально відповідальним, про що останнім часом часто чую від місцевих владців, а й національно зорієнтованим.

Я – не націоналістка. Але я люблю свою країну. І дуже хочу, щоб любили й інші. От і все.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 45
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дівчинко, ну навіщо так примітивно і блюзнірські вилизувати різні місця цьому "промокашці"? Учім же добре зрозуміло, що "промокашка" продасть батька-матір, якщо його бізнесу щось загрожуватиме. А зараз саме така ситуація. Ось чого він знову преться в депутати. І йде по давно прикормленому округу. Думає, що знову за кілограм прілої гречки люди продаватимуться. Будемо сподіватися, що люди порозумнішали і бидла стало менше.
А якщо Вам кинули кілька срібляників, то робіть свою підлу і брудну справу якось делікатніше і шляхетніше, а то просто бридко читати.
Відповісти
маладець
а нік зміни
Відповісти
а тепер хавайся)))) але я підтримую
Відповісти
Шкільний твір на тему: "За що б я підтримала Єремеєва". Невже це журналістика?
Відповісти
ясно що ні )
Відповісти
Перед вами наочна демонстрація дієвості передвиборчих технологій Ігоря Єремеева. Та й технологіями це важко назвати. Так? лапша на вуха. Сказав на пресконференції і зразу людина "повелася". Ще й всім про це розказала...
Відповісти
два рази в одну воду не вступиш.не пропадеш ,чоловіче,якщо не будеш депутатом.перед виборами згадав про національну гідність.згадай свириду-пролетів,як фанера,але з голоду не помер.
Відповісти
Підтримую тезку. написала по простому, від душі. може і лапша. але...
Заробити мільярд - може кожний дурень. А ось втримати його - одиниці.
Не будьте злі.
Відповісти
Пані Ірино, вважаєте, що втримати мільярд для того, щоб безцеремонно і безсовісно скуповувати голоси на виборах, це морально і по-людськи? І робиться це знову ж для того, щоб і далі втримати цей мільярд. Тобто коло замкнулося в черговий раз: спочатку забрати за безцінь підприємства, потім розказувати який талановитий підприємець, потім іти в політику, щоб захищати і примножувати бізнес. А демократія, соціальна відповідальність бізнесу - це і є локшина, яку бидло проковтне не задумуючись, і цьому допомлжуть журналісти на кшталт автора статті.
Відповісти
шановні коментатори!

ну не шукайте завжди в чомусь хорошому каплю лайна! будьте позитивнішими :))
Відповісти
думав то нещивна критика а це лизунство
коли цей лігарх стане платить людям зарплати офіційно отоді то буде націоналіст
нашла кого хвалить
Відповісти
Людоньки, перепрошую за сленг, але збийтеся трішки! Ну не шукайте чорного кота в темній кімнаті, якщо його там навіть немає. Ну був дійсно Єрємєєв на фесті, а його родина на "Бандерштат" приходить вже кілька років поспіль. І не публічно, без розголосу. Ну може й дійсно воно їх пре так само як і сотні тих, хто приїжджає на фестиваль щорічно. Це рідкість. Що в цьому поганого? Хай витрачає гроші на вишиванки і підтримає вітчизняного виробника.
Відповісти
Ох ви ж мої мільойонери волинські! Які всі-всі заробили статки, і тепер все-все про це знають... Людина написала НОРМАЛЬНИЙ текст про публічну людину. Чуєте? Адекватний, тонкий текст.
А про вилизування пишуть ті, хто знають в цьому толк))))
Ірино, не слухай нікого!!!! Пси гавкотять - караван іде. Ти молодця. Поважаю і читаю. Або - читаю і поважаю)))
Відповісти
ви в структурі Континіума працюєте ?
знаємо ми методи їх роботи )))
Відповісти
1. Повелася я чи ні не вам, ASistent, судити. Я не написала, що голосуваа б на виборах за нього.
2. Чи це журналістика? Ні, коментаторе Неуважний, це не журналістика. Це блог. Блоги пишуть не тільки журналісти і не обовязково по-журналістськи.
3. Чи допоможуть такі журналісти, як я "проковтнути локшину" Єремеєва електоральному "бидлу"? Сумніваюсь. Читачі наших інтернет-видань - здебільшого люди, які вміють аналізувати і знають, хто є хто. А які ЗМІ допоможуть ви всі чудово знаєте. Так само знаєте, якими способами можна здобути перемогу на виборах, особливо маючи гроші.
4. Це не "лизунство", Гриша Красне. Це моє враження від конкретних слів конктерної людини в конкретний момент. І таку позицію я особисто вважаю правильною.

І усім: знаєте, це вже зовсім інша справа, чому Єремеєв говорить про національну ідею саме зараз. Так, це гарна тема для піару тут, на Волині. Але я вірю у його патріотичні погляди, бо знаю точно, що він цікавиться УПА, що він прихильний до стареньких бандерівців, яких я особисто поважаю.

Він дійсно приходив на "Бандерштат", принаймні два роки поспіль точно. Він слухав гутірки, фотографував упівців. Потім подарував їм ті світлини. До речі, дуже гарні. І приходив не, щоб засвітитись. На фестивалі у 2010 році його взагалі не помітили. І якби не журналісти його не зауважили на фесті 2011-го, то, може, я би про це зараз не писала.

Він не звертався до учасників фесту зі сцени, він просто спостерігав за тим дійством. Його важко було відрізнти від молоді. І за це у тексті блогу я зробила йому комплімент. Я маю на це право.

А от щодо моральності, бізнесової чесності. Знаєте, я в принципі не вірю, що бізнес буває чесним...
Відповісти
Пані Ірино, Ви ще дуже молода,
гроші не мають національності,

справжній націоналіст - це той молодик хто пропускає Вас перед собою до маршрутки,

чи таксист який Вам сам відкриє двері до авто,

чи дідок який каже Вам "дякую" за притримані Вами двері при вході до крамниці.
Відповісти
до Гриша Красне

Я тішусь своєю молодістю, не сумнівайтесь. Але усі наведені вами приклади - це не націоналізм і не патріотизм (це слово мені більше подобається) у моєму розумінні. І не варто мене переконувати! :)
Відповісти
Цей "націоналіст" краде майбутнє у своїх працівників - масово виплачує зарплату в конвертах.
Відповісти
У Вашому розумінні націоналізм - це шароварщина і демагогія.
Відповісти
як це важко відрізнити від молоді???? хто з нашої молоді носить джинси за 800 баксів...
Відповісти
знаєте, і за 200 гривень можна купити джинси, які виглядатимуть не гірше за ті, які придбані за 800 баксів :)
Відповісти
знаю, бо ношу...і знаю те шо ігор миронович не носить джинсів за 200гривнів
Відповісти
Ірино, ти молодець. Видно що ти відверто описала своє враження. Звичайно для бізнесу політичний колір фіолетовий. Інакше то буде не бізнес, а заробітки на хліб. Еремеєву дійсно до вподоби ідеї націоналістів, не раз помічено. То що тепер розпиляємо його за те, що він не розпродасть бізнес і не поділиться з нами статками? Ірино, забий на злих і заздрісних.
Відповісти
Українці. Нам все і завжди недогода. Як старі кажуть:немає Сталіна чи Гітлера, щоб було з чим порівняти...
Чого ми хочемо добитися? Чи кого добити?
Гуртом легше батька бити.Особливо сховавшись за ніком...
Піди й зароби той мільйон! Але ж ні...це не по національному. Як можна тлумачити про смак яблука - не вкусивши його?
Відповісти
Ірино, на мій погляд, Ви надто узагальнено дивитися на проблему заможності. Одна справа, якщо, наприклад, фермер, прогаміст,будівельник або будь-хто, хто почав з нуля свою справу і своїми руками і хистом досяг певних матеріальних статків (яскравий приклад закордоном - Біл Гейтс), то це одна справа. І зовсім інша, коли українські олігархи захопивши за безцінь заводи-фабрики, які створювалися десятками років попередніми поколіннями, робагатіли, платять працівникам мізерію і то в ковертах для уникнення податків, притому мають мільярдні прибутки і ще й хизуються, що вони "благодетели-роботодавці" і патріоти. Але виникає природне запитання: а чому ж в Україні розрив 10% найбідніших і 10% найбагатших в десятки разів перевищує середньоєвропейський? Чому українські скоробагатьки масово пруться в політику? У них же багато справ з бізнесом. Чому вони масово згадують простих людей саме перед виборами, блюзнірськи роздаючи подачки (тим самим демонструючи своє справжнє ставлення до людей як до бидла)? От коли починаєш задумуватися над подібними запитаннями, то тоді стає зрозумілим справжнє нутро українських олігархів і ту шкоду, яку приносять подібні статті, яку написала ця наївна (хочеться так думати) дівчинка (яка хоче стати блогером.
Відповісти
1.Не смішіть про Біл Гейтса! Він вкрав проект і пішло-поїхало!
2.За фермерів - не знаю, але будівельник, а особливо, програміст...Охохо!!! яка в них зарплата знаєте?!!!Пошукайте по зарплатних рейтингах!
3.Так я памятаю, як в Одесі за ціну трикімнатної квартири(!) українські чиновники продали Китаю пасажирський пароплав!Тепер той пароплав стоїть музеєм - ТАМ!!! і на ньому підприємливі люди загробляють гроші!
Ви теж могли купити щось, були б знання відповідні чи бодай жилка, але...як вміємо так живемо!Кожен хоче мати гроші, але не кожен хоче кудись прикласти свої мізки.Бо боїться, або ж лінь. Колись нас виховували так, що ми просто не вміємо користуватися знаннями, затуркані, заангажовані...вміємо лише лаятися, огризатися, кричати за свої права і то, лише віртуально!
3.Чомусь ті, хто отримує як ви кажете, мізер з рук таких олігархів не сильно хочуть йти на державну роботу!!!
4.Дівча просто виклало свою думку. Не заважайте їй рости. Я рада тому, що нарешті в україні росте, розвивається, думає, спілкуючись вчиться нове покоління, це чудова паросль, деякі з них - діти світла і це просто чудово. В них своя концепція життя. вони не сидять в норах і не плачуть, вони діють!

Відповісти
Мабуть я не спромігся достатньо зрозуміло і глибоко викласти суть проблеми, бо бачу, що Ви її так і не зрозуміли. А суть досить проста. Статки українських олігархів здобуті ними несправедливо, нечесно, ба більше, примножуються ними у несправедливий і нечесний спосіб (ухиляння від податків,підкуп, корупція, непрозорість бізнесу, мізерні зарплати у ковертах, затримка а то й просто не виплата зарплат, використання державних коштів у у бізнесових цілях тощо). Про все це написано багато і доказувати зайвий раз нема необхідності. Влада в руках тих же олігархів, вони її використовують у власних бізнесових цілях, а через власні масмедіа маніпудюють свідомістю простих людей. Зі свлї мільярдних статків роздають людям милостиню пепред виборами, удаючи з себе благодійників. Така суть. А вириваючи з контексту сьогоднішнього юуття окремі епізоди з життя окремих багатіїв ми неодмінно будемо скочуватись до смакування деталей одягу, поведінки або ще чогось в окремо взятої особи, що, власне, і вийшло у цієї журналістки-початківця.
Відповісти
Якраз Біл Гейтс був "бандитом з великої дороги". Він агресивно вів бізнес, скуповував і знищував правдами і неправдами щоб позбавитись конкуренції. Зовсім не приклад для наслідування.
Відповісти
Нагадайте: з якого року Єремеєв? А Івахів?
А тепер порівняйте: себе і їх: що ви добилися в житті?
Відповісти
А що ж вони такого добилися з точки зору загальнолюдських цінностей? У Вас, пані Ірино, видно культ матеріального зашкалює! При цьому не вельми переймаєтеся якою ціною і якими способами все це було досягнуто.
Відповісти
Іринка, можеш сміливо йти до Ігора Мироновича за парою сотень зелених! Заслужила!!!:)
Відповісти
а еслі я шось класне напишу про нього...куди за баблом підходити?
Відповісти
тю, вже всьо давно отримано )))) або вона працює в Канцініумі, там людей "просять" писати файні коментарі про Є.І.М. до статей яких розплодилось за останні два місяці ))))
Відповісти
так-так, я працюю в "Континіумі", а паралельно цілими днями у ВолиньPost :)
Відповісти
нє, ви працюєте на Канцініум ))), щас це називається "джинсою"
:)
Відповісти
я апять пралєтєла...бляхамуха..то скажіть про кого гарне шо написати...травневі свята на носі...хочу кудись поїхати в європу...
Відповісти
ИРИНА, це про Вас мабуть )

http://lurkmore.to/%D0%A1%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B0_%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B9%D1%81%D1%8F
Відповісти
Цікавий погляд.. можливо, це піар частина піар компанії Єремеєва, націоналізм і джинса її складові. Але що тут поганого..?? Навіщо писати образливі коменти, напишіть у блозі свою позицію щодо цієї теми і не під "ніком"
Відповісти
погоджуюсь, не варто писати образливі коментарі, але видавати це підлабузництво-вихваляння Є. І. М. (какой хароший), за блог, також не коректно. Але так як це частина "пєар" кампанії, то можна.

Просто автора ображати не варто, нєвіноватая она, всі їсти хочуть :)
Відповісти
шановний Fantom,

Блогам (англ. blog, від web log, «мережевий журнал чи щоденник подій») характерні короткі записи тимчасової значущості. Блогерами називають людей, які є авторами блогів.

Так, мені подобається те, що Єремеєв поважає упівців і вважає, що націоналістичні фести на кшталт "Бандерштату" варто проводити!
Відповісти
та справа в тому, що це не перша ваша стаття про всім відомого персонажа )), чомусь раніше ви не казали какой он "маладєц".

просто я знаю методи ведення бізнесу І.Є., тому немаю ніякої симпатії до нього...

я також вважаю що фести такі як "Бандерштат" варто проводити.
Відповісти
раніше я в принципі ніколи не писала про нього і ніколи не перетиналась!
Відповісти
Не розумію, чого такий ажіотаж навколо простенької, навіть можна сказати, примітивної статейки, в якій дівча спробувало описати свої враження про поведінку олігарха. А може вона спожівається, що цей олігарх раптом зверне на неї увагу та й візьме до себе у штат. Це ж вам не картоплю дерти в селі, чи не сидіти під коровою, щоб потім смердіти хлівом. Який хлопець тоді сяде у маршрутці коло такої дівчини? А так вона скаже, що працює у такого-то олігарха і не просто, а займається його імеджем перед виборами. І скаже це гордо з почуттям власної гідности і самоповаги.
Відповісти
от маладєц...ггг...ото проста так взяв і расписав всю картіну...я счітаю шо да)))
Відповісти
/Якщо натиснути на якусь больову точку, то я перетворююсь у націоналіста. Може, я неправильно кажу./
Правильно, дуже навіть правильно. Молодець, Ірина. А це Вам в нагороду: http://uatumbai-ret.blogspot.com/
Відповісти