Додати запис

Собаки гавкають, а караван іде…

Відчуваючи зростання підтримки націоналістів та радикалізацію суспільних настроїв у відповідь на бездарну та провальну політику «донецьких», Партія регіонів знову масово застосовує різноманітні «брудні» технології і вдається до маніпулювання масовою свідомістю. Основні атаки влади сьогодні спрямовані в напрямку дискредитації свого найбільш небезпечного та принципового опонента – ВО «Свобода».

Тактика Партії регіонів та її намісників на Волині зрозуміла: використовувати «чорні» піар-технології значно легше, ніж виводити з кризи агонізуючу економіку та соціальну сферу, загнану в глухий кут урядом Азарова-Арбузова. Проплачені й переважно анонімні публікації проти «Свободи», як гриби після дощу, віднедавна час від часу з’являються на сторінках як центральних, так і регіональних ЗМІ. Одним із проявів такої «роботи» влади в інформаційній площині стала опублікована на шпальтах одразу декількох волинських газет стаття під псевдонімом з гучною назвою «Чому «Свобода» діє за принципом: «А Баба Яга – проти»?

Брудні «ноги» замовника цієї публікації, як неважко здогадатися, «ростуть» зі стін облдержадміністрації. У ній проглядається стиль, характерний для правлячих політичних банкрутів, які метушаться в пошуку різноманітних засобів втриматися при владі.

Гарячково намагаючись відволікти увагу українців від провальних результатів своєї діяльності, «регіональна» влада навіть вигадала міф про фашизм в Україні. Наприкінці весни за вказівкою Партії регіонів в Україні прокотилася хвиля штучних «мітингів», на яких «регіональні» вожді не шкодували ядучих слів на адресу «Свободи».

Під час так званого «антифашистського» мітингу в Луцьку 14 травня голова облдержадміністрації Борис Клімчук та головний «регіонал» області Олександр Башкаленко поринули у світ власних фантазій про фашизм, забувши про реальність. А реальність така: у І півріччі цього року українська економіка впала на 1,1%, а обсяги промисловості скоротилися майже на 6%.

Здавалось би, хто, як не Партія регіонів за умов усієї повноти влади має дбати про економіку та соціальний захист? Проте займатися проблемами простих людей для нинішніх можновладців, вочевидь, значно важче, ніж розповідати байки про фашистів. Хоча, якщо звернутися до визначення фашизму, то основні ознаки фашистської сили найбільш простежуються саме в Партії регіонів – як партії крупного фінансово-монополістичного капіталу, що здійснює політику узурпації та залякування.

Сьогодні вже цілковито зрозуміло, що Програма економічних реформ Януковича на 2010-2014 роки зазнала цілковитого краху. Але, схоже, «регіоналів» це не особливо турбує, бо виконувати її ніхто й не планував. Значно більше нинішню владу непокоїть питання утримання біля керма будь-якою ціною. Схоже, тому «регіонали» й не збираються брати на себе відповідальності за тотальні соціально-економічні провали. Зате активно займаються очорненням «Свободи» – політичної сили, яка здатна покласти край пануванню їхнього олігархічного корумпованого режиму та подарувати українцям шанс на гідне життя.

Луцькому «регіоналу» Івану Смоленгу, який крокодилячими сльозами плаче про перейменування вулиць та бідкається про пам’ятник Степану Бандері, варто затямити: спинити ідею, час якої настав, неможливо. Кастровані на національну свідомість «регіонали» не можуть зрозуміти того, що українці мають жити і ходити вулицями, названими на честь їхніх героїв, а не окупантів. Зрозуміло, що таким важко збагнути, в чому ж полягає справжній зміст існування пам’ятників національним героям, які віддали своє життя в боротьбі із загарбниками України.

Степан Бандера якраз і є одним із символів, який спроможний впливати на українців, поступово змінюючи їх уражену комплексом національної меншовартості та колоніальної залежності ментальність. Рівень суспільної свідомості визначає рівень матеріального добробуту. Звільнення від світогляду пасивного малороса-хохла, байдужого до становища нації і країни, не здатного активно боротися за свої національні та соціальні права, є головним завданням поточного моменту. І саме проти цього виступає Партія регіонів, бо чудово розуміє: це означатиме неминучу загибель її колоніально-олігархічної влади.

Висловлені в замовній статті звинувачення, що, мовляв, «Свобода» не хоче голосувати за ініціативи влади на сесіях Волинської облради, – не витримують жодної критики. «Свобода» завжди підтримувала ті рішення, які спрямовані на благо громади. Але була і буде проти проектів рішень, які загрожують розбазарюванням природних ресурсів, лісових угідь, державного і комунального майна, корупційними тіньовими схемами.

«Свобода» ніколи не підтримуватиме ініціативи Партії регіонів щодо так званої медичної «реформи», псевдореформ у освіті та культурі. «Свобода» – проти політично вмотивованих звільнень керівників низки установ, коли на їх місце влада призначає депутатів-«тушок» із обласної ради. Дивно, чому такі елементарні істини не може осягнути своїм «губернаторським» розумом Борис Петрович?

Якщо вже Партія регіонів на Волині так турбується про прийняття важливих рішень для громади, то чому ж вона зірвала сесію облради 19 липня? Мабуть, за надважливими особистими справами її депутати не змогли знайти часу для вирішення проблем волинян. Зрозуміло, що якби в порядку денному стояли питання чергового дерибану, «регіонали» були би в сесійній залі. Натомість саме фракція ВО «Свобода» виявилась єдиною фракцією, чиї депутати прибули на цю сесію в повному складі…

Справжнє життя волинян зовсім не таке, про яке полюбляє розповідати на оперативних нарадах Борис Клімчук та вся «регіональна» бригада. Бо перед тим, як «плести» нісенітниці про відсутність будь-якого зростання цін ось уже впродовж декількох років, цим посадовцям варто було би відвідати супермаркети, магазини та ринки області. А перед черговим піаром медичної «реформи» слід, як звичайні люди, а не ВІП-пацієнти, спробувати отримати оту якісну безкоштовну медичну допомогу. Або прожити на пенсію чи зарплату, які отримує більшість волинян. Чи знайти роботу з офіційним працевлаштуванням та гідною зарплатою без блату і зв’язків. Поїздити дорогами, які ведуть не лише до їхніх маєтків. Захистити свої права у суді. Чи зареєструвати вчасно і без проблем право власності у відділені Державної реєстраційної служби, де людям потрібно займати чергу о 5-й ранку…

Цілком очевидно, що Партія регіонів, як олігархічна антиукраїнська сила, не спроможна збудувати країну з високорозвиненою економікою та гідним соціальним захистом людей. Напрямок її політики свідчить про абсолютно протилежні пріоритети. І ці пріоритети розходяться з інтересами української нації та загрожують її існуванню. Прирікають на вічну соціальну несправедливість, стагнацію, бідність, корупцію, безнадію. Все більше і більше українців починають розуміти цю просту істину.

Але дурити українців і волинян для служак режиму є справою безперспективною та безнадійною. Час Партії регіонів невблаганно добігає до кінця. І ніякі піар-ходи та «чорні» технології їй уже не допоможуть. Собаки гавкають, а караван іде…

Анатолій ВІТІВ,
голова Волинської «Свободи»,
народний депутат України
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
після відпустки "петеушний" верховинський "теоретик". Вождь.
Відповісти
цікава аналогія-порівняння: Клімчук, Башкаленко і Смоленг як "собаки, які гавкають".
Відповісти
за такі реформи які вони впроваджують розстрілюють! Талян канчай базар видавай шмайсери і венди під стіни ВРУ
Відповісти
Цих ПРидунків лякає рейтинг націоналістів. Демократів успішно "розкупили" і єдиний ворог для них Свобода. Навіть той факт, що ці статейки друкувались в період виборів у 10-му окрузі свідчить, що для ПР не є опонентами ні комуністи, ні батьківщина. І, тим більше, не є опонентами олігархи - вони всі єдині в цілях засобах та методах заради мети - красти й розпродувати Україну.
Відповісти
Розмазали як гі-но об освальт!
Відповісти
Боря панікує... Після подій навколо 70-річчя "Волинської трагедії" рейтинг націоналістів різко пішов догори. Курилюк нєрвно курить, а Башкаленко навалив у штани
Відповісти
Талян, я ж під вибори пожартував, а ти мене з Борькою...ех! Б.О.
Відповісти
Та їм після 10-го окрегу не до Свободи...
Відповісти
не Толян це пише,а Пирожик,кишеньковий журналіст!Толян ручки в руках не тримає,а не те,щоб статтю написати.
Відповісти
Вітіва ходять вже легенди...На цьому стоїть Свобода....
Відповісти
зателепаний верховинець. Він - з Опірця, що високо в горах...
Відповісти
Боває що караван прямує в уявний міраж...
Відповісти
А собаки й далі гавкають...
Відповісти
Це ж який рівень опонентів Вітіва, котрий весь час бере верх?!
Відповісти
бере верх чого? АБСУРДУ!
Відповісти
коменти під статтею тільки підсилюють її назву
Відповісти