Додати запис

Для сина мера законів не існує?

Нещодавно в одній з газет Володимира-Волинського «син-мільйонер» міського голови Петра Саганюка, який вихваляється своєю колекцією алкоголю на суму близько 300 тисяч доларів, дорогими полотнами та роботами Фаберже і бізнесом в Арабських Еміратах, проінформував жителів міста про те, як він дотримується законів «при посаді, що займає мій батько».

Але при більш прискіпливому погляді на дотримання законів сином мера вимальовується цікава картина.

Близько двох місяців тому до голови фракції ВО «Свобода» у Володимир-Волинській міській раді Сергія Коби та до депутата Волинської обласної ради, свободівця Святослава Боруцького, звернулися громадяни щодо незаконної, на їх думку, розбудови кафе «Пузата хата» та заїду до закладу.

Святослав Боруцький спрямував депутатське звернення до прокуратури області. Попри отримання неповної відповіді, факт порушення законодавства отримав підтвердження. І не личить сину високопосадовця дурити міську громаду словами: «Однак у мене є всі потрібні дозволи, підписані у відповідних міністерствах. При посаді, що займає мій батько я достеменно затямив: усі документи мають бути в наявності та законно правильно оформлені».

Насправді, як слідує із відповіді інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Волинській області, «власник Саганюк Р.П. здійснив реконструкцію кафе «Пузата хата» та добудував навіс без реєстрації декларації про початок виконання зазначених робіт, чим порушив вимоги розділу 1 п. 1.6 ДБН А.3.1-5:2009 та ст. 36 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» за що притягнутий до адміністративної відповідальності згідно ч. 7 ст. 96 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення». Та приписом зобов'язано усунути виявлені порушення містобудівного законодавства. Також виявлено облаштування об'єкту благоустрою заїздом та стоянкою для автотранспорту».

Відповідь щодо облаштування заїду та стоянки автотранспорту є не зрозумілою в частині дотримання закону. І депутатом Святославом Боруцьким було зроблене повторне звернення. Може, на ці факти відреагують й Володимир-Волинська прокуратура та інші контролюючі органи, які не хочуть помічати у себе під носом порушення законодавства.

Втім, якщо вже бути до кінця послідовним, то варто згадати й той факт, що на місці теперішньої «Пузатої хати» «у болоті» стояло кафе-забігайлівка, прозване в народі «Бейжею». Але навіть цій сумнозвісній персоні бразильських серіалів не снилися такі висоти та об’єми, яких сягнуло «пузате» кафе. Цей шрам на валах давньоруського городища розрісся, як пухлина, що пускає метастази. За кілька останніх років збільшилась його територія, а у цьому році з’явився ще й заїзд для автомобілів.

Цікаво, чи дозволили б англійці біля Стоунхенджа звести кафе та автостоянку? Стовідсотково – ні! У цивілізованому світі є речі, непідвладні підприємливим ділкам.

Можливо, саме тому роками у місті не вирішується питання реставрації валів давньоруського городища, адже «кафешка» аж ніяк не стане культовим доповненням до частоколів та оборонного рівчака з водою.


Ярослава Вознюк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
англійці не такі дурні, як ви в своїй свободі. звичайно що біля стоунхенджа є автостоянка і при чому дуже велика - це для зручності туристів, але це тому, що в в англії не має таких дурнів, як ви в своїй свободі.
Відповісти
Місцева неграмотна істота, почитай, що таке Стоунхенжд. Найблища стоянка на відстані 2 км від об'єкту. Туристи ідуть пішки. Таких вже дураків як ваше годло то нема ніде, затуркана, залякана миша. От дурнота безтолкова.
Відповісти
ти в свободі начальник відділу культури? тоді збери всіх свободівських тролів і прочитай їм це:
http://expres.ua/main/2013/09/16/93785-groshi-tyagnyboka-3-hazyayin-partiyi-svoboda
Відповісти
ти троль ПР, бо всы ты статті на яку ти скинув силку заказуха і не правда, хватить дурити людей, скільки можна регіонали ..
Відповісти
А вона вона місцева?
Відповісти
Судячи з документів є факт порушення чинного законодавства, однак, між рядками написано, що ні прокуратура, ні інші державні органи контролю не будуть (поки що) здійснювати реальний контроль та нагляд за дотриманням чинного законодавства.
Ті ж особи, котрі так захоплюються Європою, хай спробують порушити їх законодавство (бідь якої європейської країни), а тоді розповідають про дурнів із Свободи. Підозрюю, що 800 вже розробляє проект функціонування гейклубу в соборах Володимира?!
Відповісти
Залякана мишка вже не має за що взятись щоб догодити своїм утримувачам, от і пише що попало. Краще б за своїм майном в "Свободі" слідкували. Але яка ж це "Свобода", якщо цуцик і досі сидить і гавкає зі своєї будки за чергову облизану кісточку.
Відповісти
Якщо про тягнибока пишуть - це неправда, а ось про решту людей,яких свободогрошолюбива партійка обгаджує - можна. Та таких рішень архбудконтролю хоч греблю гати, а ти мимро писацька стули гавкало, бой до вас прокурор прийде.готуйте туалетний папір.
Відповісти
Вже один бізнесмен, що обкрадав громаду Володимира "виведений на чисту воду", тапер черга синочка, татко не вічна криша...
Відповісти
http://p-p.com.ua/articles/37772/ Мабуть підприємства Володимир-Волинських свободівців перші в цьому списку - дивне співпадіння
Відповісти
Як на мене,то власник закладу досить добре окультурив територію,таких господарів потрібно побільше,а тим панам,що пишуть,раджу приклад брати,а не робити психологічні атаки на людей.Що зробив ваш депутат для міста-а нічого,так що тільки язиками плещете,щоб мер міста більше не болатувався,бо ж знають,що його люди знову підтримають,і до "корита"вам не дістатись,ось і всіма методами лізете до влади,але народ бачить справжніх господарів,так що не старайтесь.
Відповісти
555 відверто говорить хто біля корита. Приємно коли хтось щось окультурнює, але мабуть не варто територію історико-культурного заповідника окультурнювати бруківкою, а в струмок зливати відходи із закладу!
Відповісти
А що ж ви очікуєте від вірних нащадків комсомолу? Колись у храмах хімсклади облаштовували, а тепер пивнухи будуть! Совок живе!
Відповісти
В статті все правильно написане, тільки мало. Народ дізнається про злочини владців тільки після їх звільнення з посад.Але завіса привідкрита. Руслан Саганюк в своєму інтерв`ю газеті "Володимир вечірній" наплів стільки дурниць, що цим підірвав авторитет батька.Молов щось як з п`яну, про твори Фаберже, які вартують мільйони доларів, про колекцію спиртного. Ні щоб просто описати про заробіток контрабандою, а не видумувати про Арабські Емірати, які знаходяться в Одесі .
Відповісти
3 роки тому молодший син мера на очах у громади, в центрі міста дивом не збив жінку на переході з дитячим велосипедом. Свідком і тим хто впізнав його був священник. Швидкість була така, що розгледіти не було і 2 секунд. і через 3 роки він далі ганяє по місту. Це МІСЦЕВА ЗАГРОЗА.А недавно на тій вулиці збило авто студентку. Цікаво чи так би відповів би син мера, якби це сталось?
Відповісти