Додати запис

Міліцейський маскарад

Сьогодні мій день почався із відвідання цирку, а точніше, маскараду. Влаштували його наші рідні луцькі працівники міліції.

Близько 10 години ранку до мене зателефонували знайома і повідомила, що її чоловіка невідомі побили прямо під під’їздом. Вилітаю із оператором на місце події. Що застаю? Два чоловіка у формі працівників "Волиньгазу" стоять біля автомобіля, в якому сидить в наручниках мій знайомий (назвемо його "громадянин В"). Поруч ходить старший слідчий Поліщук, який і видає таємницю "газовиків": насправді вони не справжні волиньгазівці, а міліціонери переодягнуті. Мені чомусь відразу пригадалася ІІ світова, ліс, партизани і переодягнуті у вояків УПА хлопи з НКВС. Але це так, ліричний відступ.

Але щось від "газовиків" у цих хлопців є у крові, тому що вони не лише в голову громадянину В. "зарядили", але й газ в обличчя пустили. Звісно, документи ніхто не пред’являв і причини проведення такої спецоперації з елементами карнавалу теж не озвучили. Коли ми почали знімати і задавати незручні питання "газовикам", які на той момент перетворилися у німі і нерухомі статуї, старший слідчий Поліщук нам пред’явив постанову суду на проведення обшуку у приміщенні громадянина В. Але одна проблема: обшук у квартирі не передбачав ось такого костюмованого і насильницького затримання.

Що ж такого вчинив громадянин В., що потрібно було проводити таку утаємничену та конспіративну операцію? Хто він: вбивця, сексуальний маньяк чи наркобарон? Зовсім ні. Сім’янин, батько трьох дітей. Злочин його в тому, що він організував роздачу Інтернету без дозволу. А ще встановлював супутникові антени. Не буду більше заглиблюватися у складнощі кримінального світу, бо історія не про це. А взагалі, якщо копнути тему діяльності таких служб, як Український державний центр радіочастот і відділ МВС по боротьбі із кібер злочинами, то можна багато цікавого дізнатися. Які побори існують, як незаконно статті шиють, як виграють суди у дрібних підприємців і програють корпораціям, як перевищують службові повноваження і користуються підробними документами. Особисто в мене таких матеріалів вже є предостатньо. Надіюсь, скоро порадую всіх рослідуванням. Для прикладу маразму цих держслужб наведу ось таку статтю: http://tsn.ua/groshi/z-ukranciv-hochut-brati-platu-za-pristroyi-z-wi-fi-303478.html

Повернемося до нашого костюмованого дійства. В процесі нашого спілкування із старшими чинами, "волиньгазівці" переодягнулися у людську одежу і трохи "розморозилися": почали рухатися, говорити і навіть показувати документи.

А далі драма перемістилася в квартиру і тривала не мало, не багато,... майже 11 годин (десь з 10:30 по 21:00). Знімальну групу в місце, де проходили слідчі дії, не впустили, але витік інформації був регулярним. До речі, понятими були молоді третьокурсниці-студентки, майбутні міліціянтки. Після такого маразму вони нам зізналися, що бути міліціонерами вже не хочуть. Але хто зна, пройде час, емоції вляжуться і хтось все-таки їх знову переконає, що небезпечна і тяжка служба в цій державі є почесною. Можливо, через молодий вік вони в це і повірять. А я ось вже чомусь не вірю. Простіть мене, такого Хому.

Забирали з квартири наші блюстителі порядку все, що було потрібне (і що хотіли), в тому числі інформацію з камери спостереження, яка була встановлена в квартирі. Аргументи, що там можуть бути інтимні подробиці життя, господарі в трусах і без, любителів хоум-відео абсолютно не переконали. А раптом на цьому відео видно, як господар у коридорі (саме там знімала камера) вчиняє страшенний кібер-злочин?

В результаті, близько 9-ї вечора дружина була змушена викликати швидку, бо чоловік не витримав стресу (і газу). Тиск перевалив за 200 (у 35-тирічного хлопа). Швидка запропонували госпіталізаці, а міліціянти вперлися, що треба везти у відділок, бажано на декілька днів. Але якось переконання лікарів і адвоката змусили їх дозволити громадянину В. сісти у швидку і поїхати у лікарню. Що було далі, я вже не знаю. Що буде — теж.

На відео: костюмована вистава від псевдоВолиньгазу.

http://www.youtube.com/watch?v=M7-t8f22xB4



Від редакції ВолиньPost
Після публікації цього матеріалу до редакції звернувся фахівець зі зв"язків з громадскістю ПАТ "Волиньгаз" Сергій Шаповал, який повідомив: "Люди, зображені на відео, не є працівниками ПАТ "Волиньгаз". Форма працівників аварійно-диспетчерської служби, що на цих людях, дійсно схожа на форму працівників ПАТ "Волиньгаз". Але звідки вона у них, нам невідомо. Наше підприємство не надавало спецодяг правоохоронцям".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Клоунада і "Покращення" а яко відверто то скоріш за усе працівників .... органів просто найняв провайдер котрому Ваш знайомий перейшов дорогу роздаючи інтернет.
Відповісти
Що він зробив? У чому його провина?
Завтра це можуть зробти будь-кому?
Відповісти
Шановний, ви при своєму розумі? Інформація про особисті враження, не підтверджена абсолютно нічим, окрім емоцій, у мене завжди викликає скепсис... Може, діяли вони і не правомірно, подавайте скарги у відповідні інстанції і розповідайте, як людям діяти в таких ситуаціях...
Відповісти
Сіроженька, хто ти н...рен такий, щоб вони тобі звітували? Сьогодні дадуть тобі у дзьобика, і ти сам же чомусь і побіжиш до тих газовиків.
Відповісти
стара відмазка, хотів би, щоб вони діяли, як на дикому заході, брали револьвер і йшли самі шукати, того, хто дав у дзьобика? а потім пару трупів... для того і існує газова служба))), щоб такого не було і вона діяла у спосіб передбачений законами, а не так, як хочеться.
Відповісти
дякуючи таким "бум-бумам" та "підтакам" в часи Сталіна їздив "воронок" і збирав всіх ворогів народу. І всі такі тихенько мовчали і берегли свої дзьобики. Коли б "бум-бума" і "така" п'яний мент збив би рідну людину, я так думаю, що коментарі були б іншого характеру... Дякую Богу, що є люди яким не всерівно що робиться в нашій країні коли міліція перетворилася на ланцюгових псів синьо-білої системи...
Відповісти
я щось так і не зрозумів, його за підозрою у вчиненні якого злочину затримали?
проясніть хто в курсі.
Відповісти
мусара все більше опупєвають
Відповісти
Можливо, хтось із родичів цих міліціонерів працює у "Волиньгазі". У таких підприємствах періодично видають нові спецовки (осінньо-весняний та зимовий варіанти)своїм працівникам.
Відповісти
Може і працівники міліції і не зовсім правомірно діяли, але і чоловік, якого затримали теж перейшов всі межі. Мало того, що роздавав НЕЗАКОННО Інтернет, але щей організував кабельне телебачення, роздаючи платні канали не маючи жодного документу на це. Люди покупляли обладнання, близько 1000 грн, щоб отримувати доступ до мережі Інтернет, а тут такий "класний пацан" взяв і зник. А гроші, а домовленості. Правильно, мусить наша ДОБЛЄСТЬ (міліція) і так чинити. Автор відіо не правильно висвітлив винуватця відео.
Відповісти
http://jectiak.com/video/video-prikol/2556-vadim-galygin-otdel-po-borbe-s-internet-prestupnostyu-goroda-kostromy.html
Відповісти
Про діяльність затриманого знаю, тому здивувало що органи так довго тягнули. Якщо він порушив закон, то нехах не чекає що з ним обійдуться законно.
Відповісти
Богдан Богонос 20 вересня, 09:13
"Клоунада і "Покращення" а яко відверто то скоріш за усе працівників .... органів просто найняв провайдер котрому Ваш знайомий перейшов дорогу роздаючи інтернет."

Единственная и неоспоримая причина отчаянной возбужденности представителей закона...

Відповісти
Від одного з адвокатів громадянина В. була отримана інформацію про те, як міліціянти намагались хоча б якось прикрити своє "карнавальне шоу" та побої. У відділенні міліції майже 3 години підряд громадянина В. під тиском слідчий заставляв підписати адміністративний протокол про непокору працівникам міліції під час затримання. Слідчий почав писати протокол, свідомо, дочекавшись того моменту, коли правові захисники (адвокати) громадянина В. покинули приміщення міськвідділу, хоча мав можливість зробити це і при них.

Громадянин В. настоював на власній версії перебігу подій: його затримали і побили невідомі особи в одязі працівників "Волиньгазу", які не представилися. Документи вони пред'явили лише тоді, коли приїхала знімальна група і вони переодягнулися в цивільне (зафіксовано на відео).

Також громадянин В. неодноразово заявляв слідчому, що потребує присутності адвокату, і коли порадиться з ним, тоді буде мати можливість належним чином відреагувати на протокол.

Але слідчий не хотів нічого слухати, а лише вперто виконував вказівку від якогось начальника, з яким періодично зідзвонювався по мобільному телефону. Той у дуже наполегливій формі наказував слідчому "зліпити" протокол!!!

Слідчий дуже поспішав, нервувався, йому було необхідно у будь-який спосіб негайно підписати протокол. Після того як він почув з десяток відмов щодо підпису без присутності адвокату, він зіграв "ва-банк": привів двох підсадних понятих, сказав, що ось, цей чоловік, не хоче підписувати протокол. Далі вони вийшли в коридор і там, без присутності громадянина В., підписали документ.
Відповісти
Відбувся суд по "адміністративному протоколу про непокору працівникам міліції під час затримання". У суді виявилось що протокол допиту свідка був підроблений працівниками міліції, оскількі свідок повідомив що таких показів, які зазначені в протоколі він не давав.
Відповісти
http://www.mediaavers.com/events/zhurnalisti-vidpovili-tereshchuku-na-zakidi-pro-te-shcho-voni-krishuvali-pidpriiemcya
Відповісти
http://glavcom.ua/news/155891.html
Відповісти