Додати запис

Ні слова про політику. Про поезію

Написанню цього тексту передували відвідини одного літературного вечора. Це трапилося в Луцьку. Виступали молоді поети, музиканти, прозаїки. Виступали загалом добре. Мені не часто доводилося відвідувати подібні вечори в Луцьку, частіше у Львові, і, направду, в поезії я не дуже великий фахівець. Але повторюсь, що, як на мене, виступали вони загалом добре.

Один навіть з поетів контекстуально порівняв себе з Єсеніним. А ви думали? ;)

Але я щиро тішусь і вдячна тим, хто це все діло починає.

Так ось, оскільки я вже була на такій події, де зібралися активні молоді люди, то попросила цього «єсеніна», який водночас був ведучим дійства, прорекламувати акцію прибирання в місті. Плакат якраз був під рукою. Думаю, гарне починання в гарному товаристві завжди підтримають.

«Вибач. Не формат. Тут ми про творчість, а то соціалка», - приблизно отакою була відповідь. Склалося трохи огидне враження: мовляв, ми тут богема, а ви трішки брудненькі і обмежені.

Ок, думаю, як кажуть, «хозяин барин». Хоча пізніше, до слова, на вечорі рекламували гру мафія і навіть, аерографіку. Ми досиділи до кінця події, але поки я йшла додому, мене в прямому сенсі охопив гнів.

Я злилася на певних егоїстичних маргіналів, які за власним «Я» нічого не чують. Вірші про власну любов, вірші про власну ненависть, вірші про власні пошуки знову ж таки себе і – оплески! – якщо вони приправлені матюком. А чому ж творчість і творча інтелігенція не може бути жертовною, світоглядною, і мати позицію навіть в такій "соціалці"? Не в ритмах, римі чи стопах, а в сенсі, поглядах, концепції, в стилі мислення. Я переконана, що така була.

Мене нудить від власного моралізаторства і, певно, я просто не ТУДИ потрапила.

Доведіть мені, що я просто не ТОДІ і не на ТОГО потрапила.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 42
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Детский егоцентризм.
Прийти в гости, послушать. Попросить на халяву прорекламировать"социалку". Обидется на отказ. Прийти домой и нагадить в нете.
Психология запеденки.
Відповісти
можливо, ви праві. це були не гості, а публічна зустріч в публічному місці.
і на мою думку це не соціалка, це певна позиція, яка мене дійсно здивувала, потім образила, і, зрештою, вилилася в блог.
Відповісти
мабуть, я занадто емоційно висловилася. не маю жодної претензії до тих, хто декламував вірші, співав. вони молодці в цьому сенсі. аде образила відстороненність.
Відповісти
Привет, братишка AntiUkr! Шо та ты сегодня не в ударе? Наверна вчира слаба целафал руссскую берёзку? Панюхай с утра руссские лапти, понесьот как после руссскава пургена. С руссским, а не с каким та там западенським приветам брату па интилекту AntiUkrу.
Відповісти
Антиукру. А чому ти всім читаєш нотації, всіх підправляєш, всім вказуєш, з усіх глузуєш? В кожному слові підкреслюєш, що ти більше всіх знаєш? Нахапався бруду в інтернеті, як жаба мулу. І живеш в державі, яку ненавидиш. Чи може бути суворіше покарання - жити в такій шкурі і з піною злоби на вустах? На всіх і на все. Життя в бочці з капустяним розсолом. А на 100 г горілки в день маєш? Очевидно, безробітний, бо, судячи з твоїх отруйних коментів, пишеш їх цілодобово. Нецікаве життя в тебе. Такі живуть на 15-20 років менше звичайного. Ти сам себе отруїв. Така злоба гірше всякої отрути.
А Грішина молода, життєрадісна і перспективна. Без отрути.
Відповісти
Ты сам то понял, что написал :"Очевидно, безробітний" .
И в то же время "пишеш їх цілодобово". Безроботный в нете. Что то новенькое в укр социологии..
Относительно "отруйних коментів".
Вам это не напоминает сталинские времена-человек имеющий точку зрения которая отличается от государственно идиотской либо украиноненавистник, либо ненормальный.
В совдепии были специальные врачи которые инакомыслящих "садили на сульфазин", проветривали мозги так, что человек очень быстро сходил с ума.
Неуважаемый "психилог" вы не из их числа?
А то не общаясь лично вы делаете страшные выводы о продолжительности жизни.
Хотя украинские врачи способны и на большщий сволочизм.
Відповісти
Я делаю то , что считаю нужным.
Гришина отравлена западенским сволочизмом и общественным пупизмом.
На логичный отказ -психануть и нагадить. Очень красиво.
Кстати грантососы (общественные деятели) по моим наблюдениям все используют подобную методику.
Вопрос к "Т.Гришиной". А вы дали почитать ваш пост участникам мероприятия?
Если "Да"-то какая реакция?
Если "Нет"- то почему?
Відповісти
Так, звичайно. Не знаю поки яка реакція.
На превеликий жаль мої "отравленные западенским сволочизмом и общественным пупизмом" думки, поки що (судячи з кількості ваших коментарів) цікавлять більшою мірою (знову ж таки судячи з коментарів)недолюбеного соціаопата. І, вибачте, але ви мені неприємні і часу витрачати на вас не хочеться :)
Відповісти
Йоптить!!!!!

а шо таке пупізм?

А ви хам я пасматрю таваріщ. В білорусі не навчили як з жінками розмовляти?
Відповісти
При чем тут беларусь?
Относительно "хама"- согласен, исчо какой! Грандиозус.
А про "пупизм" сам догадайся.
Відповісти
Общайтесь с боксерами-это у вас лучше получается чем "публічна зустріч в публічному місці". Недоросла.
Відповісти
до AntiUkr

"...и тебя вылечат, и меня вылечат, всех вылечат..."

але вас, може, вже й не вилікують)
Відповісти
Ну как же товарку выручать надо.
Крута журналюшка-унитазы в адм. президента сфотографировала, табличке язык показала(когда никто не видит). Боксерам помогает (на всякий случай), о собачке слезливо написала.
Относительно постов-кое кто в нете уже носа не показывает, на буличных мероприятиях от объективов камер прячется.
Посмотрим ...
Відповісти
Извините-на публичных мероприятиях
Відповісти
У вас вибір: або почати себе вести виховано, або іти вербально самореалізовуватися кудись інакше - на інший сайт. Кажу відразу: де ви і кого образили я уточняти не буду: критичний аналіз власниХ дій завжди був корисним
Відповісти
І ще б нефігово якби антиукр ішов вербально самореалізовуватися на якісь не волинські сайти
Відповісти
Був присутнім..бачив і чув, долучився до переконання одного з організаторів про захід "Чисте місто", здавалось би добра ідея, соціальна реклама, але, щось вонна чи то надто соціальна чи то просто він грошей хотів...сказав, що то не формат і не серед цієї богеми...зате у цього чувака найшлось часу на те, щоб провести саморекламу, самовозвеличення і прото як останній цвях він назвавсь таким собі другим Єсеніним а як справжнісінькій Єсенін, він просто не міг закінчити свій виступ як простенькім предсмертним заповітом...отака вона богема пішла...)ну то таке і без нього рук 6 хватить.
А про таку ложку дьогтю як AntiUkr, то мене приємно радує, що про таких як він вже мало...ото мабуть він Кононович, і ще пару маразматиків...ех, як добре отако почути отаких...ммм.таких-сяких..і відчуваєш, що хоч за вікном "Демократична влада", але вже не комуняки))) З чим усіх і вітаю)
П.С. "Життя пізнається в контрастах")
Відповісти
Г-н "editor" он же "Юрій Ричук"
Мне очень понравилась ваша фраза "де ви і кого образили я уточняти не буду", а обратный процесс вас не интересует?
Например, ваша оценка выражения "пару маразматиків"?
А вам лично не кажется, что она имеет некоторую оскорбительную интонацию?
Может я не прав, если это так то старшие коллеги поправят, но "Правила" тогда хороши когда их соблюдают все.
Я два месяца мониторю сайты зап. Украины.
А вы не будете возражать если я подготовлю подборку оскорбительных националистических высказываний которые пропустили ваши модераторы вопреки вашим же "Правилам"?

Можете забанить.
Дело ваше.
Но надеюсь, не надо напоминать к чему привели репрессивные попытки силовиков.
Какие сайты "лежали", и как лежали!!! Вся украина хихикала. Но они могут себе это позволить.
Им наплевать.
А вам?
Відповісти
Додам. Не тільки АнтиУкру, а й решті анонімів. Одне діло коли гавкаються між собою аноніми, і зовсім інша коли анонім починає не зовсім коректно вести себе стосовно користувача, який пише під власним іменем. До тону і вихованості таких хитрих і боягузливих анонімів вимоги очевидно строгіші. Тому пропозиція - хочете блєснуть ерудицією, поінформованістю чи красномовством - пишіть під власним іменем, покажіть своє обличчя. Боітеся - тоді не ображайтеся чуть шо
Відповісти
Пане редакторе! Я з великим обуренням вкотре звертаюсь до вас! До якого часу цей власівсько-радянсько-сталінський [вирізано] антиукр буде ганьбити Україну, в якій він мешкає, блогерів і коментаторів? Мало того, він вже починає всіх лякати.
Відповісти
Ваше слово, забране мною у квадратні дужки - перший аргумент таким як АнтиУкр, й далі усіх як ви кажете "ганьбити". Повторюю: претензії приймаються предменті: де, коли і як читач порушив правила. Будуть - розглядатимемо.

І ще: це точно не бандерівсько-патріотично-козацький сайт. Тут висловлюватися можуть всі. У рамках законності, норм вихованості і адекватності, звісно
Відповісти
пора вже банити цих антиукрів та компанію. поговорю з Мирославом
Відповісти
Самолюбие взыграло.
Как не старался "прокрутить" темку "О,Макар" не получилось.На пламенные призывы под прокуратуру сколько прищло? Судя по фото 11 человек.
Відповісти
Двойные стандарты: "Одне діло коли гавкаються між собою аноніми", они будут применимы и к вам. Надеюсь , хоть это вы понимаете.
Искренне признателен, что вы не пожалели времени ночью ответить на, в общем то, безобидную реплику.
Главное, что вы четко сформулировали редакционную позицию по этому вопросу.
Относительно реплики:"хитрих і боягузливих анонімів".
Тут вы меня разочаровали. При позиционировании "Anti" такое предложение выглядит как дешевая, примитивная провокация уровня пионерского сбора 50-60 годов:"Сегодня галстук не одел-а завтра Родину продаш". Националистов защищает весь государственно-репрессивный аппарат, а мне предлагается снять инкогнито. А вы оригинал, батенька.
Кстати, посоветовал бы изучить теорию троллинга, особо раздел "кащениты".
А, в общем с 1 апреля.
Ні слова про політику. Про поезію

Відповісти
Превед братишка AntiUkr! Как же я упустил вазможнасть тибя паддержать как интиликтуал интиликтуала, как ацениватель русссскай паэзии. Делюсь с табой шидеврами руссссскай паэзии: "Вставай праклятьем заклиймённый, виагрой взбыченный народ, Расссией в пейсы ахмурённый, впирёд и взад наш руссский народ" Эта канешна же Пушкин, тока проинтуиченый как ты гаваришь братишка AntiUkr. Братишка AntiUkr не снимай сваё инкогнито, а то по тваим 12 см паймут шта ты наситель русссскава размера. Беригись гасударствинна-рипресивнава апарата. Вон Олег Ляшко в молодости не уберёгся и па сей день страждая наслаждается.
Відповісти
Да братишка AntiUkr забыл тибя абрадавать. Учёные Урюпинскава университета убидительна даказали шта паэзию исчо в палеозое придумали русссские. Эта был руссский атвет Гомеру, каторый как устанавили учёные Урюпинскава университета тоже аказался руссским. Паздравляю тибя братишка с новай пабедай русссскай паэзии. Целуй русссскую берёзу.
Відповісти
Пізнаємо життя. Робимо висновки. Йдемо далі.
В цьому безперервному процесі ти сама зрозумієш, з ким тобі по дорозі.
Відповісти
Щодо статті : занадто банально думати про те, що можна сплутати мистецтво і соціальні потреби ... для реклами прибирання можна знайти й інші публічні заходи,або домовитися з адміністрацією ресторану і на вході і виході повісити плакат,хоча,і вони б на це не погодились,бо як Ви сказали :«Вибач. Не формат. Тут ми про творчість, а то соціалка»...про бруд говорять в інших місцях,а не в ресторанах і не на творчих вечорах то точно,Ви справді потрапили не в Те місце і явно не в Той час...
Відповісти
якраз заклад не відмовився повісити плакат...
Відповісти
Ну то чому тоді тінь ганьби падає на організаторів вечора ?бо не пустили до мікрофону ? треба було вішати плакат))з іншого боку їх можна цілком зрозуміти,уявіть,якби Ви прийшли в кінотеатр на дорогий фільм,а його по середині обірвали і почали показувати фільм жахів,або рекламу,яка не стосується обраного Вами напрямку,думаю,після такого Ви б не лише розчарувалися у фільмі,більше,Ви б і до того кінотеатру не пішли. Веду до того,що всьому своє місце і свій час.Особиста образа не привід писати такі відгуки.
Відповісти
не справедливо порівнювати рекламу комерційну і громадську ініціативу, яка потребує підтримки. плакати наклеїли, не переживайте. акція буде жити і розвиватися, інформації по місту вистачає. суть - в позиції, яку я не поділяю і яку мені заявили організатори. позиції, яка зводиться до того, що ніби творчість, література, і загалом мистецтво стоять осторонь соціальних проблем. на мою думку вони повинні бути рушієм змін.
Відповісти
Загалом це Ваші справи,але мені,соромно,що через такі статті думка про вихованість в Україні падає і падає...куди поділась толерантність і повага до інших ?
Відповісти
Загалом і це ваша думка за яку вам щиро дякую. Не вважаю, що проявила неповагу. А толерувати усе дуже загрозливо. Зверніться до походження цього поняття і ви зрозумієте чому я так кажу.
Відповісти
загрозливо ?хм...бо сучасна молодь живе за принципом :з'їм сам,щоб мене не з'їли ?так,це лише моя суб'єктивна думка,мене там не було... але я бачу ,що погана слава теж слава =)
Відповісти
проблема вся в тому, що окремим людям потрібно спуститися з Олімпу до людей...

Треба Демяненка питати як він зіркову хворобу Майкона лікував :)
Відповісти
А по моєму,зіркова хвороба тут ні до чого...тут постала проблема емоційності і невихованості...це занадто ганебно і брудно...де почуття гідності ? якщо й організатори почнуть грати за правилом такого бруду,то Тетяна Грішина стане персоною нон-гратта і її не тільки ніхто не буде запрошувати на публічні події,а й не пускатимуть,коли вона захоче прийти...мораль має рамки...
Відповісти
я не знаю чи це Столярчук чи хто пише, але...

ну це ж тупо. людина, я впевнений що вона це виховано зробила, попросила розповісти про корисну і цікаву ініціативу, а їй відмовили під причиною, яка для глядача збоку виглядає натягнутою.

можливо тут вмішалися якісь особиста неприязнь до когось з організаторів акції. Того самого Захара Ткачука.

Вже не кажучи про те, що "творче кафе" не такий захід, що за вхід на нього люди будуть переживати...

ще раз повторю. організатори спустіться з Олімпу на землю

Відповісти
не маю відношення ні до організаторів ні до Столярчука(хоч хто б він не був)і Вам побажаю,побувати в шкурі тої овечки,яку зараз Ви так жалісно смакуєте=)
Відповісти
побував і відповідні висновки зробив.

А Вас бажаю вміти визнавати правду про себе і не боятися її визнавати. хоча частка здорового егоїзму нікому не завадить
Відповісти
А какие выводы после "многолюдной" акции возле прокуратуры?
Відповісти
Толік, про зіркову хворобу Майкона лайкаю сто разів :)
Відповісти
Якщо журналіст іде на подію і після того просто пише "відбулося те і там", то цей похід безглуздий. Висновки зроблені і опубліковані Танею вважаю цілком логічними: наші невизнані таланти безнадійно зациклені на собі, я сама те не раз спостерігала. Місцева літературна творчість типу є, а місцева літкритика - то вже єресь. Якщо наші Єсеніни такі геніальні, то чому досі не популярні? І чого так бояться почути думку читача (у цьому випадку слухача?).
Грішиній - браво! Світлий розум і свіжа думка!
Відповісти