Додати запис

Обережно! Волинян "розводить" російський псевдоспаситель

Придбав останній четверговий номер газети "Волинь-нова", який ще вийшов під керівництвом покійного Степана Сачука (хай земля йому буде пухом!).

І ось на "рекламній" сторінці 11 зустрів цікаве повідомлення. Головний його "герой" - Євгеній Залєсский. "Після його обрядів зникають численні й важкі хвороби, відбуваються неймовірні зцілення, вирішуються будь-які сімейні проблеми, приходить у порядок бізнес", - йшлося у тексті. І це далеко не повний перелік "чудес", які нібито робить цей чоловік. Пан Залєсский, якщо вірити об'яві, "залетів" до Луцька на добрих 2 тижні - 3 29 березня по 9 квітня.

Дякуючи Богу, надворі XXI століття і є Інтернет та славнозвісний "Google".

Виявляється, Волинь - далеко не перший регіон, де проводиться прийом цією особою.

Євгеній Залєсский буквально два місяці тому був "героєм" публікацій ЗМІ Миколаївщини.

До речі, навіть дизайн рекламного оголошення у газетах Миколаєва практично не відрізнявся від того, який опублікувала "Волинь":



Тільки якщо на Миколаївщині Євгеній Залєсский був "знаменитый знахарь, известный ясновидящий и популярный парапсихолог", то на Волині титул цієї особи дещо змінився - "знаменитий знахар і спаситель". В останньому слові, очевидно, апелюється до традиційно християнської ментальності волинян. Термін "спаситель" явно перегукується із словом Спаситель, під яким православна церква розуміє Ісуса Христа. Такий маркетинговий хід, на мою думку, є відвертим святотатством.

Варто і пам'ятати, що Церква не вітає відвідини подібного роду знахарів.

Проте навіть не воцерковленим волинянам варто знати, чим запам'ятався цей "гастролер" на Півдні України. Подаємо повідомлення тамтешніх ЗМІ:


Знаменитого «знахаря», «ясновидящего» и «парапсихолога» Евгения после его приемов в Николаеве ищет милиция

В течение нескольких недель николаевские СМИ популяризировали информацию о «знаменитом знахаре, известном ясновидящем и популярном парапсихологе» Евгении Залесском. Газеты публиковали восторженные отзывы его «клиентов», которые после посещения «знахаря и ясновидящего» «бросали пить», «худели», «спасались от одиночества» и даже «беременели». А по телеканалу «Николаев» транслировали фильм об уникальных способностях Евгения и его безграничном гуманизме и желании помогать людям.

«Парапсихолог» вел прием в здании по ул. Малой Морской, 79/1 в течение трех недель. За это время в кабинете под вывеской «Центр народной медицины «Доля» побывало немало посетителей, поверивших призывам из телевизора. «Ясновидящий» палил свечи и ладан, читал громко молитвы и собирал деньги за свои амулеты, фотографии и «методические пособия».

А после того, как Евгений с арендованного офиса съехал, туда пришли сотрудники милиции. Правоохранители расспрашивали, где принимал «знахарь» и когда его видели в последний раз. Они рассказали, что к ним обратились граждане с жалобой на то, что «обряды знахаря не помогают». Однако отыскать Евгения Залесского, который уехал на машине с российским номерами и с табличкой на лобовом стекле «Пресса. Бульвар Гордона», вряд ли получится. По крайней мере, до следующих его гастролей в нашем городе.

Кстати, не смотря на принятый Верховной Радой закон о запрете рекламы услуг гадалок, магов и экстрасенсов, и в николаевских газетах, и на телевидении продолжают активно рекламировать услуги заезжих колдунов.


«ИЗВЕСТНОГО ЗНАХАРЯ И ПАРАПСИХОЛОГА" МИЛИЦИЯ ЗАБРАЛА ПРЯМО ИЗ ОФИСА

«Новости-N» уже сообщали об обосновавшемся с недавних пор в Николаеве Евгении Залесском - «известном знахаре и парапсихологе», как он сам себя величает.

Неделю назад Евгений вновь вернулся в Николаев. Правда, в этот раз, парапсихологический талант явно подвел «известного знахаря», не предупредив об ожидающих его в городе корабелов крупных неприятностях.

Около 12.00 в субботу, в офис к знахарю на Большой Морской зашли сотрудники Центрального РОВД г. Николаева. Милиционеры вежливо поздоровались - и попросили предъявить документы: паспорт, разрешение на ведение предпринимательской деятельности и т. д. Пока растерянный и перепуганный «парапсихолог» дрожащими руками открывал ящики стола в поисках нужных бумаг, милиционеры с интересом разглядывали «знахарский антураж»: амулеты стоимостью тысяча гривень за штуку, медальоны из глины за 500 гривень, пучки какой-то травы и т. д.

В конце-концов Евгений предъявил паспорт гражданина Российской Федерации и какие-то подозрительные сертификаты.


Евгений общается с сотрудниками милиции

Предъявленные бумаги сотрудников милиции явно не удовлетворили - и они приняли решение задержать «парапсихолога» для проверки.

А дальше начался цирк: увидев корреспондентов «Новостей-N» с фотокамерами, «знахарь» наотрез отказался выходить из офиса - дескать, фотосьемка, может нанести непоправимый ущерб его ауре и больно ударить по «парапсихологическим способностям». Добрых 20 минут Евгений упирался руками, ногами, головой, и даже биополем, не соглашаясь выходить на улицу. Вежливые николаевские милиционеры силу не применяли - уговаривали «известного знахаря» аки маленького ребенка. В конце-концов, Евгению, все же, пришлось выйти из помещений под прицел фотообъективов, и в сопровождении милиции проследовать в Центральный РОВД. Вместе с ним забрали и его «помощницу» - брюнетку лет тридцати - тридцати пяти.


Знахари и маги на тропе войны. Передел оккультного рынка Украины

Например, в начале февраля в Николаеве, где есть постоянное представительство гордоновского «Центра нетрадиционной медицины «Доля» (в здании по ул. Малой Морской, 79/1), разгорелся скандал. Как пишет николаевское издание «Новости-N», сразу несколько граждан обратились в милицию с жалобами на то, что «обряды не помогают», несмотря на внушительные суммы, заплаченные страждущими гражданами «за исцеление» «ясновидящему знахарю» Евгению.

Опрос граждан показал, что все они пришли на прием к «знахарю», поверив обильной рекламной кампании в местных, николаевских, СМИ. Рекламные статьи и телесюжеты на телеканале «Николаев» убеждали граждан в уникальных способностях «знахаря Евгения»; газеты публиковали хвалебные отзывы его «клиентов», которые после посещения Евгения вдруг «бросали пить», «худели», «спасались от одиночества» и даже «беременели».

Как отмечает издание, действительность оказалась куда прозаичней: «знахарь» вел прием три недели, собрав с несчастных с кого несколько сотен, с кого — несколько тысяч гривен «за помощь». А потом съехал на «гастроли» в другой город. Но его «ворожба» ничего клиентам не принесла, кроме убытков. На языке мошенников такая практика называется «развод на доверие».

Характерно и то, что «дело знахаря Залесского» милиция быстро «замяла».



Як бачимо, з часу цього скандалу минуло трохи більше ніж місяць. І тепер черговою мішенню російського псевдоспасителя стала Волинь і Луцьк. Сценарій ідентичний.

Мабуть, приклад миколаївчан повинен стати застереженням для мешканців Волині.

P.S. Очевидно, що прийнята парламентом заборона реклами гадання і ворожіння успішно обходиться. Скажімо, відома на Волині "ворожка Віта" відтепер зветься "спасителька Віта". Тільки що це змінює по суті?

Цікаво, що у об'явах новітні "спасителі" і "спасительки" посилаються на статті 42-44 Господарського кодексу, якими керуються у своїй діяльності.

Якщо Ви відкриєте цей документ, то з'ясуєте, що там ні слова про лікування, знахарство, енергетику, зняття вроків і тому подібні речі. Ці статті Господарського кодексу регламентують загальні принципи ведення підприємницької діяльності. Таким чином, підтверджується, що подібні прийоми всього-навсього бізнес. Бізнес на довірі нещасних українців, які подекуди викладають свою останню копійку, щоб вирішити свої проблеми.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодець мужик!! Шо тут скажеш.........однак думаю якщо він і далі на свободі - значить всіх це влаштовує(((
Відповісти
не знаєте, він ще в Луцьку приймає? на афіші писало до 3 квітня... цікаво, скільки волинян він надурив?)
Відповісти
Іруся, не йди до нього. Я тебе можу прийняти...
Відповісти
наявність таких розумних людей в нас на батьківщині говорить про велику наявність тупого стада. Це все нормально, так було і так буде.
Відповісти
такі люди наживаються на чужому горі до тих пір поки до них самих не прийде біда а тоді думають чому так сталося. мені дуже шкода що у нас є такі горе-целителі.
Відповісти
ааааахахахаха, вам шкода що є такі горе-целителі :)))))))))). А те що в нас 80 відсотків бидла не освідченого живе вам не шкода :))

PS. мені було досить прочитати ваше перше речення щоб зробити цей коментар, але дочитавши до кінця прирівнюю вас до людей про яких говорив вище. :))))... Чогось ви не кіпішуєте коли читаєте астрологічний прогноз-, чи коли з дня на день будете бачити нічних зомберів з кошиками в напрямку абсолютно не окультно-містично-чаклуно-шамано-маго-екстрасенсорно-ворожково-спірітуальних будівель :))))).,,, Звійсно які себе не вважають здатними передбачати долю :)))). Бо на все ж воля божа :))))) І не про які надприродні здібності мова і не йде :)))).
До речі, ваш нік якось звязаний з найпоширенішим автоматом Калашнікова???
Відповісти
а цікаво куди дивиться держава ??? закон то вони зробили але чомусь він не діє...
Законопроектом вносяться зміни до законів «Про рекламу», «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», «Про телебачення і радіомовлення».

Забороняється рекламувати та поширювати інформацію про окультно-містичні послуги знахарів, чаклунів, шаманів, магів, екстрасенсів, ворожок, спіритів, астрологів, віщунів, Також забороняється транслювати програми або відеосюжети, в яких у прямому ефірі відбувається надання окультно-містичних послуг знахарів, чаклунів, шаманів, магів, екстрасенсів, ворожок, спіритів, астрологів, чаклунів, віщунів та інших осіб, що оголошують себе, або що вважаються здатними передбачати долю, впливати на людей, духовний світ, майно, довкілля шляхом використання надприродних здібностей або сил».

Закон набирає чинності з дня його опублікування.

http://risu.org.ua/ua/index/all_news...islation/44709
Відповісти
Щодо таблички на лобовому склі...
В тему:
http://dusia.telekritika.ua/zhlobogorod/11281/piramida_gordona/print/
Відповісти