Додати запис

Азаров має піти у відставку!

Усі рішення, які я приймаю у своєму житті, я приймаю особисто й особисто несу відповідальність за наслідки цих рішень. Я розумію, що зараз знайдуться багато охочих прокоментувати замість мене те, що відбулося сьогодні у Верховній раді. Тому я не хочу відмовчуватися і скажу сам за себе.

Перше. Я переконаний у тому, що сьогоднішній Уряд має піти у відставку. Економічна та політична ситуація в країні є красномовним свідченням необхідності цієї відставки.

Друге. Я повністю підтримую людей, які сьогодні стоять на майданах країни і повністю поділяю їхнє обурення звірячим побиттям дітей на майдані. Я підтримую їхнє прагнення до Європейського союзу та до змін в Україні на краще.

Третє. Треба невідкладно заслухати звіт ГПУ про порушення прав громадян з боку правоохоронних органів та притягнути всіх винних до кримінальної відповідальності.

Четверте. Для того, аби голосування за відставку Уряду мало сенс та призвело до змін в країні, потрібно, щоб Президент України невідкладно вніс до Верховної ради склад нового Уряду. Саме цього вимагає Конституція України. Доки він цього не зробить - Азаров з рештою міністрів будуть спокійно виконувати свої обов’язки. Тому, аби голосування за відставку Уряду не стало формальністю, а реально призвело до позитивних змін в країні ми, позафракційні депутати, просили своїх колег зробити наступне:

- Всі політичні фракції разом з позафракційними депутатами та керівництвом ВР мали сісти за стіл переговорів за участую Президента, активістів майдану та міжнародних дипломатів для консультацій по формуванню нового складу Уряду.

- Тільки після погодження нового складу Уряду та отримання гарантій від Президента, що саме цей склад буде винесено у Раду, можна ставити на голосування в Раді питання про недовіру старому Уряду та невідкладно затверджувати Уряд новий.

Якщо б ми все це виконали, то вже до кінця тижня в Україні запрацював би новий Уряд. Саме про це просив з трибуни Верховної ради наших колег Володимир Литвин . Ми попереджували, що якщо поставити на голосування питання недовіри уряду саме сьогодні, в незалежності від результатів голосування Азаров залишиться при владі і нічого в країні не зміниться. Але нас не почули. Саме тому ми прийняли складне, але виважене рішення - не брати участі у цьому голосуванні.

Сьогодні в опозиції є унікальна можливість досягти успіху в переговорах із владою, та раз і назавжди змінити ситуацію в країні. Новий уряд, сформований владою і опозицією, став би тією відповіддю, яку сьогодні шукають люди на майдані, громадські діячі та політики. Поквапившись із голосуванням, Верховна рада сьогодні лишила єдину можливість для зміни Уряду – це указ Президента. Я особисто закликаю Президента підписати цей указ та розпустити Уряд, але я також звертаюся до опозиції із закликом сісти за стіл переговорів та сформувати новий Уряд.

Як відповідальний народний депутат, я офіційно заявляю, що підтримаю новий склад Уряду, якщо його буде сформовано всіма політичними силами. Щоб моя заява мала юридичні наслідки я із своїми колегами зареєстрував сьогодні у Верховній раді проект постанови із всіма цими вимогами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Стьопа, краще мовчи! Будеш файніше виглядати. Що значить "ми позафракційеі депутати"??? 17 позафракційних депутатів проголосували за відставку! Ти вважаєш себе розумнішим, бо дочитав до кінця конституцію?
Відповісти
;)
І Ви Степан Петрович?
Відповісти
ай йа йай людина яка кричить що без політики, сама й відіграє роль в політичному житті, але останім часом складаєтся враження що політика для вас це спосіб заробітку і фальшивого піару серед людей...
Відповісти
Знайдіть хвилинку!
Сходіть на майдан!
І посміхніться людям ;)
Відповісти
зрадник виборців
Відповісти
Вийди до людей,а не заяви робиш з теплого дивану. Стань перед беркутом,настав голову під кийки
Відповісти
голосував за азарова,а тепер повинен піти?,разом із вами тушками!
Відповісти
В статтях підтримуєте ,а ділом робите інше
Відповісти
Пишите одне робите інше , де ваша відповідальність
Відповісти
А де ж Ви були, коли голосували за відставку? Смішно це читати.
Відповісти
Позор нам Вижувцєм, Ратнєнам, Шицьку ну й частини Кувлє. Ше такого продажного галичанина ми в дєпутатах ни мали... Подивись Стьопо яки в Тибе були попиредники і ни позор їх: покойний Корнилюк, Гетманчук, Мартиненко, вони николи ни обманювали так нас старих людий, як ти і дєйствітєльно строїли і помагали людєм. А Ти навить школу в Любохинях і ту ше літ з десіть будиш строїти. Ми Тибе умолєїм, якшо маїш хоть каплю совісті - здай мандата... І приїдь, ми Тобі пооддаєм тиї відра, шо Ти нам подарив до виборув.
Відповісти
брехун
Відповісти