Додати запис

Мітингуйте, але не на шкоду життєвим інтересам держави

Аналізуючи події минулої доби, у багатьох волинян виникають логічні запитання: доки триватиме вуличне протистояння, коли через блокування, пікетування і стихійні штурми будівель страждають переважно прості працівники бюджетних організацій і державних установ – аж ніяк не політики?

Ніхто не боронить громадянам – чи то комуністам, чи націоналістам, чи демократам – мирно протестувати, влаштовувати демонстрації у законний спосіб, на законно виділених місцях.

Тим більше, що прем’єр Микола Азаров чітко заявив: силового розгону Майданів немає і не планується.

Однак, шановні опозиціонери, ви закликаєте студентів блокувати життєво важливі об’єкти, без яких селища і міста держави позбавлені елементарних важелів для забезпечення повноцінного життя співвітчизників.

Не працюють органи влади, порушена робота екстрених служб, медики не можуть дістатися до важкохворих, а пожежні через затори не встигають рятувати погорільців…

Подивіться на Київ: центральні вулиці-проспекти столиці кілька днів перекриті барикадами. Щоб їх спорудити, протестанти ламають дерева, зрізують металеву огорожу, викорчовують бордюри – нищать комунальну власність, за ремонт якої платитимуть люди.

Активісти майдану навмисне заважають комунальникам вичищати тротуари, вивозити сміття навіть з прилеглих дворів. Створюють штучний колапс, коли життєдіяльність мегаполісу припиняється. Зрозуміло, що винуватити в цьому будуть київську владу.

На мою думку, опозиція свідомо йде на «політизацію» подій, на загострення ситуації.

Дивує, що ініціатори протистояння вперто ігнорують заклики влади сісти за стіл переговорів. Лідери опозиції продовжують залякувати людей на майданах примарною небезпекою нового побиття учасників мітингів.

Хоча насправді опозиціонери знають: ніхто нікого не збирається бити, мова йде лише про розблокування доріг та адміністративних будівель на виконання рішень суду.

Уявіть, наприклад, щоб у Сполучених Штатах тамтешня влада п’ять днів поспіль просила американців зняти блокаду з Білого дому чи Пентагону. Запитайте американських політиків, які нині стоять на столичному майдані. Я впевнений, вони лише посміхнуться з того. Бо за подібної ситуації їхня поліція розігнала би мітинг водометами, гумовими кулями і сльозогінним газом. Як то було позаторік у Франції або торік в Іспанії.

Чи сьогодні проклинають англійці Маргарет Тетчер, яка кийками, поліцейськими собаками та зброєю розганяла страйк шахтарів у Великобританії? Ні, англійці тепер дякують колишньому прем’єру, бо вона вивела країну з кризи, не цураючись силових методів. В тому числі і колишні шахтарі, які дістали відповідні компенсації після закриття копалень .

А що діється в Україні, з її, як каже опозиція, «тоталітарним режимом»?

Увечері 10 грудня закінчився 5-денний термін, відведений судом на те, аби демонстранти розблокували адмінбудівлі та центральні вулиці Києва. Однак опозиція навіть не обговорювала можливе виконання цієї умови. Скажіть, що мала робити міліція? Правоохоронці дотримувалися закону: діяли толерантно, не застосовуючи спецзасобів, не реагуючи на провокації з боку нардепів та окремих екстремістів від опозиції. Діяли в інтересах громади, городян, які залишилися по цей бік барикад.

Чомусь опозиція не вважає їх за людей, називає зрадниками. А вони просто хочуть жити, працювати, вчити і виховувати дітей. Лідерам опозиції потрібна революція, громадський неспокій, який всіляко використовують на догоду власним інтересам.

Замість того, щоб 10 грудня прийти на засідання «круглого столу» чотирьох президентів, ініційованого Леонідом Кравчуком, і переконати суспільство у своїй правоті, лідери опозиції натомість шукають подальшого загострення конфлікту. Який ось-ось загрожує ввергнути країну в хаос.

Вчимося в американців: «давай поговоримо про це» - позиція і спосіб дій мислячих. Потрібно розмовляти, а не будувати барикади. На вулиці - 2013-ий, це ХХІ століття – вік розумних, мудрих та толерантних людей.

Борис Клімчук, голова облдержадміністрації, Надзвичайний і Повноважний посол України
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 66
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бог бачить, що ваша банда робить.
Відповісти
Народ - джерело влади,
Народ не просто "мiтингуе".
Народ ВИМАГАЕ звiту вiд посадовоi особи Януковича за його дiяння.
Відповісти
Цар Борис правду каже, прислухайтесь він розумна людина!!!
Відповісти
що тут скажеш...
Відповісти
Цікаво було прочитати "цей прогин за посаду".
От якби на посаду губернатора не призначали а обирали чи так би ви саме писали?)))))))))))))
Ну звичайно чи може службовець режиму писати щось проти режиму.
Звичайно що коли бють беззахисних це можна виправдати.
Це ж казав сам Азаров і янукович тому це істина.
Та ні! Те, що каже прем'єр, гарант та ви це не є істиною. Ми Народ є істиною і ми самі робимо свій вибір. Саме ми тримаємо цю державу купи, саме ми є головними а ви слуги і знайте про це. а коли ми вирішуємо вас замінити на інших ви помилково вірите у свою неповторність та незамінність.
Колись усе, що незаконно ви отримали вам доведеться повернути це вічна аксіома життя.
Тому керуйте та не позорьтесь. подивимось на вам після виборів 2015 року. Що ви співатимете для отримання посади повторно)))))))))))))))))))))
Відповісти
Борисе Петровичу, а ви взагалі як, за подіями у країні слідкуєте?
Відповісти
Крізь призму темників Азірова
Відповісти
ПОМИЛКОВО НАЖТИСНУВ РЕПОСТ, Ви не праві...
Відповісти
Я думаю що це опозиція провокує спеціально бійки та сутички студентів та просто людей з майдану з беркутом!!!! Бо їм це на руку, вони таким чином хочуть більше людей підняти!!!! Правильно Борис Петрович говорить. Потрібно сідати за стіл переговорів, бо такими діями нічого не досягнути, хіба що більшу кількість постраждалих, або й смертей взагалі.
Відповісти
ти краще не думай - жуй
Відповісти
Борисе Петровичу! чи Ви самі писали той текст, чи хтось із Ваших підлеглих, - не важливо. Головне - Ви поставили його під своїм іменем. А я відкрито Вам заявляю як учасниця Майдану в Києві: половина сказаного - ганебна маніпуляція, не варта гідної людини. По-перше, ніхто з майданівців нічого не трощить: решітки, якими огороджені дерева, акуратно виймають, лавки акуратно перевертають...Люди розуміють, що то їх спільне майно. По-друге, досить говорити про прибирання території - майданівці її чудово прибирають самі: я ніде не бачила сміттєвих завалів. По-третє, до чого тут опозиція? Та не "опозиція" керує Майданом, ним керують свідомі громадяни України. І настільки успішно, скажу Вам, що в них треба вчитися нашим урядовцям. От є лише одна проблема: в українців немає зброї, бо інакше вже все було би на своїх місцях.
Відповісти
Я щось не можу зрозуміти, це серйозна стаття? то дійсно Клімчук?
чи можливо то фейк, чи якась гумореска?
Відповісти
Думаю, що Клімчук.
Відповісти
Я слідкую за подіями у нас в державі. І таке враження складається що це опозиція працює з беркутом.Типу щоб було більше сутичок і таким шляхом підняти людей на революцію, на майдан. За стіл переговорів вони сідати теж не хочуть, і що вони планують досягти? Заблокувати роботу органів різних рівнів, і кричати та співати на майдані. А Економіка держави нехай котиться до прірви? Потрібно дивитися тверезо на ситуацію.
Відповісти
А я тащусь від Климчука))
Відповісти
Треба сідати за стіл переговорів
Їду в Київ переконувати наших лідерів опозиції і В.Януковича в переговорах;)
Відповісти
Головне вірити! Правда? Я про закінчення другого речення))
Хоча у казочці Ріпка саме мишка допомогла витягти ріпку!!!))))
Відповісти
Вкажіть вагу та опірну здатність того чим плануєте переконувати і я скажу чи переконаєте.
Відповісти
І не вертайся з відти
Відповісти
??????????????
які переговори???????????
Путін дав Янеку завдання зачистити Майдан будь-яким способом до 17 грудня...
Ви хоч розумієте, що це значить?
Ви хоч розумієте, чого люди стоять на Майдані?????
не за переговори!!!!!!!! а за виконання їх вимог
і на тому крапка... Не грайтеся в політику, якщо нічого в цьому не розумієте
Відповісти
Ви Богдана жартів не розумієте?
;)
Де лідери опозиції і я
Де Янукович і я
Може я нічого і не розумію але бажаю Вам частіше і довше бувати на майдані
Можливо і Ви дещо зрозумієте
Хоча Ви напевно в усьому праві і все знаєте ;)
Відповісти
Не працюють органи влади, порушена робота екстрених служб, медики не можуть дістатися до важкохворих, а пожежні через затори не встигають рятувати погорільців…

Для обєктивності, скажіть скільки людей загинуло у пожежах, а скільки через те, що швидка не доїхала?
Щодо США, ця країна виборола незалежність кров'ю і за допомогою французів, а Лінкольн зробив її єдиною. Це хіба була не революція? Не говоріть про те, чого не знаєте. Будуть людиною - йдіть у відставку!
Відповісти
А те що ми ганяємо просто так містами для антуражу це що?
Відповісти
Уйдіть з інтернета в РОБОТУ!!!!! Чи вас тут ніхто не впізнав?
Відповісти
Борисе Петровичу, ви людина без честі і совісті. Вам треба піти у відставку і якомога довше не потрапляти нікому на очі. Зробіть жест - ще не все втрачено. І ще прохопити з собою Войтовича.
Відповісти
нестор махно:Нам не страшні російські воші.Нам страшні украінські гниди.
Відповісти
Президент Віктор Янукович запросив представників усіх політичних сил, святих отців, представників громадськості до загальнонаціонального діалогу.
Про це йдеться у його зверненні, яке поширила пресс-служба АП.
Янукович підкреслив, що "дії всіх сторін мають відбуватися виключно в рамках законів і Конституції України".
"Запрошую представників усіх політичних сил, святих отців, представників громадськості до загальнонаціонального діалогу. Я особисто готовий до участі в такому круглому столі", - сказав він.
"Заради досягнення компромісу закликаю опозицію не відмовлятись, не йти дорогою протистояння та ультиматумів. Запевняю, що влада діятиме виключно в рамках закону і ніколи не вживатиме сили проти мирних зібрань", - йдеться у його заяві.
"Як Президент України, гарант Конституції зроблю все належне для нормального функціонування країни, захисту прав та інтересів кожного її громадянина, забезпечення миру і спокою в нашій державі", - підкреслив Янукович.
Як відомо, у віторок і середу відбулися засідання круглого столу, ініційованого екс-президентом Леонідом Кравчуком. Віктор Янукович, який підтримував цю ідею, не був присутній на жодному з них.
Відповісти
як так і думала, що Майдан здадуть нібито "свої"... от саме ті, які мають віру в щирість намірів і позитив переговорів... це не смішно, а плачевно
Відповісти
Богдана починайте щось робити беріть ініціативу
Ви розумна смілива винахідлива дієва
Я буду вчитися
Відповісти
Це я ще до Києва не доїхав що буде як доїду?
Мир в усьому світі ;)
Все буде добре друзі!
Відповісти
Ну что тут добавишь. Читатели достойно оценили сей опус. Как грицца - ноу комментс.
Відповісти
Не розумію навіщо створювати незручності собі та щей іншим. Ніхто не забороняє мітингувати, але робити потрібно це цивілізовано та відповідно до закону. Можливо просто люди не розуміють, які наслідки несе блокування державних споруд, для міста та й в цілому країни.
Відповісти
Ситуація в нинішніх голів ОДА, особливо на Заході України, патова. Але вони ведуть себе за принципом: "Курві сци в очі, а вона каже, що дощ йде".
Відповісти
Борис Петрович, Ви б краще постояли на Майдані Незалежності з прапором Європи декілька годин, тоді би не писали цього
Відповісти
Пане Клімчук, ви зробили досить невдале порівняння. Америка - країна класичної демократії і американці пишаються нею. У нас же - режим напівграмотного зека з двома судимостями. Уявіть собі, як дипломат, що в Америці президен-зек? Не уявляєте, бо ви недурна людина. І цей зек розставив по областях своїх наймитів-наглядачів, до яких ви належите (мій президент!). І кілька слів про вашу "дермократію". Повернувшись в область, ви влаштували терор: вам не присутній плюралізм думок - всі повинні думати, так як ви. Якщо ворога немає, його треба придумати. Ви кликали керівників нижчих ланок і депутатів до себе на "допит", хто зламався, хто - ні. Ви їм нав’язали свою "демократію", знищили самоврядування. З вашою присутністю в області практично нормально не відбулось жодне засідання сесії. Ідіть собі, майте гордість. Волинь в стагнації, розумні люди знають вашу "статистику" і методи роботи. В області стабільно працюють лише базари, цирульні і спецкомбінати по виготовленню поховальних вінків, а фермери уже сьогодні хотіли вам бити вікна. Їм не можна замилити очі разовими китайськими доїльними апаратами. В 21-му столітті людям зайвий обер-прокурор. Ідіть, поважайте себе. Ви ж – не конюх Войтович, ви – дипломат. У 2004 році зек ходив по п’ятках за Кучмою і підсікав його про застосування сили. Кучма відігнав його, як навозу муху, тому що він розумний радянський парторг. Ви теж радянський – ідіть.
Відповісти
"англійці тепер дякують колишньому прем’єру, бо вона вивела країну з кризи, не цураючись силових методів. В тому числі і колишні шахтарі, які дістали відповідні компенсації після закриття копалень ."
Українцям то не світить. Після, скажімо, розгону Майдану кризою ніхто займатись не буде, Янукович зосередиться на репресіях. Так само, як, замість того, щоб відбудовувати одразу після війни економіку Криму, зайнялися депортацією кримських татар та до кінця 50-х років минулого століття ганяли упівців по лісах... Відродженням Криму зайнялися через 10 років...
Відповісти
"Після, скажімо, розгону Майдану кризою ніхто займатись не буде, Янукович зосередиться на репресіях..... " Оближеться! Після Майдану він буде жити в Росії та дякувати імператору Пу за притулок. І то найкращий для нього вихід.
Відповісти
Щиро сподіваюсь, що саме так і буде!
Відповісти
Борису! Ніфіга ти не цар! ти БеКа!!!
Відповісти
Критикувати можна завжди. Але події останніх днів виходять виключно з емоцій, а не здорового глузду. Опозиційні лідери нагнітають обстановку, лякають "нічними розгромами", "штурмами", бо їм так вигідно, треба ж тримати людей для власних цілей... В якийсь момент "Беркут" і справді перегнув палку, що непростимо, проте влада таки довела, що розганяти Майдан не будуть,. Але ж через нього терплять незручності кияни, не всі ж підтримують ідеї Майдану, (такого в природі не може бути) бо ми таки не в СРСР живемо, що всі однакової думки. А в когось дітки маленькі, їм треба спати, гуляти, а не слухати цілодобові волання політиків. Зрештою це втомлює і набридає - подивіться в Луцьку : сьогодні на Київську площу прийшло 100 (з перебільшенням непевне) чоловік. А скільки студентів прийшло на віче солідарності в Луцьку? І не розказуйте, що не пустили – о 16.00 в 75% студентів навчання вже закінчене. І не сумніваюся, якби американці влаштували такий «майдан», то вже б над Білим домом з вертольотів розбризкали якийсь газ, і за годину територію б розчистили. Здалеку і чужих - видно краще, ніж себе… а критикувати і засуджувати легко, особливо, якщо є сфери зацікавлення
Відповісти
5% народу достатньо для революцii.
"Болото" та "худоба" сидить по хатах.
Відповісти
Не захищайте зекiв у владi.
Відповісти
Як скажеш))))))
Відповісти
Истинное мнение Климчука мы узнаем через несколько лет.
Відповісти
Не мальчик уж, пожилой пенсионер...
Відповісти
Як легко ми змінюємо свої погляди і переконання, Ще вчора схилялись у поклоні перед представниками влади, а вже сьогодні готові просто розшматувати її предствників. Влада не може і не повинна бути лагідною і прихильною до всіх, вона діє в інтересах більшості, це просте правило демократії. А сьогоднішні "майданні лідери" вже майже увірували у власну непогрішність. Так і до нових вогнищ святої інквізиції недалеко...
Відповісти
А ЗЕК, який вважае себе ЦАРЕМ.
Влада в Украiнi НЕ ВiЧНА.
Зек з цим не згоден.
Народ Зека в цьому переконуе.
Відповісти
То хіба ж в інтересах більшості - пробачити гаранту Конституції його злочинну бездіяльність, коли в країні проливається кров мирних студентів, журналістів, коли порушуються конституційні права громадян? Два тижні ховав голову в пісок, лиш тепер щось почав мимрити...
Відповісти
Давайте вимагати щоб надзвичайного і повноважного посла Клімчука призначили у Монголію а ще краще у Афганістан і років так на 10. Хто за?
Я За!
Відповісти
СУДАН!!!

Не дипломатом! - Писарчуком до Зека.
Відповісти
і Мельника помічником того посла Клімчука туди само!
Відповісти
У вас слова з реальними справами розходяться. Влада продовжує шикувати
Мінфін накупив "елітних" папок та візитниць на 200 тисяч (http://www.epravda.com.ua/news/2013/12/12/408209/)
Відповісти
обратите земляки на подпись - "Надзвичайний і Повноважний посол України"
тут пора к медикам обращаться
Відповісти
Посол - у якій країні? Куди пошлють - там і посол?
Відповісти
Людина, що підписалась під текстом (Борис Клімчук), виходячи зі своєї недалекоглядності і специфіки характеру, зачепила лише матеріальну, фізичну сторону того, що сьогодні відбувається в нашій державі - бордюри, сміття, барикади, дерева, тротуари, огорожу і т.п. За це його різко кинулись підтримувати ті, хто пристосувався до його смаків, хто не живе, а пливе по життю, в кого є дома теплий сортир і шматок синтетичної ковбаси - мельники, курилюки і інша наволоч. Їх не так вже й мало. Це – питання селекції. Вони не розуміють, що з клімчуками і януковичами європейський шлях неможливий навіть в принципі. Їхнє піклування про особисті блага закривають шлях в Європу. А Клімчук - це рудимент старого режиму з добре розвинутими хапальними рефлексами. Це рідкісний лицемір, це янус, який думає одне, говорить інше, робить ще інше. Тобто, без повної заміни влади якась перспектива в України відсутня. А що принесе союз України з Росією? Короткочасну вигоду з відсутністю довгострокових перспектив і повну залежність від капризного сусіда. Будь-які домовленості в будь-який час можуть бути порушені без пояснення причин, позаяк в Путіна зовсім відсутня елементарна законність. Азіатчина. Ми вже десятки років стоїмо перед Росією навколішки: табу на сири, м'ясо, солодощі, ціни на нафту… З нас сміялися, знущалися, витирали ноги, а сьогодні Янукович поклав нас пере чоботом Москви пластом.
Відповісти
А от хто у Світі керує? Чи Світом?
Що не кажіть, а тільки не ті що тут пишуть
і не ті, що мітингують.
Хіба ні?
То про що мова?
Відповісти
Збирайте пожитки і на Ковльє поки не посадили...
Відповісти
Чукча складає іспит на міжнародному.
Питання:
- Які є посли?
- Многа, однака. Пасол чрезвичайний, пасол огурєчний, пасол нахрен
Відповісти
Народ ваша банда вже за....бала до ручкм,а ти щось ще патякаєш!
Відповісти
Вот они-факты!
"Читая материалы в иностранной прессе, слушая ваши «зачем вам в ЕС????здесь так плохо...» я пришла к выводу, что вы не понимаете, что происходит в Украине.

здесь все легко можно объяснить.

Дело не в ЕС. Дело не в вашей шенгенской зоне, не в ваших ценностях, уровне жизни, культуре и тд.

Наш «президент» дважды сидел в тюрьме за ограбление в юности. Наш «премьер» не говорит на украинском. На английском никто из них не говорит вообще.

Все наши суды коррумпированы и работают на интересы мафиозной семьи Януковича. В стране процветает рейдерство.

Наша полиция насилует женщин, убивает людей и избегает тюрьмы http://news.yahoo.com/ukraine-rape-draws-outrage-over..

Сыновья наших депутатов и сами депутаты убивают людей, садясь за руль пьяными. И они никогда не оказываются в тюрьме
http://www.kyivpost.com/content/ukraine/deputy-in-sec..

Милиция на дорогах берет взятки ВСЯ. Они уже не фиксируют нарушения. Они просто вымагают взятки: http://www.youtube.com/watch?v=Ul_yDZgFEDo

В Скандинавии король катается на автобусе, ваши министры ездят на велосипедах.
Вот так наши президент и премьер-министр ездят на работу:
http://www.youtube.com/watch?v=Eoa_6L-Osp8
http://www.youtube.com/watch?v=ftnX_yN8SpU

Все дороги по пути следования кортежа перекрываются на 20-40 минут. Машины простых смертных прижимаются к обочинам или просто ждут. Так несколько раз в день

Когда перекрыть движение не удается, охранники нашего премьер-министра матерятся на водителей и бьют их машины:
http://www.youtube.com/watch?v=gtJGUkg0-vg

Что делают украинцы? Они сигналят из своих авто, чтобы хоть как то выразить свой протест: http://www.youtube.com/watch?v=94xXhGO7vAw

Вы говорите, Украина сильно зависит от России и российского газа. Давайте анализировать.

Украина добывает около 21 миллиардов кубометров газа в год. Для сравнения, государство Польша в год потребляет менее 15 миллиардов кубометров. Украинского газа Украине должно хватать. Почему мы каждый год закупаем в России более 30 миллиардов кубометров газа и куда он весь девается, я не знаю. Пожалуй, об этом нужно спросить у монопольной компании «Нафтогаз Украины».

Вы говорите, Украина зависит от экспорта в Россию. Это правда. ¼ всего украинского экспорта идет в Россию. Знаете, куда идет еще ¼ украинского экспорта? К вам. В страны ЕС. Мы можем справиться с потерей торговых отношений с Россией. Тем более, что соглашение с ЕС подразумевает расширение торговли с Европой. Та же Польша справилась с подобными сложностями весьма быстро.

Давайте сравним цены в Европе и в Украине.

Платье в Берлине – 50 евро - http://www.zara.com/de/de/damen/kleider/enges-kleid-c..
такое же платье в Киеве – 65 евро - http://www.zara.com/ua/en/woman/dresses/tube-dress-c2..

Сыр:
Франция – 2 евро - http://www.auchandirect.fr/produits-laitiers,-œufs/fromages/pointe-de-brie/id1/466/16839
Украина – 7 евро - http://megamarket.ua/catalog/search.php?s=President&a........

Молоко:
Польша – 0,70 евро - http://www.fudi.pl/index.php?ktg=67&pytMarka&..
Украина – 1.1 евро - http://megamarket.ua/catalog/search.php?s=молоко+незб..
Відповісти
Борис, ты не прав.
Відповісти
Борис Петрович, продажна шкура, що, так очкуєш за свій губернаторський пост, що почав переслідувати активістів ?
Відповісти
Пане Борисе, ви були комуністичним холуєм, стали - регіональним. Ключове слово тут "холуй". Йдіть у відставку і не ганьбіть свою сиву голову. Всі кияни та українці, що приїхали у ці дні до столиці бачать, що троутари в зоні Єаромайдану вичищені краще, ніж там де працюють доблесні київські комунальники. Не треба брехати і думати, що звичайні люди не розуміють, що це неправда. Вірю, що коли МИ переможемо, то цього разу наведемо порядок і викорчуємо старих і не дуже пнів, які стоять на заваді нам жити цивілізовано!
Відповісти
ОЙ і розбалувались ви Борисе Петровичу! Ну зовсім за думками не стежите! Ви що думаєте, що ваша КС зовсім пропала?
Відповісти
прислухайтесь хоч трошки до людей, не будь-те бидлом ,як ви НАС ображаєте, в могилу не заберете,ніхто не забрав , а скільки ж ВАМ потрібно???????????????
Відповісти
Борисе Петровичу, вам дуже важко, я знаю. Але інколи змовчати набагато важливіше (і правильніше), ніж щось сказати.
Відповісти