Додати запис

Що привіз Янукович із Москви?

Чого ми чекали від візиту Президента України до Російської Федерації? Сказати відверто, після довготривалої «холодної торгової війни» з північним сусідом, надії на поліпшення взаємин з росіянами було мало.

Згадайте заборону Росспоживнагляду на ввезення української продукції на територію РФ. Ситуація із «Рошен», так звані «сирні війни», - усе це негативно впливало на товарообіг між двома державами.

Зрештою, це негативно позначалось на економіці України вцілому. Прохолодне ставлення Росії до продукції українських товаровиробників зачепило і наше підприємство «Автоскладальний завод № 1» корпорації «Богдан», значна частина виробництва якого орієнтована на ринок країн СНД і, зокрема, Російську Федерацію. Ми готові до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Наші

тролейбуси і автобуси здобули хорошу репутацію у Східній Європі. Але втрата російського ринку була б для нас відчутною. Це зменшення розмірів виробництва, а відтак і скорочення робочих місць.

Тому візит Віктора Януковича до Москви мав стати переломним моментом в першу чергу у торгово-економічних стосунках між двома державами. Зрештою, наші сподівання справдились. Президентові вдалось досягти домовленості про зниження ціни на газ до 268,5 доларів за тисячу кубометрів. Нагадаю, до цього вона була 400 доларів. Це доповнення до контракту на купівлю-продаж, поставки, обсяги та умови транзиту природного газу на 2009-2019 роки від 19 січня 2009 року, дає змогу нашим промисловим підприємствам залишатись конкурентоздатними на європейському і внутрішньому ринках.

Крім цього, 15 мільярдів доларів кредиту від Росії, допоможе стабілізувати ситуацію в економіці України.

В угодах, підписаних Януковичем і Путіним у Москві, жодного натяку на вступ України до Митного Союзу, жодних зобов’язань, які б суперечили інтересам нашої держави. Потепління стосунків між країнами створює хороші передумови для розвитку торгівлі, росту вітчизняної економіки, поліпшення добробуту людей.

Володимир Гунчик, заступник президента корпорації «Богдан», Заслужений машинобудівник України
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це одна сторона медалі. Відкрийте іншу сторону. Що Україна повинна зробити чи віддати в обмін на те що запропонувала Росія. Чи є ще такі наївні, що думають це все просто так?
Відповісти
Шановний пане писако, а чому ваші автобуси раз вони такі класні тільки росіянам і потрібні?
"15 мільярдів доларів кредиту від Росії, допоможе стабілізувати ситуацію в економіці України." - чому ваше підприємство чесним трудом і сплатою податків дистабілізує цю ситуацію?
"Потепління стосунків між країнами створює хороші передумови для розвитку торгівлі, росту вітчизняної економіки, поліпшення добробуту людей" - це вам хто надиктував?
Загалом висновок до вашої статті - аналітики нуль, що ставить під сумнів підпис "заслужений", хочаб поверхневого обгрунтування чому ми в такій стагнації немає. Не смішіть людей, не пишіть більше.
Відповісти
А якої аналітики Ви хотіли? Дана стаття - констатація факту, причому досить позитивного, як не крути! Але якщо ви налаштовані негативно - ніякі докази і аргументи не вплинуть на вашу думку. Відкиньте емоції. Об"єктивність - ось, що є ключовим на сьогодні!
Відповісти
Мандарина, не надоїло херню писати під кожною публікацією посіпак Янука? Хоча.. ви за це ж ЗП отримуєте, кожен заробляє як може..
Відповісти
в Гунчика появилась ілюзія що Богдани расєя буде скупляти оптом і без мита і митного контролю.От "заслужений"регіонал і викинув черговий ПУК.
Відповісти
особисто мене порадували такі новини) 15 мільярдів не маленька сума. І до того стосунки в економічному плані знову стабілізуються з Росією. Ну а Ціна на газ це взагалі як на мене подарунок до дня Святого Миколая. Де 400 а де 268. Я думаю ціна відчутна.
Відповісти
По-перше, Росію переконав не Янукович, а нагнув, настрахавши, Майдан. Заслуга Януковича = 0,0. По-друге, "Богдан" з цього буде мати 0,0, так як має всі шанси стати Трабаном або Шкодою часів соціалізму.
По-третє, спочатку послухайте, що каже Порошенко, а потім робіть свої "висновки".
Відповісти
Ціна відчутна,але чи відчуємо ми її на собі?Думаю що ні.А 15 млрд.немаленької суми побачуть ті,хто так прагнув і прагне в "дружні"обійми москалів.Путін свою справу зробив!Європа разом із нашими опозиціонерами показали свою недолугість,хоча ми європі потрібні як сировинний придаток і більше нічоо.А ми і дальше будемо біомасою,яка буде виконувати волю паханату!
Відповісти
Пане Гунчику, а можна скинути лінк на цю колонку Петру Порошенку? А то він на барикадах зовсім інше людям розповідає.
Відповісти
Куме чекаю на подарунок на новий рік рішення про купівлю твого хламу прийняв?! Даже не багато потратився .
Відповісти

ЯНУКОВИЧ СДАЛ ДАЖЕ ДОНБАСС: 5 ИТОГОВ ВСТРЕЧИ В МОСКВЕ
http://blog.liga.net/user/pshuklinov/article/13075.aspx
Жах!
Відповісти
В теперішніх умовах без Росії Україні ніяк. Ми надто від неї залежимо. і у той час як в Європі ми не будемо конкурентноспроможні, то Росія для нас є чи не єдиним ринком збуту деяких товарів. І емоції треба відкидати.
Відповісти
дякую, поржав.
Відповісти
Лишатись з Росією- це те саме, що обійматись з трупом. Ми від неї вже так просмарділись, що нас навіть в Африці з затуленим носом зустрічають. Час провітритись і провітрити мізки.
Відповісти
Та скільки вас тут розвелось вже посіпак Янука ?? І кожен хоче відбілити свого Вождя, всім здоровим людям ясно - ЯНИК здав Україну ! А ціна на газ - поквартально буде переглядатись, буде Янук слухати Путлєра - буде нижча ціна, буде вийо, ціна буде 400.

Заступник президента корпорації «Богдан», Заслужений машинобудівник України - скажіть, чого Ваша корпопація випускає таке гавно за цінами як у Європі коштують нормальні авто і автобуси ?
Відповісти
Володю, знаю тебе як розумну, порядну, працьовиту людину з Каменя -Каширського, що закінчив школу із золотою медаллю, офіцера. Але у цій конкретній статті ти, на жаль, мислиш масштабами лише Луцького автозаводу та зарплатнею його працівників. А варто думати масштабами держави, долею твоїх дітей і внуків. Ти ж напевно бачив сучасні автозаводи Фольксвагена, КІА, Сітроена та інші у сусідній Словакії. При належному інвестиційному кліматі та подоланні корупції ми б за кілька років мали б такі ж автозаводи, де успішно працювали підлеглі тобі робітники. Будь щирий, я знаю, що ти мудрий чоловік, але чомусь мусиш??? казати неправду.:(((
Відповісти
як зворушливо написано. А ще напишіть, що буде конкурентноспроможним наш "Богданчик" в ЄС. І що європейцям ми потрібні щоб збувати свої товари - накриють наш ринок своїми машинами і залишиться кілька сотень лучан без роботи. і т.д. і т.п. Все потрібно робити поступово і зважено, а не рупор в руки і ВПЕРЕД!!!
Відповісти
Якщо собі ставити за мету складати ті напівкитайські "богданчики", то так і буде. А якщо ставити собі за мету: відсутність корупції, справедливі суди, належна медицина, свобода слова і т.п., то таке суспільство формує привабливий інвестиційний клімат. І тоді ці луцькі робітники замість богдаників(молотком і ломом підрихтовані) складатимуть сучасні машини. Правда вкрасти там вже нічого не можна!!! І зарплати у конвертах також немає.
Відповісти
"А ще напишіть, що буде конкурентноспроможним наш "Богданчик" в ЄС. І що європейцям ми потрібні щоб збувати свої товари - накриють наш ринок своїми машинами і залишиться кілька сотень лучан без роботи" - це дуже чудово, що ЄС акриє наш ринок своїми чудовими машинами, і я зможу собі за ціною нашого відра з гайками купити нормальне авто :), а лучани без роботи не залишаться, якийсь концерн викупить Богдан, проведе модернізацію, і буде збирати якісні авто, а не ті сараї що збирають там зараз.
Відповісти
Рано радіти за низьку ціну на газ буде видно в січні. Хоча точно знаю ніхто для нас ціну не зменьшить.
Відповісти
Усі хочуть в Європу, але наш люд ментально не готовий приєднатись туди. Росія зробить усе можливе, щоб втримати такого важливого, стратегічного партнера.
Сам по собі підписаний документ це всього навсього папірець. Він не матиме сили. Куди важливіше, перестроїтись людям на європейську хвилю. Коли ви переводите годинник +/- година, вам вже важко, ви стогните без перебою, а що буде з Є. союзом ?
Відповісти
Люблін оштрафував «Богдан» за браковані луцькі тролейбуси
І що пане Гунчик хочете сказати, що москалям такі тролейбуси будуть потрібні? Люблін оштрафував, а москалі ваш зпавод на металолом порізуть. Роботою займайся, а не статейки пиши!
Відповісти