Додати запис

Перспективи-2014: скільки кому платитимуть

Як відомо, затверджений парламентом у першому читанні проект наступного держбюджету є бюджетом розвитку регіонів. Уряд за дорученням глави держави заклав рекордні кошти для продовження будівництва шкіл, дитсадків, сільських клубів, реконструкцію та ремонт лікарень і розбудову соціальної інфраструктури в областях.

Однак посилена увага до регіонів аж ніяк не позначиться на подальшому зростанні розмірів соціальних виплат для населення. Про це неодноразово наголошували і глава держави Віктор Янукович, і прем’єр Микола Азаров, і міністр соціальної політики Наталя Королевська.

Згідно з проектом найголовнішого фінансового документу 2014-го, понад 33 відсотки вітчизняного ВВП буде спрямовано на соціальну сферу. Що, безумовно, фінансово забезпечить заплановане підвищення соціальних виплат.

Передусім варто зважити на підвищення прожиткового мінімуму: з 1 січня він зросте до 1176 грн., із 1 липня – до 1207 грн., а з 1 жовтня – до 1256 грн. А вже від цього мінімуму відштовхуються всі інші розрахунки -підвищення соціальної допомоги.

Наприклад, значно збільшиться розмір виплати на дітей: матеріальна допомога дітям до шести років із 1 січня сягатиме 1032 грн., з 1 липня – 1059 грн., а з 1 жовтня – 1102 грн. Окрім цього, при народженні першої дитини з 1 січня 2014-го виплата сягатиме 30 960 грн., з 1 липня – 31 770 грн., з 1 жовтня – 33 060 грн.; при народженні другої дитини з початку року держава виплачуватиме 61 920 грн., а вже в жовтні – 66 120 грн. Батьки третьої і кожної наступної дитини отримуватимуть із січня 123 840 грн., із липня – 127 000 грн., із жовтня – 132 240 гривень.

Загалом, на понад 22% або майже на 9 млрд грн. наступного року буде збільшено субвенцію на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, а також тимчасової допомоги дітям.

У проекті Держбюджету України на 2014 рік передбачені в повному обсязі кошти на продовження реалізації соціальних ініціатив Президента, зокрема, в сфері пенсійного забезпечення, що були запроваджені нинішнього року. А заодно, заплановано й збільшення розмірів стипендій для студентів-відмінників вищих навчальних закладів, від 70 до 120 гривень до звичайної стипендії.

Окрім цього, як заявив прем’єр-міністр Микола Азаров, відкориговане з огляду на домовленості з Росією про безпроцентний кредит наповнення держбюджету-2014 дозволить укотре підвищити мінімальну зарплату.

Вона збільшуватиметься наступного року в три етапи: з 1 січня, з 1 липня і з 1 жовтня. І буде вдвічі вищою, ніж отримували волиняни в 2009 році.

Також у три етапи зростатиме розмір посадового окладу працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки. Він буде на 18% вищим, ніж в грудні 2013 року. І майже вдвічі більшим супроти 2009 року.

Для прикладу: середньомісячна заробітна плата на кінець 2014 року, скажімо, дільничного лікаря-терапевта вищої категорії зросте на 602 грн. проти грудня 2013 року, фельдшера - на 401 грн., завідувача дошкільного навчального закладу – на 645 грн., вчителя вищої категорії загальноосвітнього навчального закладу – на 602 грн.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Телепню, туалет шкільний зроби в своєму селі!
Відповісти
А чому тут? А чому не у Вісьтях Каменя, що ввірено вам президентом? Невже брезгуєте?
Відповісти
покращення,мінімальна зарплата буде вдвічі вищою ніж в 2009році!А чому не порівняв з 1909роком і не привів приклад яку зарплатню платив цар?Тут без всякого сумніву регіонали були б зі свєю "турботою" просто як янголи.
Відповісти
Ага! І мені цікаво - чого тут а не в районі? Іван Іванович для всієї області стараються-с?
Відповісти
Пане Богдане, а може Вовк є головою котроїсь комісії в обласній раді, чи не так? Мені видається, що її робота пов"язана із соціальними питаннями та Чорнобильською катастрофою. Тому логіка у виступі на обласному сайті є. Інша справа, що на які і чиї кошти відбудеться це "зростання" соціальних гарантій. І чи перекриють вони інфляцію( у бюджеті долар рівний 8,5 грн.) та зростання цін. І кому потрібне таке зростання, коли на вулиці мільйони незадоволених, державу вже місяць лихорадить, а влада як вчаділа, каже опозиціонери втратили стид і совість. Півкраїни з їхньої точки зору неадекватні, бо не бачать "пакращення". То кому потрібні такі вихваляння, коли на іудині гроші( інакше цю "позичку" не назвеш) роздають по "мисці рису", щоб люди могли оплатити комуналку і не вмерти з голоду?
Відповісти
перспектива одна - буде ще гірше.
і не треба такий висер робити з маніпуляцією цифр.
люди вічувають все коли отримують зарплату чи песію, а потім ідут з цим мізером у магазин. це - реальний стан речей, а не прилизана статистика чи світле майбутне.
проживи сам без сторонньої допомоги, як бабці у твому районі, місяць на 1200 грн, тоді і напишешь про досягнення.
п.с. медаль дали за 5 відповідей на 5 інформаційних запитів у термін 5 днів у 2013 році? це просто фантастичне досягнення!!!))
Відповісти
Що не стаття на волинь пості, то безглузді коментарі)))) Посиділа почитала, посміялася від души))) Що до статі: Зростання передбачаються не великі, але це вже краще ніж зараз. Як бачимо стараються підвищити виплати у багатьох напрямках, що є не дуже просто, оскільки бюджет є обмежений, а не резиновий. Надіюся що всі прогнози втіляться в життя) Усіх з наступаю-чим Новим 2014 роком. І Давайте побільше позитиву писати, ніж у всьому бачити негатив))
Відповісти
Вовк і Смітюх-два чоботи пара.Якщо редакція солідарна з журналістами України-оголосіть їм бойкот.
Відповісти
Ну, Вовк російською до Пупкіна по допомогу ще не звертався з Майдану. Йому до Смітюха ще рости і рости.
Відповісти
" А вже від цього мінімуму відштовхуються всі інші розрахунки -підвищення соціальної допомоги.": Такий опус про підвищення соціальної допомоги населенню готувався десь у К-Каширському соцзабезі. Тільки чому тут постійно згадують Волинську область? Хіба що бюджет написаний під Волинь? Чи може таким чином ноуХау. На Заході України свій бюджет, а на Сході свій бюджет. Чому він не згадав, якщо це бюджет розвитку про Осівецьку школу? Хіба кошти на спорудження школи не закладаються в бюлдет. Чому вони таким чином не потурбувалися про школу в Боровне?. Може про школу в Боровне треба потурбуватися президенту Путіну? Вам ФІванович треба нарешті вже визначитись. Вам потрібний кордон між Білоруссю та Україною чи Вам все до лампочки аби тільким газ був дешевший. Якщо так то Наша про Вас така думка - Ви не на своєму місці.
Відповісти
https://www.youtube.com/watch?v=BVCbElEaO7k&feature=youtu.be
Відповісти
чого коменти правдиві видаляєте. не гарно....
Відповісти
я маю 5 дітей. мені не дають дрова за пів ціни,на миколайчика і на новий рік не отримали мої діти подаруночків!!!! куди діваються путівки в санаторій для дітей????! хто зжер сільска рада, чи може районна зжерла подарунки і їхні діти їздять оздоровюються.??? козли безсовистні!!!! слів більше не мае як васобматюкати
Відповісти
Повністю підтримую
Відповісти
скільки я получу допомогу на 2 дитину якщо я родила до 1квітня
Відповісти
Вы там, глядя на получение кредита либо начать свой бизнес или оплачивать свои счета? А вот и один известный подлинный фирму, которая готова положить конец ваши финансовые проблемы, мы предлагаем все виды кредита по процентной ставке 3% и получить более подробную информацию от нас о том, как приобрести кредит вы можете связаться с нами по нашей компании адрес электронной почты ([email protected])
Відповісти